Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Sürgősen pénzhez kellene...

Sürgősen pénzhez kellene jutnom, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
3 gyermekes család anya vagyok,mire hazaértünk a gyerekekkel az orvostól,akkor szembesültem a ténnyel,hogy a férjem lelépett.Elvitt majdnem mindenünket,köztük a rengeteg bútort,az ékszereimet amit persze ő vett,a megtakarításunkat, és itt hagyott minket mint utólag kiderült,egy nőcske miatt.Eladni nem tudok semmit,mert elvitt szinte mindent.Szüleim már nincsenek sajnos,barátok rokonok sem,akiktől kérhetnék kölcsön.Hitelt nem tudok felvenni mivel 4 a hónapos kis fiammal itthon kell lennem,ezáltal nincs munkahelyem. Ez a szemét az összes pénzünket elvitte,10 ezer forintom van amit elvittem magammal,az meg édes kevés lesz másodikáig,amíg pénzhez jutok. Teljesen kétségbe vagyok esve,nincs akihez fordulhatnék,aki tudna segíteni. Van valakinek ötlete? :(

2019. jan. 24. 15:22
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
100%

Jogos, a rendőr nem tudhatja, hogy tényleg volt-e ott pénz, és mennyi.

Ettől függetlenül én holnap megtenném a feljelentést, csapják hozzá majd a későbbi anyaghoz.

Védd magad.

2019. jan. 24. 19:39
 12/43 anonim ***** válasza:
100%

"Bírósági panasznapra menj be!"

Nincs is már olyan.

Ügyfélsegítő van helyette.

Nyomtatványok kitöltésében, szóbeli kérelem rögzítésében, bírósági eljárásjogi kérdésekben segítenek, semmi másban.

2019. jan. 24. 20:05
 13/43 A kérdező kommentje:
Az utolsó válaszolónak sajnos igaza van. #10-es válaszoló,a ház az ő nevén van,bankszámla az van mind a kettőnknek. Teljesen tanácstalan vagyok,mi lesz velünk még másodikáig istenem... De igazából engem nem ő érdekel hanem a gyerekek. Ennyi pénzt nem lehet osztani szorozni addig.Már ki vagyok készülve,és elnézést kérek mindenkitől,hogy itt traktálok mindenkit a problémáimmal. :(
2019. jan. 24. 20:38
 14/43 anonim ***** válasza:

Próbálj érdeklődni kocsmában a pultostól, boltban eladóktól, oktatási intézmény kollégiumában ha van stb. hogy volna-e valaki, aki kivenne albérletbe szobát 1-2 havi kaucióval. Meg ki lehet plakátolni villanyoszlopokra, helyi fórumokra is hirdetésként.

Pesten azonnal találnál jelentkezőt, de vidéken is meg lehet azért próbálni. Az meg kit érdekel, hogy nem a tiéd a lakás papíron, mire onnan kiraknak bírósági végzéssel az egy jó idő, addig meg te vagy ott fizikailag. A kaucióból lehetne szükségbútorokat venni nektek meg az albérlőnek, pl. pokrócot, összecsukható Tescos napozóágyat stb.

Hátránya, hogy az olcsó albérlet hírére trógerek, kétes alakok is odacsődülnek, vagy ha a nyilvános helyeken kérdezősködés nyomán megtudják, hogy nagy szükségben vagy, akár betörni is megpróbálhatnak, hiszen nem tudják, hogy nincs ott semmi. Azért érdemes óvatosnak is lenni.

2019. jan. 24. 21:30
 15/43 anonim ***** válasza:
70%
Semmilyen rokonsági segítséged nincsen?
2019. jan. 24. 22:34
 16/43 anonim ***** válasza:

Bocs, de az nagyon nem jó ötlet, amit írtál.

Kérdező ezt írja: "a ház az ő nevén van"

Ergo a férj engedélye nélkül nem vehet oda albérlőket.

Kérdező, ha minden igaz, nemsokára jön a családi pótlék: 3 gyerekre azért az átmenetileg, a kaja szempontjából egy darabig elég. Azt a 10 ezer ft-ot a hó elejéig meg be lehet osztani - még 3 gyerekkel is. Ha szeretnéd, írok olcsó kaja tippeket is :-) Férjed meg talán egy kicsit lehiggad és legalább a gyerekekre való tekintettel ad némi pénzt... próbálj meg beszélni vele.

