Mit csinál egész nap egy HR-es? Mire jók egyáltalán?
Jelenleg állást keresek és egyszerűen sírni van kedvem ezektől a se BTK se GTK végzettségű, üresfejű, krumplisütőbe se való p*csáktól. Elküldöm az önéketrajzom, semmi reagálás, amikor felhívom a céget, hogy kapcsolják a "háert" jaj a kollegina most nincs itt, nem tudjuk hol van, a másik szabadságon...?! Akkor nagy nehezen kapcsolnak egyet, a hangjából ítélve kb. 90-es IQ, lehet max. 25...
-jaaaa megkaptam az önéletrajzát igeeen...pont keresünk is ilyen végzettséggel több embert is igeeen. Háááát 2-3 hét nem ígérhetek semmit.
...mihez kell ennyi idő?! 2 perc átnézni a cv.-t, küldd tovább te üresfejű, semmirekellő, aztán az illetékes szakember majd megnézi, jó oké, hívjuk be interjúra/nem őt keressük, kész, ennyi.
Miért egy ilyen - a szakmához zéró kompetenciával rendelkező - senki dönti el, hogy interjúztat-e illetve miért van beleszólásuk abba, hogy engem felvesznek-e?! Miért fizetik őket a cégek, ha lassítják a folyamatokat? Sőt akár miattuk kidobják a jó jelentkezőket?
Lehet hogy el tudná végezni egy betanított munkás, tényleg nem nehéz csak éppen a kártyán be kell állítani hova van hozzáférése az illetőnek azt meg nem engedik bárkinek hogy állitgassa. Sajnos nem tudok vele mit kezdeni, Amerikában van az anyavállalat ők hozzák a szabályokat.
Azért kapunk listát mert nyilván nem tudjuk csak így random eldönteni a rengeteg területen mindenféle pozícióba milyen embert keresnek. Választhatok én az alapján ki szimpatikus, de talán a területi vezető jobban tudja milyen végzettségű/tapasztalatú ember kell nekik.
Valamint azért mi szenvedünk ezzel a rengeteg adminisztrációs vacakkal hogy menjen a termelés, fejlesztés és akik ott dolgoznak a munkájukkal tudjanak foglalkozni ne az alkalmazottak adatait kelljen módosítgatniuk, CV-ket válogatniuk, lehetséges jelölteket hívogatniuk stb.
Annyira azért képben vagyunk hogy mivel foglalkozik a cég, milyen munkaerőt keresünk, el tudjuk mondani állásbörzén milyen lehetőségek vannak most, de úgyis az a vége hogy adunk elérhetőséget keressen fel minket valamint ha van egy terület ami érdekli feliratkozik és csoportosan kiküldjük a feliratkozóknak mikor milyen lehetőség van ott. Másfelől mindig megvan milyen végzettségű ember kell éppen nagyon, nyilván az ilyen érdeklődőkre vadászunk első sorban
De ha szerinted tényleg ilyen hülyék vagyunk, végzettség nélküliek és szinte nem is dolgozunk miért nem jelentkezel HR-re? Kb álommunka lenne ha tényleg csak kávézgatnánk egész nap, néha felhívnánk pár embert aztán felvennénk a jó kis fizut.
Mi az, hogy jelentkezzek én hr-esnek? Túlképzett vagyok egyrészt, másrészt ilyen unalmas munkát végezzen az, akinek nyolc anyja van. A szakmám az életem és sokkal jobban keresek is vele.
Amúgy meg a telefonban nagyon kedélyesen elbeszélgettünk és ha nem hívnak be inrerjúra, akkor így jártak, elmegyek máshova. Csak helyileg nagyon jó lenne ez a cég.
Valóban egy külön műfaj a 23 éves, egyetemről épp kiesett, szőke kislány, aki hatalmas szemekkel csodálkozik rá, hogy úgy el tudom magyarázni a szakmám, hogy még ő is megérti. A HResek 70 százaléka ilyen, szerintem ezt még a szakmabeliek is elismerik. A maradék meg érti a dolgát.
Sokat kávéznak: nyilvan nulla bölcsész vénád van, így nem tudod, de az emberekkel foglalkozó szakmákban ez történik, kiváló kapcsolatépítési, információszerzési lehetőség. Ezt csinálja a customer relationship manager, a projekt manager, meg a HRes is. Kívülről meg csak az látszik, hogy folyton a büfében lóg. Egy részük persze tényleg csak lébecol a kávézóban, de ez más pozikban is előfordul.
Nekem fontos, hogy be üljek a dugóban fél napokat. Ide meg akár biciklivel is lazán beérek 15 perc alatt. Prioritások.
Amúgy ez az unblock elég nagy fail volt. Mire föl keresne jobban egy hr-es mint egy mérnök? Olyan munkáért, amit egy csimpánz is el tudna végezni? Ne viccelj.
Egyébként meg az ekézést azért kapjátok, mert ha megszűnne a képzésetek, senkinek sem hiányozna. Jobban járna mindenki. Csak azoknak a kislányoknak, akik egyetemre akarnak menni és apuci fizeti, csak legyen valami támaszték a szék lába alá. Helyettetek PLC programozókat kéne képezni például.
Menjél inkább válogass önéletrajzokat, vannak olyanok akik értékteremtő munkát is szeretnének végezni, őket kéne segíteni. Írni kéne erre egy algoritmust inkább, az legalább nem picsog és még hatékonyabb is.
Igen, nyilvánvaló hogy minden vállalkozó, cégtulajdonos, cégvezető teljesen hülye, és teljesen feleslegesen foglalkoztatja a HR-eseket, teljesen feleslegesen fizeti őket, hisz valójában semmi szükség rájuk.
Teljesen reális, de tényleg.
Gondolom a te cégednél egyetlen HR-és sincs, ugye? Ja, céged sincs. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!