Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért mondja olyan ember,...

Miért mondja olyan ember, akinek sohasem volt pénzze, hogy a pénz nem boldogít?

Figyelt kérdés

Honnan tudhatná egyáltalán, ha nem is volt neki? Honnan tudja, hogy milyen ha van?

Szerintetek a pénz boldogít?

2019. febr. 19. 08:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Én elég hamar elértem azt a szintet, ami felett egész egyszerűen nem motivál a pénz. Havonta körülbelül 300k forintom fogy Budapesten, a többit megspórolom, de az a része igazából nem érdekel. Amíg olyan 200k-t kerestem még volt néha erre-arra igényem, amit nem engedhettem meg magamnak, de most, mióta keresek nagyjából 500k-t, egyszerűen semmi motivációm arra, hogy ennél jobban éljek. Van egy munkám, amit relatíve szeretek, egy csomó dologra feleslegesnek tartom a pénzköltést, így ezen a ponton túl már nem motivál a pénz. Egy sok pénzzel járó előléptetés helyett sokkal inkább választanám azt, hogy hetente csak 25-30 órát kelljen dolgoznom. A szabadidő többet ér.
2019. febr. 19. 11:29
 12/15 anonim ***** válasza:

"A penz nem boldogit, de jobb egy merciben sirni, mint egy biciklin. :D"

Ez szellemes mondás, de pont nem igaz: amíg szegényen vagy depressziós (extrémebb esetben öngyűlölő), addig ott a remény benned, hogy majd a pénz mindent megold. Aztán ha a sok pénz ellenére ugyanolyan pocsékul érzed magad, jogosan merülhet fel benned a kérdés és a bűntudat, hogy mi baj van veled, amiért még most se lettél boldog és nem tudod őszintén élvezni a javaidat? Súlyosabb esetben ilyenkor jön a féktelen hedonizmus, a drogozás és a végén az öngyilkosság.

2019. febr. 19. 11:36
 13/15 anonim ***** válasza:

Azért mondják, mert ezzel nyugtatgatják magukat is.

Abból a szempontból, hogy a pénzen élményeket lehet venni, igenis boldogít, de csak addig amíg az alapvető igényeidet teljesíteni tudod vele. Pl ha igényed van kirándulgatni néha, akkor boldog leszel hogy megengedheted magadnak és szomorú, ha nem. Ha az igényeiden túlmenően sok pénzed van, akkor ezen felül már csak max pillanatnyi örömöt tud okozni pl egy új telefon vagy autó. Egyébként a pénz súlyos hiánya pedig szomorúságot, depressziót, nyomort, magányt és egyéb cukiságokat hozhat magával, úgyhogy erősen ajánlott inkább rendelkezni vele.

2019. febr. 19. 13:05
 14/15 Pupusz ***** válasza:
Önszuggesszió. Engem pl. boldogít. Na, nem önmagában és nem úgy, hogy ott sorakoznak a nullák a bankszámlakivonaton, vagy bundokban áll a széfben. Úgy boldogít, hogy megvannak mellette a fontos dolgok. Szerelem, család, szabadság, örömök, békesség, egészség, szeretet. A pénz bizonyos értelemben "jóra használva" szabaddá tesz. Elutazhatunk belőle akárhova, a gyerekek megkaphatják, amit szeretnének, bármikor elmehetünk étterembe, jókat eszünk, iszunk, megvehetünk bármit, amit szeretnénk, nem nehezednek ránk a napi anyagi problémák. Amit el szeretnénk érni, azt elérjük, nem számít semmi sem lehetetlennek. Élményekkel, örömökkel gazdagít, ha megvannak hozzá az alapvető körülmények. Magányosan nem tenne boldoggá. Drog, szex és játékfüggőként élnék, amíg élnék, meg még ki tudja hányféle függőséget szednék össze. Mindezt hiánypótlásként tenném. Ha viszont ezek be vannak töltve, akkor az ember értelmesebben használja a pénzt. Kiteljesedésre, nem pedig bezuhanásra. Mindenesetre ülni rajta szerintem értelmetlen. A pénz annak való, aki el is tudja költeni, más értelemben is gazdagodni tud tőle az élete, nem csak számszerűen. A zsugoriknak nem való a pénz és nem is teszi őket boldoggá. Nem a birtoklás tesz ugyanis boldoggá, hanem az örömteli használat, a körforgásban való aktív részvétel. A sírba úgysem visz senki semmit a pucér s..ggén kívül. Akkor meg kár addig mohón gyűjtögetni. A semminek? Inkább élményekkel, tapasztalatokkal, örömökkel érdemes gazdagodni. Ehhez sokat hozzá tud tenni a pénz, ha értelmesen használják fel. Az adakozás is egy nagyon értelmes, jóleső dolog. Aki nem adakozik, annak is kár a pénz. A levegőt sem csak beszívja az ember, hanem ki is fújja, aztán újra és újra veszi és fújja. Számomra a pénz is lyen, mint a levegő. Benntartani túl sokáig fulladáshoz vezet, az élettel összeegyeztethetetlen folyamat-megállítási kísérlet. Puccs az élet ellen. Értelmetlen és kártékony dac. Ezért nem értem a zsugori, sz..rrágó embereket. Magukkal csesznek ki a legjobban, meg persze a szeretteikkel, ha van nekik egyáltalán. Az élet lezárásának sorompója pedig bárkinek bármelyik pillanatában lecsukódhat. Ezt érdemes észben tartani. Ami addig kimaradt, az már örökre kimarad.
2019. febr. 22. 05:43
 15/15 anonim ***** válasza:

Én azárt láttam már olyat ahol több volt a pénz mint az ész. Annak semmi érttelme nincs.

Ahol sok a pénz oda megfelelő komolysság is kell. Mindenki vágyik a gazdagságra, de többet is láttunk már akire rászakadt egy nagyobb összeg aztán pár év múlva szegényebb lett mint azeloőtt.

A pénzedért csak anyagi dolgokat tudsz venni, ha nem vigyázol azt el is veszítheted. A tudás az ami örökké a tiéd marad

2019. febr. 25. 08:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!