Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Sürgősen pénzhez kellene...

Sürgősen pénzhez kellene jutnom, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
3 gyermekes család anya vagyok,mire hazaértünk a gyerekekkel az orvostól,akkor szembesültem a ténnyel,hogy a férjem lelépett.Elvitt majdnem mindenünket,köztük a rengeteg bútort,az ékszereimet amit persze ő vett,a megtakarításunkat, és itt hagyott minket mint utólag kiderült,egy nőcske miatt.Eladni nem tudok semmit,mert elvitt szinte mindent.Szüleim már nincsenek sajnos,barátok rokonok sem,akiktől kérhetnék kölcsön.Hitelt nem tudok felvenni mivel 4 a hónapos kis fiammal itthon kell lennem,ezáltal nincs munkahelyem. Ez a szemét az összes pénzünket elvitte,10 ezer forintom van amit elvittem magammal,az meg édes kevés lesz másodikáig,amíg pénzhez jutok. Teljesen kétségbe vagyok esve,nincs akihez fordulhatnék,aki tudna segíteni. Van valakinek ötlete? :(

2019. jan. 24. 15:22
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:

“úgy,hogy kérelmezném a szociális alapon védendő fogyasztónak minősülő kérvényt”

Na jó, hagyjuk ezt a kamut, ház a férjed nevén van, a számlák meg a te neveden? Peesze...

2019. jan. 25. 20:17
 32/43 A kérdező kommentje:
Egyébként egy szóval sem említettem,hogy az én nevemen vannak a számlák...
2019. jan. 25. 20:36
 33/43 anonim ***** válasza:

Akkor mégis hogy akatsz bármit intézni a szolgáltatónàl???

Add fel! Csaló kamu sztori

2019. jan. 25. 21:17
 34/43 A kérdező kommentje:
Attól még nyújthatok be kérvényt,a gyerekekre és a lakcímemre hivatkozva,azt nem tiltja a törvény tudtommal!Kamus sztori... Nem foglak győzködni,de kérlek az ilyen megjegyzésektől kímélj meg,mert nem vagyok kíváncsi rá.
2019. jan. 25. 21:35
 35/43 anonim ***** válasza:
41%

Nagyon nagyon el vannak itt tévedve egyesek.

És le is fognak pontozni, de ennyi hozzá nem értés, és még büszke is rá...

Áramszolgáltatónál dolgozom, az ingatlan tulajdonjoga NEM feltétele a szerződésnek. Lehet a számla az én nevemen akkor is, ha 0% tulajdonjogom van egy házban!

Ügyintézni meg akkor is tud, ha pl mégsem az ő nevén van, mert ma már egy villanyszámlás azonosítóhoz is tartozik pin kód, és így nem kérnek személyes adatokat vagy egyéb dolgot, bárki ügyintézhet, aki tudja a kódot.

Évekkel ezelőtt én is voltam nagyon nehéz helyzetben, de senki nem volt ilyen tapló, hogy azt írja, kamu vagyok. Azt hiszitek, nincsenek ilyen nehéz sorsok? Ennél még ezerszer rosszabbak is vannak, és ilyen az élet, ez nem kamu! És akkor ugyanígy írtam ki kérdést, nagyon magam alatt voltam, és lássatok csodát, én is kaptam segítséget, nagyon sokáig leveleztem is 2 emberrel, facebook-on azóta is ismerősök vagyunk.

Aki szerint meg gyerekes családban mindig van otthon pénz, az egy komplett idióta. Egy: csak gyereknek kellhet hirtelen gyógyszer? vagy kaja? vagy bármi egyéb?

kettő: ha nincs pénz, akkor nincs, a földből meg nem lehet előkaparni!

aki ilyen ostobaságot ír, az örüljön neki, hogy sosem volt még ilyen csóró, mert bizony van az úgy, hogy NINCS SEMMI!

