Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Spórolás érdemi szinten, a...

Spórolás érdemi szinten, a mindennapokon, háztartáson és mindenen (Lent)?

Figyelt kérdés

Spórolási praktikákat gyűjtök,

nem a tipikus : gazdálkodjunk 10 ezer forintból, és sétáljunk 10 km-t mert a város végén 20 forinttal olcsóbb a paradicsom kilója.

Nem erre gondolok.

Néztem egy német műsort, ott arról beszéltek, hogy a spórolás akkor hatásos, ha nem a filléreket akarjuk megfogni hanem az érdemi pénzt és ezzel időt is spórolunk.

Példának felhozták, hogy pl: tartós élelmiszerből akciósan majdnem de irreálisan sokat kell venni, akár fél évre elegendőt is, amennyiben van rajta x százalék akció, a témában

3,15 euró helyett a reggelizőpehely 2,65 volt.

Ott 25 csomaggal vettek,

Alapból a 25 csomag 78,75 euró lett volna, amiből kb 2 naponta fogy el egy zacskóval.

Így 66,25 euró lett ez az egy féle termék, és így a gyerekek reggelijén ~13 eurót tettek félre alapból közel két hónapra illetve nem csak időre tértek ki, hanem hogy így 5 zacskó ingyen volt, illetve nem kell heti két-három alkalommal csak ezért elmenni, illetve rövidíthető a lista.

Megtették még 6 termékkel, tartós mindennapi fogyó cuccokkal, 280 valahány eurót fizettek.

62 euró valamennyi volt a megtakarítás illetve a végén

a kupac cucc között amit vettek, mellé volt rakva, hogy lényegében mi és mennyi volt így ingyen, logikailag illetve taglalták, hogy egy átlagos mindennapi szükségtermékes listát 15-ről 10 alá lehet csökkenteni, meg napi 20-25 perccel lehet a boltokba töltött időt csökkenteni.

2019. jan. 23. 19:28
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A legjobb spórolós kérdés: IGAZÁN szükségem van rá?

A másik: TÉNYLEG tetszik?

A harmadik: HOLNAP is tetszeni fog?

És ha a válasz ezekre NEM, akkor visszateszem a polcra.

A "vegyél sokat akciós áron" becsapós, egy csomó ugyanis a szemétbe fog kerülni belőle (megromlik, megeszi a moly, mégsem kell, stb).

2019. jan. 23. 19:49
 2/7 TappancsMancs ***** válasza:
100%

A lehetőségek, ha semmit se hagyok ki:

- akciósan venni amit lehet és akkor sokat (mint írtad)

- amiből lehet az olcsóbb márkát venni

- csökkenteni az extrákat és luxus cikkeket

- végig venni mik nem szükségesek

- fontossági sorrendek

- félretenni a szükséges dolgokra és a spórolást is, költőpénz marad

Összefoglalva talán annyi, hogy sok mindenből az olcsóbbat, kevesebb fölösleges dolgok, és amit lehet olcsón nagy mennyiségben.

Nyilván itt a megspórolt mennyiségek a sok kicsiből is össze tudnak adódni, és hogy ezt lássa az ember ki is lehet számolni mennyi megy el nem szükséges mindenfélékre. Spórolni alapból lehet nagy tételeken és sok kicsin is. Kaján eleve lehet 10-20 ezret is ha valaki úgy tud spórolni, persze kérdés ki mit és mennyire tud megvonni magától és mennyire tud tervezni hosszabb távon. Étteremnél pl olcsóbb otthon főzni. stb

2019. jan. 23. 19:59
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Sosem hittem a kisstílű spórolásban. 13 euro az kb 4500 Ft, havi 2250, de az agyam terhelem azzal, hogy azon gondolkozom, hogy hogy spóroljak ennyit, ahelyett, hogy a hogyan szerezzék több pénzt gondolaton elmélkedjek.
2019. jan. 23. 20:30
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell például reggelizőpehellyel etetni a gyereket és máris 66,25 euróval beljebb vannak...

Ha ennyire fillérb@$zóskodni kell, az régen rossz.

Mosóporból, öblítőből a nagyobb kiszerelés mindig jobban megéri, tök jók pl. a saját márkás termékei a Rossmannak, ha tusfürdőről, samponról van szó. Mindig vannak akciók, kuponok.

Krumpliból, hagymából lehet akkor venni 1-2 zsákkal, mikor olcsó és hűvös helyen tárolni, de ha Kovácsék meg a panel 10. emeletén laknak egy apró lyukban, ez meg is bukott. Minden évszaknak vannak szezonális zöldségei, gyümölcsei, nyáron pl. fillérekért van paprika, azt le is lehet fagyasztani nagyobb tételben, ha persze újfent van hová tenni. Szezonális gyümölcsből lehet sok kompótot, befőttet, lekvárt készíteni. Olcsóbb, mint a kész bolti.

A főtt ételnél meg egyszerűen tervezni kell és figyelni az akciókat. Ha tényleg kevés a pénz, nagy adagot kell főzni, akár 2-3 napit, úgy kijön olcsón a fejadag.

2019. jan. 23. 21:43
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én mondjuk az olyat szeretem, mikor cikkeznek német meg angol emberekről, akik alapból a magyar fizetés sokszorosát keresik és mondanak olyanokat, hogy lemondott erről, meg arról. Olyan dolgokról, amit az átlag magyar amúgy sem engedhet meg magának.

Én régen nagyon spórolós voltam, manapság meg sokszor vagyok úgy, hogy nem az a pár ezer vagy pár tízezer fog hiányozni az életemből, inkább a bevételeket igyekszem növelni.

2019. jan. 23. 23:07
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Spórolni úgy lehet, hogy nem költöd el a pénzt. Olvastam egyszer egy black friday mondást, valahogy úgy volt, hogy ha egy 1000 dolláros tévét megveszel 600 dollárért, akkor nem 400 dollárt takarítottál meg, hanem elköltöttél 600 dollárt. Ez a mondás nagyon megfogott.

A kaján lehet spórolni akciós termékekkel, csak vigyázni kell, mert a végén fordítva is elsülhet a dolog, ahogy már írták.

Időmegtakarítás nekünk az, hogy a nagybevásárlást inkább házhoz rendeljük, nem megy el vele a fél délután, meg nem kell cipekedni, és gyerekek se nyekeregnek, hogy mikor kerülünk már sorra a pénztárnál.

2019. jan. 24. 08:31
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Én rájöttem, ha folyton azt lesem hogy hol mi az akciós, és abból jól betárolok, akkor ez lesz:

Állandóan rohangálok üzletekbe és sok pénzt otthagyok

Olyan dolgokat is megveszek amit nem kéne, csak azért mert most akciós

Több minden megy a szemétbe, mert megromlik

Sokkal többet eszünk ha tele a hűtő

Meghízunk, egészségtelenül étkezünk

Én inkább ehelyett minden napra felírom ami hiányzik.Munka után beugrok egy helyre, ahol olcsó minden.Máshova nem is megyek.Nem nézem mi hol akciós.Csak azt a pár dolgot veszem meg, ami fel van írva, pluszba semmit.

Így nekem sokkal olcsóbb, gyorsabb, nem is eszünk annyit, és főleg nem eszünk annyi sz...mert nem veszem meg.

2019. febr. 21. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!