Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan szerezhetnék 1 nap...

Hogyan szerezhetnék 1 nap alatt pénzt?

Figyelt kérdés
Nagyon rossz érzés, hogy már itt kell tanácsot kérnem idegen emberektől, de egyszerűen kezdem feladni...Egyedül nevelem a 9 éves kisfiam, albérletben élünk, minimálbért kapok... Ebben a hónapban jött egy igencsak eget rengető, nem várt kiadás, édesanyám kórházba került, minden gyógyszerét nekem kellett kiváltani, nem mellesleg, alapból sok pénzt el visz, ahogy minden nap bejárok hozzá... De nem is ez a legnagyobb probléma, hanem hogy hétfőn kezdődik az iskola, és szégyen nem szégyen, de a gyereknek égen-földön 3 db füzetet tudtam venni.. Ennyi idősen meg nem engedhetem el, 3 osztályba megy, nagy a követelmény. Tudtok esetleg bármi úton, módon ajánlani valamit, amiből össze tudnék kaparni kb 20.000 Ft-ot, hogy normálisan beiskolázzam a kisfiam? Zálogházon gondolkodom, de az már tényleg a végső eset... Bármit meghallgatok!

2018. szept. 1. 03:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Az iskola és a családsegítő tud segíteni szerintem, és az önkormányzati szociális iroda.

Jár Nektek egy csomó minden.

Rezsitámogatás, lakhatási támogatás...

Pl. anyukádnak közgyógyigazolvány is, amire nagyon olcsó minden gyógyszer. Ne hagyd benn az államnál ezeket a pénzeket!

Az apuka fizet gyerektartást?

2018. szept. 1. 04:27
 2/7 anonim ***** válasza:
78%

Hova valósi vagy?

7. osztályos lesz a fiam, van egy pár "maradék" kis méretű füzetünk. / újak, csak anno sokat vettünk/

Van bontatlan vízfestékünk, ecsetek újak, rajzlapok és írólapok és egy bontatlan színes / kék/ vonalzókészlet ami már "ciki" a fiamnak, de másnak még jó célt szolgálhat.

Három tanács, aztán vagy megfogadod vagy nem.

1. Ha ilyen rossz az anyagi helyzet, akkor ne járkálj be minden nap édesanyádhoz. Érdeklődj telefonon.

2. Marad a zálogház.

3. Járj utána milyen juttatások illetnek meg.

Amúgy anyukádnak nincs semmi bevétele?

2018. szept. 1. 05:51
 3/7 anonim ***** válasza:

Milyen terved van a jövőre nézve, hogy ez többé ne forduljon elő?

Most találsz megoldást, ebben biztos vagyok. Valaki segít. De utána?

Mert ez jobb nem lesz idővel, csak rosszabb.

Milyen végzettséged van, hol éltek, milyen kilátásaid vannak, hogy változtass?

2018. szept. 1. 12:48
 4/7 anonim ***** válasza:

Igaza van az előzőnek, kéne valami terv, hogy ez a jövőben ne forduljon elő.

Most viszont az aktuális, beiskolázási problémára könnyen találsz megoldást. Írd le merre laksz és mikre lenne szükség. Ne pénzt kérj, mert azt nagyon kevesen adnak. Ellenben megunt iskolatáskát (idén már másik mesehős a menő, de amúgy semmi baja), füzeteket, tollakat stb sokkal könnyebben kaphatsz. Ruhát is tuti kapnál rengeteget, mert sokan szívesen odaadják a gyerekük kinőtt ruháit.

2018. szept. 1. 13:37
 5/7 anonim ***** válasza:

#2 vagyok, egésznap lestem a gyakorit / felnéztem többször/ , hogy írt e a kérdező, mert ha nem itt lakik ahol mi, akkor még ma fel tudtam volna adni egy kis csomit. Hétfőn megkapta volna. Az még nem lett volna késő.

Sajnálom, hogy hajnalban kért segítséget, nem korábban.

2018. szept. 1. 15:42
 6/7 anonim ***** válasza:
Tudsz vállalni esetleg hajnali újságkihordást, vagy a munkád után takarítást, addig a gyerek úgyis az iskolában van.
2018. szept. 2. 09:42
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem akarok nagyon okoskodni, de szerintem csak úgy lehet spórolni, ha a kaján spórolsz. Amikor már minden kifizetni valót kifizettél: villany-gáz, víz, lakbér/házadó, bérlet, ha van stb., a gyereknek ez-az, amire nagyon szüksége van, csak utána jöhet az ennivaló. Én a maradék pénzt el szoktam osztani annyi napra, ami még hátra van, és 1 nap csak annyit költök. Ebbe persze nem fér bele kóla v. chips vagy ilyen "nyalánkságok". Vacsorára általában zsíros kenyeret eszem hagymával v. fokhagymával, ebédre most nyáron ugyan főzelékeket veszek, és azok sem olcsók, de hó végén már csak paprikás krumpli van ebédre. Hát így élek...
2018. szept. 4. 02:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!