Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért mondjak le bármiről a...

Miért mondjak le bármiről a spórolás javára?

Figyelt kérdés
Miért ilyen nehéz spórolni, amikor még célom is van vele? Annyi, király dologra tudnék költeni. Hogyan lehetne ez kicsit könnyebb érzelmileg? Így is teszek félre, de olyan unalmas hogy sehová nem tudok menni, mert félre kell tennem.

2019. febr. 27. 10:26
 1/10 anonim ***** válasza:
30%
Tipikus nem örül annak ami van, hanem akar ember vagy. Tanuld meg értékelni azt amid van, és ne akarj mást. Akkor menni fog a spórolás és boldog is leszel.
2019. febr. 27. 10:43
 2/10 anonim ***** válasza:
75%

"Miért ilyen nehéz spórolni, amikor még célom is van vele? Annyi, király dologra tudnék költeni."

Mert erről szól a mai világ, a fogyasztói társadalom: vedd meg, "mert megérdemled", minden azonnal kell, mert a Tiéd, csak akkor leszel boldog, ha barátokkal sörözöl (azt hiszem, konkrétan van egy ilyen reklám), mert Coca Cola nélkül nem lehet boldogan élni, mert "ha éhes vagy, dobj be egy Snickers-t"(magánvéleményem: attól sem fogsz jól lakni, de legalább finom :D) stb.

Hogy sehova nem tudsz menni? Találd fel magad!

Egyszer volt egy szabad napom és hozzá 1.000 ft-om, hogy az akkor 6 éves gyerekemmel elmenjek valahova - mondanom sem kell, még a Hűvösvölgybe sem tudtunk kimenni, kirándulni, mert csak a BKV jegyek 4 ezer ft-ba kerültek volna oda-vissza kettőnknek. Kb. 2-3 órán keresztül "görcsöltem" az internet előtt, már majdnem sírtam, elment a fél napom vele - de végül megszületett a kikínlódott megoldás: Nyugatiból 900 ft volt a vonat oda-vissza: kimentünk a Ferihegyre (igen, Ferihegy, mert akkor még az volt) és néztük a repülőgépek fel és leszállását. Mivel fiam van, ezért ez remek szórakozás volt neki.

Ha nagyon be vagy sokallva, hogy nem tudsz elmenni, 2-3 havonta iktass be egy napot, amikor mégis rászánod azt a pénzt a "nemtudoménmilyen" elmenetelre - és akkor könnyebben megy majd a spórolás is :-)

2019. febr. 27. 10:55
 3/10 anonim ***** válasza:
72%

#1 "Tipikus nem örül annak ami van, hanem akar ember vagy. Tanuld meg értékelni azt amid van, és ne akarj mást."

Tessék szépen kiköpni a prolikapszulát, nem mindenki elégszik meg rabszolgabérrel a gyártósoron, az élet nem arról szól, hogy beletörődünk a langyos kakiba. Ahhoz túl rövid.

Kérdező, technikailag nem muszáj spórolnod, ugyebár 3 lehetőség közül tudsz választani:

(1) Jól élsz, de nincs megtakarításod

(2) Szarul élsz, de legalább gyűlik a pénzed valamilyen nagyobb célra, ami után talán jobban fogsz élni

(3) Ráfekszel arra, hogy jobban keress, ez idő- és energiabefektetést jelent

Én a harmadikat javaslom, nekem bejött. Ma semmin nem kell spórolnom és már kilátásban van a saját ház egy prémium kategóriás autó után. Igaz, hogy ezt megelőzte kb. 5-6 év eszement darálás, de minél előbb túl van az ember rajta, annál előbb élvezheti a gyümölcsét.

Az pedig, hogy egyszerre telik utazásra és közben mondjuk minőségi étkezésre és jó lakhatásra, az ne a fogyasztói társadalom által támasztott hamis tévkép legyen már, ugyanis alapvető emberi szükséglet.

2019. febr. 27. 11:03
 4/10 A kérdező kommentje:

Az első kommentelőnek is lehetne igaza, de nincs. A többieknek meg hát köszönöm szépen.

Most az a helyzet, tanulok vasárnaponként, és két munkahelyen dolgozom. Az egyik részmunkaidős. Igyekszem nagyon... Közben családanya vagyok.

Lehet kicsit türelmetlen vagyok... Nehéz. Na Mind1

Majd lesz jobb. Ha elvégeztem a sulit megpróbálok kikövetelni magasabb pozíciót és fizetést.

