Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Párotokkal közös kasszán vagytok?

Kapo1588 kérdése:

Párotokkal közös kasszán vagytok?

Figyelt kérdés
Mi most fogunk félig közös kasszán lenni. Nyitunk egy közös számlát és oda utalunk egy nagyobb összeget. És két bankkártyával ezt költjünk. A nem átutalt összeg megmarad saját felhasználásra. Bonyolítja a helyzetet hogy hála Istennek jön a baba így a párom fizetése nemsokára kiesik. Őt ez zavarja nem akar függeni tőlem. Mi lehet a megoldás?

#közös kassza #párkapcsolati pénzügyek
2019. márc. 3. 19:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
47%
Mi külön kasszán vagyunk, nem felezzük a közös kiadásokat. Ha a gyereknek megyünk bevásárolni, akkor olykor én fizetek, olykor a férjem. Más bevásárlásoknál is. A nagyobb kiadásokat (100+ ezer) előfordul, hogy felezzük nagyjából, de ez is banki pénzmozgás, szóval egyáltalán nem megterhelő. Teljesen jól működik ez a módszer, sosem volt belőle nézeteltérés és megmarad a "privát szféra" is.
2019. márc. 4. 15:26
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
10 éve dolgoztam én is, férjem is. Össze raktuk a keresetünket, s együtt oszottuk be. Majd jött az első gyerek, második gyerek, én itthon ragadtam, mert valakinek hozni vinni kell a gyerekeket, neki meg olyan a munkája nem tudja sem elvinni, sem elhozni őket, suli szünetben szabit kivenni.... Maradt az ő keresete ami megy a közösbe :) Megbeszéljük mennyit teszünk félre belőle, s amennyi marad, azt osszuk be.
2019. márc. 4. 17:04
 13/15 anonim ***** válasza:
36%

"Az anya keresete kiesik, ami helyett kap egy kis alamizsnát, de valljuk be nem sokat"

Első gyerek esetén maximális gyed + csp + adókedvezmény = 178.650 Ft

Ha hamar jön a második (pl nálunk most így van) akkor az első gyerek 2 éves kora után: gyed + gyes + csp + adókedvezmény = 248.700 Ft (előtte ennél is több, amíg a nagyra is jár gyed, kicsire CSED)

Akinek ez csak "kis alamizsna" az valószínűleg lényegesen jobban keresett szülés előtt és bőven volt miből félreraknia, hogy átvészelje ezt az időszakot.

2019. márc. 4. 23:41
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: a külön kasszának legfeljebb a gyerekvállalásig van értelme. Utána már értelmetlen mert elkülönülnek a szerepek. A nő a gyerekkel, háztartással dolgozik, a férfi meg pénzt keres. Innentől kezdve igazságtalan lenne a külön kassza. Legfeljebb úgy oké, ha a férfi kifizeti a nőt, amiért az ő gyerekét gondozza(24 órás szolgálat!), ebédet főz, takarít stb. Így elszámolva jó eséllyel nem a férfi fog több pénzt kapni :)

Szóval egy darabig mi is csináltuk ezt a rezsi felezgetést, de miután házasság, gyerekek jöttek elhagytuk. Minden közös, bár technikailag még mindig megvannak a bankszámláink. Ha egyikünk fizet többet akkor a másik számlán gyűlik jobban és akkor egy nagyobb felújítást pl abból fizetünk. Ehhez persze az kell, hogy mindketten rendkívül takarékosak vagyunk. Szóval egyikünk sem veri el a pénzt, csak mert van.

De egyébként házasság után (ha nem volt házassági szerződés) jogilag csak közös kassza van. Szóval lehet bohóckodni a külön kasszaval és rezsi ketté osztással csak totál értelmetlen onnantól.

2019. márc. 4. 23:58
 15/15 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat ment a zöld kéz mindenkinek. Nálunk azóta változott a szisztéma mert gyerekünk is született, így pláne nem ugyanúgy keresünk, de nem is baj, rájöttem hogy nagyon rágörcsöltem erre.
2020. aug. 3. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!