Mit csinál egész nap egy HR-es? Mire jók egyáltalán?
Jelenleg állást keresek és egyszerűen sírni van kedvem ezektől a se BTK se GTK végzettségű, üresfejű, krumplisütőbe se való p*csáktól. Elküldöm az önéketrajzom, semmi reagálás, amikor felhívom a céget, hogy kapcsolják a "háert" jaj a kollegina most nincs itt, nem tudjuk hol van, a másik szabadságon...?! Akkor nagy nehezen kapcsolnak egyet, a hangjából ítélve kb. 90-es IQ, lehet max. 25...
-jaaaa megkaptam az önéletrajzát igeeen...pont keresünk is ilyen végzettséggel több embert is igeeen. Háááát 2-3 hét nem ígérhetek semmit.
...mihez kell ennyi idő?! 2 perc átnézni a cv.-t, küldd tovább te üresfejű, semmirekellő, aztán az illetékes szakember majd megnézi, jó oké, hívjuk be interjúra/nem őt keressük, kész, ennyi.
Miért egy ilyen - a szakmához zéró kompetenciával rendelkező - senki dönti el, hogy interjúztat-e illetve miért van beleszólásuk abba, hogy engem felvesznek-e?! Miért fizetik őket a cégek, ha lassítják a folyamatokat? Sőt akár miattuk kidobják a jó jelentkezőket?
Újra megkérdezem, akkor miért vannak mégis majdnem minden cégnél HR-esek? Ezek profitorientált cégek, nyilván nem fizetnének a HR-eseknek, ha nem lenne rájuk szükség, nem?
Komolyan, azt hiszed, hogy te rájöttél, hogy a HR tök felesleges, de mindenki más rajtad kívül tök hülye, és mégis foglalkoztatja őket?
Azért nem hittem volna hogy erre az kifejezésre csaptok le hogy igazoljátok milyen buta vagyok :D Az életben nem írtam még le, nem googleztam le előtte, csak írtam ahogy jött. Esélytelen gondolom hogy ti valaha bármit is rosszul írtatok, de azért erős a késztetés hogy valahova j helyett ly-t írjak csak hogy a lényeg helyett még javíthassatok nyelvi hibákat.
De amúgy tényleg ha most neked lenne egy nagy céged többszáz alkalmazottal, vagy mint nálunk több ezerrel komolyan elvárnád hogy helyettünk egyből minden ilyen ügy menjen a vezetői réteghez szűretlenül? Nézegessék ők a CV-t, hivogassanak mindenkit, adminisztrálják és oktassák be az új embereket, egyenként ellenőrizzenek minden kilépőt hogy nincs-e tartozása, lezáratlan kiküldetése, munkaruhát leadta, szervezzék meg a csapatépítőket, a cégen belül tartott nyelvtanfolyamokat, ellenőrizzék az időadatokat meg az egyéb adminisztratív dolgokat plusz végezzék azt a munkát amire felvették?
Vagy esetleg te mint egy alkalmazott szeretnéd ezt csinálni a saját melód mellett? Abból a hisztiből amit itt a kérdésben levágtál úgy érzem még neked állna feljeb hogy ilyen alattas csimpánz munkát kellene végezned, bezzeg ha lenne erre külön egy csoport 90 IQ-s üresfejű liba ugyebár... Mindegy, én befejeztem, leírtam mivel foglalkozunk HR-en, ez volt az eredeti kérdés, rugdoss másba is kicsit a szakmája miatt.
Nyilván...
Javaslom majd valósítsd meg a saját cégedben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!