2019. febr. 27. 11:15
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Kiicsit nehéz így válaszolni, mert nem tudom, hogy mire spórolsz, mennyit teszel félre, és mikre szeretnél költeni. Hogy családanya vagy tovább árnyalja a képet.

Így hatalmas általánosságban csak azt tudom mondani, hogy valamennyit szakíts szórakozásra is.

Nekem a spórolásnál az érzelmi könnyebbséget csakis a spórolási cél adja meg.

2019. febr. 27. 11:49
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert megérdemlem, meg nekem ez jár típusú embereknél sok baj szokott lenni... Ez független a vagyoni helyzettől, akinek van 10 milliója annak 20 millás ház kell, akinek van 50 milliója annak 100 millás ház kell... A felelős pénzügyi döntés, a takarekoskodás elemi érdeke mindenkinek. Ha pedig nem tartja hozzá magát annak előbb utóbb a bank fog kopogtatni, lehet menni majd megint RTLbe, hogy mocskos bankok
2019. febr. 27. 16:57
 7/10 anonim ***** válasza:

#4 "Lehet kicsit türelmetlen vagyok... Nehéz. Na Mind1"

Az nem baj, a türelmetlenség lendületet ad, csak tudni kell kezelni és kordában tartani. Ha kicsit úgy érzed, hogy nem elég a tempód, akár rá is lehet stresszelni hogy jobban hajts (bár ez veszélyes tud lenni, szóval csak akkor szabad, ha tudod kezelni mindkét irányban).

#6 "akinek van 10 milliója annak 20 millás ház kell, akinek van 50 milliója annak 100 millás ház kell... A felelős pénzügyi döntés, a takarekoskodás elemi érdeke mindenkinek. Ha pedig nem tartja hozzá magát annak előbb utóbb a bank fog kopogtatni, lehet menni majd megint RTLbe, hogy mocskos bankok"

Ez majdnem ugyanaz, mint az első válasz, megint csak nem igaz és semmi értelme. Nem az az elemi érdeke az embernek, hogy a jelenlegi langyos pocsolyában kihozza a legjobbat, hanem hogy idővel javítson a körülményein és megengedhesse magának a jobbat.

Ennek teljesen természetes velejárója, hogy folyamatosan jobbat akar, mint amire lehetősége van és ezzel egészen addig nincs probléma, amíg nem lép olyat, amire még nem áll készen (pl. 10 milliós autót venni hitelre havi 400k jövedelem mellett már sok, de ha már 1 millió körül keres az emberünk, ott simán belefér).

2019. febr. 28. 12:27
 8/10 anonim ***** válasza:
Csak kedves előttem szóló, a langyos pocsojával jössz mindig... De ez az attitűd hogy 'mert megerdemlem' anyagi csőd szokott lenni... Jellemző hogy mindent hitelre (te is ebből indulsz ki) mindent azonnal... Mert ennyi/annyi a kerestetem. Ha havi 130e forintból élsz oké ott nem a spórolás a gondolkodás alapja, hanem egy tényleg jobban fizető munka, de ha mondjuk havi 800e a fizud, csak hitelre egy 40 millás ingatlant és 20 millás autót nem tudsz megvenni, vagy ha sikerül is akkor pedig a kamatokra a gatyadat rafizeted.. Tehát ott is fontos/kell is havonta pénzt felreteni. Arról nem is beszélve hogyha kieesel a munkából betegség vagy akármi miatt, arra sem árt gondolni... Nem arra célzok hogy havi millió bevétel mellett ülni kell a penzhegy tetején, de ha nem figyelsz annak is a pics#jara lehet verni elég hamar... A másik baj hogy inflalja az élete költségeit is aki sokat keres, de hiába sok pénz semmit nem érez belőle.. Hónap végen meg pislog hol della
2019. febr. 28. 12:50
 9/10 anonim ***** válasza:

"Az nem baj, a türelmetlenség lendületet ad, csak tudni kell kezelni és kordában tartani. Ha kicsit úgy érzed, hogy nem elég a tempód, akár rá is lehet stresszelni hogy jobban hajts "

Hová, kedves 10-es, hová hajtson jobban a kérdező? Két helyen dolgozik, mellette tanul és közben családanya... Azon csodálkozom, hogy bírja egyáltalán. Kérdező, akkor mindenképpen javaslom, amit a 2-es hozzászólásomban írtam: ha nem akarsz megzazulni, legalább 2-3 havonta menjetek el akár pár fillérért kirándulni, sétálni hegyekben, stb. -a lényeg a kikapcsolódás.

2019. febr. 28. 12:55
 10/10 anonim ***** válasza:
Bocs, nem 10-es, 7-es.
2019. febr. 28. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!