Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi volt szamodra a legjobb...

Mi volt szamodra a legjobb sporolasi technika?

Figyelt kérdés
Mostanaban koltom a penzt ezerrel es nem tudok leallni. Van valakinek valami jo technikaja? Tobbre is kivancsi lennek, mert nem tudom melyik vallna be nekem leginkabb

2018. nov. 20. 18:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Cash flow táblázat vezetése.
2018. nov. 20. 19:32
 2/12 anonim ***** válasza:

Csináltattam egy másik banknál számlát, amikor jön a fizetés az elsődleges számlámra, nagyjából kiszámolom, hogy mennyi pénzre van szükségem a hónapban, tegyük fel kell nekem havi 200ezer, de 300ezer a fizetésem, akkor 100ezret a fizetésnapon átutalok a másodlagos számlámra. Így ami marad az elsődleges számlán nem tudom túl költeni.

Próbálkoztam azzal is, hogy magát a pénzt otthon félrerakosgatom, de ez nem működött nálam, mert "rájártam". Így viszont nem megyek be a bankba, hogy levegyek arról a számláról pénzt +bankkártyát se igényeltem a banktól.

2018. nov. 22. 11:55
 3/12 anonim válasza:
Mustáros kenyeret eszek. A kaján spórolok.
2018. dec. 9. 18:14
 4/12 anonim válasza:

Ha saját háztartást vezetsz több is van:

Bevásárlás

- havi egy nagy bevásárlás van így benzint is spórolunk ( falun élünk)

- havi nagy bevásárlás előtt mindig rendbe teszem a hűtőt és a kamrát, így pontosan tudom mi van itthon. A régebbi lejáratú termékeket előre, szem elé teszem, a frisseket hátra, így nem kerülnek kidobásra. Írok havi ebéd, reggeli, vacsi menüt először abból ami itthon van majd kitalálom a többit és megírom hozzá a bevásárló listát. Rendbe teszem a tisztító és tisztálkodó szereket és abból is felírom mi fogyott el.

- csak is azt veszem ami a listán van és mindenből a legolcsóbbat ( persze nem a minőség rovására).

-a havi bevásárlás mellett van heti egy kisebb a frissebb élelmiszereknek

- péksütiket magam sütöm egyszerre pl több kakaós csigát legyúrok fel vágom tekercsekre lefagyasztom és mindig annyit veszek ki frissen megsütni amennyi kell.

- kiszámolom nagyjából mennyi pénz kell a vásárláshoz és csak annyit viszek, így nincs kísértés.

Pénz beosztás: külön borítékba teszem a számlákra valót, külön a konyhapénzt, külön a plussz kiadásra valót pl. Autó javítás, karácsony stb., külön a megtakarítás

Rezsi:

- villany: energiatakarékos mosógép, hűtő, égők, villany csak szigorúan ott ég ahol vagyunk, tv, laptop kikapcsolva kihúzva ha nincs használatban. Ugyanígy a hűtő kivételével minden kihúzva ha nincs használva. Bojler, hűtő minimumra állítva. Mosásnál alacsony hőfok a nem túl koszos ruháknak.

Fűtés: fás központink van. Ahol nem vagyunk lezárva vannak a radiátorok, ha nem muszály nem gyújtunk be, de fagyos vagyok így ha picit is fázok be van gyújtva, az egészség rovására nem spórolunk. Új nyílászárók vannak. Gyors kereszthuzattal szellőztetünk így nem hűl ki a lakás de jó levegő lesz.

Tisztítószerek:

- domestos helyett nagy 5 literes hipó sokkal olcsóbb.

- mosni mosószóda, öblítőt használok arról nem mondok le.

- mosogatáshoz a legolcsóbb mosogatószert használjuk

- vízkőoldó: ecet

- nem érzékeny a bőrünk így jó a legolcsóbb tusfürdő és sampon is.

Víz:

-wc öblítéshez: jó a baba fürdővize, a mosogatásból az öblítő víz( nem folyó vízben mosogatunk), zuhanyzunk és akkor is egy lavorban felfogjuk közben a vizet. A baba cuccait amiben kifőzzük azzal felmosunk majd szintén jó az a wc öblítésre.

- otthon főzünk, van hogy valamiből nagyobb adagot majd lefagyasztjuk így egyben fő meg = kevesebb gáz fogy, időt is lehet vele spórolni.

