Más is egyre nehezebben tudja tartani azt az életszínvonalat, amin él?
Nem nagy dolgokra kell gondolni, teljesen átlagos, se nem "szegény", se nem "gazdag" középosztálybeli nő vagyok. Nettó 140.000 Ft a fizetésem. Pár hónapja úgy érzem, hogy hiába nem változott semmi, egyre nehezebben jövök ki a fizetesemből. Végig küszködtem a szeptembert majd megjött ugye az októberi fizetés.
Befizettem (illetve felretettem) minden számlát, diakhitelt, töltöttem pénzt a telefonomra, felretettem a BKV bérlet pénzt, stb. és volt egy nagyobb, évente egyszeri kiadás, elvittem a kutyámat állatorvoshoz.
Most ott tartok, hogy semmi luxus nem történt, de maradt 17.000 ft-om a hónapra, amit elkölthető... élelmiszerre, gyógyszerre, tisztalkodo szerekre, stb...
Múlt hónapban nem jutottam el fodrászhoz, ebben a hónapban szerettem volna, de már konstatáltam, hogy ebben a hónapban sem fogok eljutni.:( Olyan baromira nagy luxus dolog lenne ez a mai világban? (Félévente 1* fodrászhoz menni)
Nem panaszkodni akarok, elvagyok nélküle, csak elkeseredtem, hogy becsületesen dolgozom, adozom, és mégis hónapról hónapra csak küszködöm, sakkozok, és lemondok dolgokról....amik a mai világban szerintem nem számítanak olyan luxus dolgoknak (pld. venni egy kis zacskó mogyorót hónap végén, most ez egy aktuális dilemmám volt, hogyha megveszem, egész nap már nem ehetek semmit.) De nekem legalább van még miből ennem!
Csak fárasztó... mások is így élnek?
"se nem "szegény", se nem "gazdag" középosztálybeli nő vagyok"
Mikor 17 ezred marad kajára egy egész hónapban, akkor de, te sajnos szegénynek számítasz. Nem egész napi 500 forint egy napi étkezés...
Többet érnél egy normálisan fizető munkával és önkénteskedéssel a szabadidődben vagy egy jól kereső párral...
140 ezer az nem átlagosa, hanem manapság kevés. Főleg fővárosban.
Nekem durván 180 ezer megy el hónapokra visszaosztva. Ennyi kell a szobabérlés mellett a relatív kényelmes és költekező élethez. Ha visszafognám magam, akkor lehet leszorítanám 160-ig. De a 140 ezer az már az erős lemondás kategória lenne.
És akkor nem árt, ha van megtakarítás is, amit fixen félretesz az ember...
Nekem amin megakadt a szemem, az a 78 ezer ft kiadás számlákra és szobabérlésre.
Szerintem ez nagyon sok kiadás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!