Állásinterjún mit válaszoljak arra a kérdésre, hogy "miért szeretnél nálunk dolgozni? "
Mi lenne ebben becsapós?
Ebből a kérdésből szerintem elég jól felmérhető az, hogy mennyire ismeri a cég profilját, piaci helyét a jelentkező. Illetve milyen lehetőséget lát a cégben, mennyire motivált.
Én még a kezdetek kezdetén írtam cégeknek, hogy szívesen mennék hozzájuk, mert korábban is kivitelező cégnél voltam gyakornok, és szeretnék ebben az irányban tovább fejlődni, hosszú távon ebben a szakmában képzelem el a jövőmet. Valami ilyesmi volt jól megfogalmazva már nem emlékszem.
Na meg alapvetően nem árt, ha kicsit ismered a céget, fel tudod mérni mit csinál, mekkora, milyen körökben, milyen megrendelésekkel dolgozik és nem csak odaállítasz, hogy fogalmam sincs kik vagytok, csak kell a munka.
Azért mert állást keresek ti meg hirdettetek egy szabad pozíciót amit lenne kedvem csinálni. Ez az igazság de hibás a válasz.
Engem sosem a cég, hanem a felkínál munka vonzott. Egyszer ezt el is mondtam a HR-esnek, és kikerekedett a szeme.
Szóval az a jó megoldás a problémára, hogy utánanézel a cégnek. Az interjún elérzékenyült tekintettel előadod már kis korodtól arra készültél, hogy egy ilyen multinál dolgozz és az lenne életed legboldogabb napja, ha a csapat tagja lehetnél stb. Csak ne röhögd el a végét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!