Nincs meki, étterem, műkörmös, kozmetikus, egyéb luxus kiadás. Vásárlásnál egy hónapban max 1-szer 2 zacskó chips az egész családnak vagy vmi csoki.

Amin nem spórolunk, a gyümölcs, zöldség, tejtermékek. Ezek mindig vannak itthon főleg a gyerekek miatt bármennyibe is kerüljenek.

2018. dec. 10. 13:54
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Párommal ketten élünk egy lakásban, ami nálunk a legnagyobb tényező volt a közelmúltban:

- Többet főzünk saját magunk és kevesebbet rendelünk illetve kevesebb készételt veszünk, ez kis túlzással megfelezte az ételre szánt kiadásokat (lényegében közös program lett a főzés, szeretjük)

- 100%-ban átálltunk LED világításra, nem égnek ki, jóval kevesebbet fogyasztanak

- Levettünk 1-2 fokot a hőfok-szabályzóból és inkább felhúztunk egy-egy pulóvert otthonra is

- Kevesebbet járunk étterembe, általában az étel mellé csak csapvizet kérünk (ez ingyen van, de mivel ismernek minket több helyen, szoktak dobni még mellé kis szelet citromot/jeget)

2018. dec. 10. 14:36
 6/12 anonim ***** válasza:

4es!

Tudnál írni bővebben a péksüti fagyasztásról?

Esetleg recepteket írni, hogy mi az ami fagyasztható?

Utána hogyan sütöd meg? Kiolvasztod? Vagy egyből megy a sütőbe?

2018. dec. 14. 09:16
 7/12 anonim válasza:
Kedves 6-os! Persze leírom. Linkelek receptet is. Pl. Kakaóscsigánál ugye legyúrom a tésztát, ketté veszem, kinyújtom és megtöltöm kakaóval ( de fahéjjal vagy mással is lehet). Feltekerem és tekercsekre vágom. Na most ez menne ugye a sütőbe de csak annyit tekercset teszek be amit megeszünk. A többit külön külön uzsonás zacskóba teszem majd az összeset bele egy nagyobb zacskóba,így nem fagynak össze, és mehetnek a fagyóba. Mikor kell csak kiveszem fagyosan megkenem a tetejét tojással és mehet a sütőbe. De hagyhatod felengedni is ekkor még kelnek is egy picit úgy még finomabb de sosincs rá időm kivárni 😁. Ugyanezt meg lehet csinálni a túrós táskával, lekvárossal. Mikor megtöltöd a batyukat és összehajtod nem a sütőbe teszed hanem ugyanígy zacsikba és a fagyóba. Vagy pl. Kifliket is sütöttem így. Mikor kiveszed a gagyasztóból megkened a tetejét tojással és mehet rá egy kis sajt és be a sütőbe. Ez azért vállt be mert így sokszor elkertük a boltba járást. Főleg ott a faluban 250 ft egy csiga 😮. Márpedig párom nagy péksütemény faló 😉. Ja és ugye így nincs az hogy sütök egy nagy tepsivel és nem fogy el így ment a kukába.
2018. dec. 15. 22:25
 8/12 anonim válasza:

Itt a csiga recept:

[link]

Nekem ez vált be legjobban. De ugyanebből a tésztából cdinálom a batyukat is.

2018. dec. 15. 22:29
 9/12 anonim válasza:
Csinálom és gagyasztó=fagyasztó. Bocsi csak nem a legjobb a billentyűzet
2018. dec. 15. 22:31
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

"villany csak szigorúan ott ég ahol vagyunk"

A mai korszerű ledes lámpák idején ez szerintem teljesen felesleges. (Amikor mindenhol 100 wattos izzók voltak akkor még indokolt volt.) Oké, ha valahol nagyon nem kell akkor lekapcsolom, de ha 20-30 perc múlva úgyis kelleni fog akkor nem kapcsolgatom, pláne nem "szigorúan". Éves szintre kiszámolva is nevetségesen kevés amit ezen lehet spórolni. Nem ér annyit a családtagok közötti cseszegetés, hogy "hát már megint nem kapcsoltad le, állj a sarokba gyerek!".

A többi ötlet tök jó amúgy, bocs hogy ebbe belekötöttem, csak annyit változott a világ, fejlődött a technika, hogy ez már teljesen idejét múlt.

2018. dec. 24. 06:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!