2019. jan. 25. 22:56
 36/43 A kérdező kommentje:
Az utolsó válaszolóval minden pontban amit írt,teljes mértékben egyet értek!Én sem voltam még soha életemben ennyire szorult helyzetben,de elhihetitek ha nem így lenne,biztosan nem itt szégyeníteném magam pár ezer forintokért,hogy hátha valaki megsajnál és tud adni.
2019. jan. 25. 23:11
 37/43 anonim ***** válasza:

Az albérlet kiadást azért írtam, mert gyakorlatilag semmi más nincs, amiből rövid úton pénzt tudnál csinálni, ez az egy érték van, ha jól értem. Cigányoknak meg trógereknek én se adnám ki, azt nem írtad előtte, hogy kis faluban élsz, egy vidéki kisvárosban vagy megyeszékhelyen már működhetne. Bár Pécs vonzáskörzetében is volt, aki Pécsen hirdetett albérletet Postavölgyben meg hasonló közeli helyeken évekkel ezelőtt is. Bár persze Pécs régi egyetemi város, de azért talán Szolnokon is van valami kamu főiskola, most kezdődik a 2. félév februárban, ilyenkor keresnek albérletet a diákok.

Ha lenne más pénzzé tehető dolog is, akkor azt írtam volna, pl. beadni ékszereket zaciba, eladni bútorokat stb.

A múltra, meg a jövőre vonatkozóan tudok tanácsot adni, egyrészt amin már nem lehet segíteni (most épp, de később igen), hogy a gyerekvállalás előtt egzisztenciát kellett volna teremteni, elmenni a faluból, tanulni, dolgozni valahol. Hogy legalább kollégák meg volt évfolyamtársak legyenek, akikhez lehet fordulni ilyen esetben kölcsönért.

A másik meg, hogy kapcsolati tőkét építeni, ismerni valakiket, haverkodni a lakóhelyen. Ezt bármikor lehet csinálni.

2019. jan. 26. 18:03
 38/43 A kérdező kommentje:
Köszi,de a tanácsokkal most nem sokra megyek.A jövőben biztosan máshogy fogom csinálni a dolgokat,de most itthon ülök egy forint nélkül.Már kibőgtem a szemeim.
2019. jan. 28. 11:37
 39/43 anonim ***** válasza:

Kérdező, megértem az elkeseredettségedet, de azért nem kell lehurrogni az embereket, hogy a tanácsokra nincs szükséged: ilyen helyzetben sosem tudhatod, ki mivel tud(na) segíteni?

Írtam, hogy írok olcsó recepteket, ha kell - bár megköszönted, de az nem kell, mert Te szakács vagy: most mégis azt írod, már nincs pénzed. 4 nap alatt nem volt a környezetedben senki, akitől akár 5 ezer ft-ot tudtál volna kérni?

Önkormányzat, szociális gyorssegély, stb.?

Mivel, mint írtam, én már egyszer "megégettem" magam itt a gyakorin, így én nem fogok pénzt küldeni, de azért neked is lehetne egy kicsit más hozzáállásod, mert csak azt hajtogatod, hogy PÉNZ kell. Lehet, már rég segített volna valaki kajával, pelenkával, stb. - ha azt egyáltalán elfogadnád.

Amúgy az ország mely részén élsz? (elég csak egy megye vagy BP.)

2019. jan. 28. 15:00
 40/43 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló: Elnézést kérek ha úgy tűnt,hogy lehurrogok bárkit is.Igazán nem áll szándékomban elhiheted!Örülök,hogy próbálnak tanácsot adni,de gondolom erre te is magadtól rájössz,hogy nem sokra megyek vele.Ezzel tényleg nem akartam senkit megsérteni.Igen szakács szakmával rendelkezem,így hál'Istennek be tudtam osztani azt a kis pénzt is a mai napig,de hogy holnap mi lesz azt nem tudom.Az önkormányzat semmiben sem tud segíteni csak a gyorssegélyben(itt nálunk 3ezer forintot adnak),amit megigényeltem és másfél-két hét múlva fogom megkapni.Szolnok mellett élek.Próbáltam kérni nagyon sok mindenkitől,de senki nem tudott/vagy nem akart adni még 5 ezer forintot sem,pedig nem örökbe kértem,hanem kölcsönbe.Ahogy pedig a hozzászólásodban említetted azzal nem értek egyet.Ha valaki bármilyen formában is,de segíteni szeretett volna,akkor az már meg tette volna.Csak azért írtam ide,hogy hátha lenne valaki aki tud kölcsönadni legalább egy 5-10 ezer forintot,mert a kicsinek pelenkája van,és addig elég is lesz,már csak ennivalóra kellett volna.Remélem megértesz,és ne haragudj,ha megbántottalak.
2019. jan. 28. 19:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!