Ha a dolgozónak próbaidő alatt eltörik a bokája (munkán kívül) és ezért kirúgják, akkor hogyan lehet a táppénzt megigényelni?
Sziasztok!
Anyukámnak a mai napon gipszelték be a lábát, mert kiderült, hogy eltört. Egyből hívta a főnökét, hogy jelezze mi a helyzet, de neki az volt a válasza, hogy akkor előző péntektől ki van léptetve és majd jöjjön a papírjaiért.
Mivel próbaidőn volt, így indoklás nélkül ki lehet rakni az embert, én ezt értem. De mit lehet ilyenkor tenni, hogy az ember anyagilag ne kerüljön nagy bajba ? Le lehet adni valahol a táppénzes papírt és az orvosi leleteket, hogy ne maradjon teljesen pénz nélkül ?
Köszi a válaszokat!
Esküszöm nem akarom védeni a munkáltatót, mert egy féreg, csak két dolgot megjegyeznék:
1) a kijelentést 8 napra visszamenőlegesen meg lehet csinálni, ez törvény adta lehetőség (igen, tudom, hogy akkor sem lesz múlt pénteki felmondópapír, de a munkaviszonyt meg tudja szüntetni visszamenőlegesen),
2) próbaidő alatt akár táppénzen lévő munkavállalót is ki lehet rúgni, olyankor nem jár neki a védelem.
Még egyszer leírom, nem akarom védeni a munkaadót, egy aljas féreg, és anyuddal értek egyet, ezek csak tények sajnos.
olyankor nem jár neki a védelem
nem így van, go to EBH, van fenn nem egy jogeset...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!