Ebay - termék visszaküldése hogyan? Ki fizeti?
ha hibása termék, visszaadják apénzt, eddig stimmel, de kérik vissza amit küldtek. csak éppen azt nem írják, hogy a szállítási költség ilyenkor kit terhel ...
Csak mert ugye Hong Kongba innen visszaküldeni valamit, az vicc, sokszorosa a termék értékének.
Mi a tapasztalatotok vagy aki ebayról gyakran rendel, mondja el, hogy megy ez, mert nem értem.
(csak azt írja oda, hogy a másik termék küldésének szállítását már nekem kell állni, ha az eredeti hibás lenne)
"We will refund the purchase price if the replacement is not available or buyer prefers a refund and send the original item back at his/her own cost."
ja bocs, fáradt vagyok, most látom, h ott van h "own cost" :DDD
de nem tudom törölni a kérdést, szal bocs.
bár attól még a saját tapasztalatokra kíváncsi lennék !!!!
Az eladó csúsztat egy méreteset...
A pénz visszaadásának feltételeit nem ő határozza meg, hanem az eBay/Paypal. Amennyiben jelented a terméket hibásként (nem az eladó felé) akkor visszakapod a pénzt az eladó akarata ellenére is. De ehhez végig kell járni a dispute/claim létrát. De időközben ha az eladó belátja a tévedését és magától ad refundot, akkor nem kell végigjárni az azt utat, aminek a végén a support fogja elbírálni az ügyet (többnyire a vásárló javára döntenek)
olyan 6-7 ezer Ft-os dologról van szó.
de most akkor a két válasz közül melyik az igaz?
szal aztz mondod (utolsó) h a 7 ezer Ft-os terméket ami rossz, még küldjem is vissza újabb 7 ezerért , és akkor visszakapom az eredeti 7 ezremet? azlért ez durva így ...
5 éve ebayezek, visszaküldenem még sose kellett. De a szabályzat szerint ha MEGGONDOLOD magad, akkor fizeted te a visszautat, ha HIBÁS/SÉRÜLT és ez fotóval, felvétellel bizonyítható, akkor ha a feladó ragaszkodik a visszaküldéshez, neki kell fizetnie. De a drága magyar posta miatt többnyire megegyeznek veled egy 30-100%-os visszatérítéssel, a hiba mértékének függvényében, és megtarthatod a terméket.
Ez akkor is így van, ha az alkatrészek működése egymástól függ, pl veszel nfc írót 20-30 kártyával, és az író hibás, akkor is csak az író árát kapod vissza, ha anélkül a kártyák számodra értéktelenek. azt old meg máshogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!