2019. jan. 25. 08:10
 17/43 anonim ***** válasza:
63%

Azért álljon meg a nászmenet...

"Ergo a férj engedélye nélkül nem vehet oda albérlőket."

A férj meg a feleség engedélye nélkül nem viheti el a közös pénzt és nem pakolhatja ki a közös otthont! Akkor sem, ha az ő nevén van!

A feleség vagy tulajdonos, ha a házat pl házasság után vették.

Ha előtte, akkor pedig szívességi lakáshasználó, és mint ilyen, addig marad, amíg egy bírósági végzéssel ki nem teszi a férj.

Ordíthat, hogy takarodjon, de hiába. Ha kihívja a rendőrséget a férj, a rendőr sem fogja kitenni az asszonyt. Kérni fogják a papírt.

Addig pedig, míg a nő teljesen jogszerűen lakik ott, simán odavihet egy ismerőst, mert nem kell azt mindenkinek tudnia, hogy fizet a szobáét.

Amúgy engem más része aggasztana, egyedülálló nőként 3 gyerekkel akarna a franc egy vadidegent, akit kerülgetni kell, aki miatt nem lehet éjjel köntös nélkül wc-re menni, stb.

Egy dolgozó fiatalnak vagy egy egyetemistának jól jöhetne egy olcsó szoba, de akkor meg konfliktusforrás, hogy 3 gyerek tuti nem marad csendben.

2019. jan. 25. 08:21
 18/43 A kérdező kommentje:
Mielőtt összeházasodtunk volna,akkor már a férjemnek megvolt ez a ház,amit a szülei vásároltak meg neki.Nem szívesen engednék be vad idegent a házba,főleg a mai világban az ember már a saját férjének sem hihet,akiről azt hinnéd ismered... Diákoknak nem tudnám kiadni,mivel a legközelebbi városban ott a kollégium. Itt erre felénk meg mindenkinek van lakhatási lehetősége,kivéve talán egy-két roma családot. Nem vagyok rasszista,de ezek az emberek olyanok mint a kannibálok,lopnak,betörnek,drogoznak és hagy ne mondjam... Ilyen embert meg nem szívesen enged be senki az otthonába,főleg gyerekek mellé. Sajnos én egyke vagyok,a szüleim is azok voltak,ők már sajnos nincsenek.Ha lenne bárki aki rokonság,akkor már felkerestem volna,de nincsen senkim,csak a gyermekeim. Való igaz,hogy nemsokára jön a családi pótlék.Mivel kártyára kapom,így negyedikén lesz rajta,ma jártam utána.Köszönöm az olcsó kaja tippeket,de nincs rá szükségem,mivel szakács a végzettségem.Nincs már 10e-ft mert váltanom kellett gyógyszert a két gyereknek + pelenkát is vennem kellett. Ez a mocs.kos roh.dék meg már harmadik napja kinyomkodja a telefont,majd kikapcsolja,az sms-ekre pedig nem reagál semmit.
2019. jan. 25. 10:28
 19/43 anonim ***** válasza:

Pont ezt írtam, hogy nem szívesen enged be az ember idegent.

De lepontoztak.

Biztos az, akinek a válaszára leírtam, hogy nem egészen úgy működik...

A pasi homokba dugja a fejét.

Mintha úgy nem létezne a probléma.

Tudomást sem vesz róla, így számára tényleg nem is létezik, nem neki sírnak a gyerekek.

Tipikus.

Azért mardossa őt is a tudat, de egyelőre elnyomja. Később ez változni fog, de kösz, te most szenvedsz.

Az ő szüleivel mi a helyzet?

2019. jan. 25. 14:56
 20/43 A kérdező kommentje:
Én tuti nem pontoztalak le! Nem hiszem,hogy nagyon mardosná a tudat,sosem foglalkozott rendes édesapaként,nem igazán vette ki a részét semmiből,és sokszor úton volt a munkája miatt.A volt anyósomékkal meg sosem voltam igazán jó kapcsolatban,az elejétől kezdve gyűlölnek,pedig sosem ártottam nekik. Soha életemben nem gondoltam,hogy valaha is leszek ilyen szorult helyzetben,hogy vad idegen embereknek nyavalygok a problémáimmal,hátha valaki megszán,vagy esetleg tud is segíteni anyagilag.Ilyen kellemetlen érzést senkinek nem kívánok.
2019. jan. 25. 15:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!