Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ebay - termék visszaküldése...

Ebay - termék visszaküldése hogyan? Ki fizeti?

Figyelt kérdés

ha hibása termék, visszaadják apénzt, eddig stimmel, de kérik vissza amit küldtek. csak éppen azt nem írják, hogy a szállítási költség ilyenkor kit terhel ...

Csak mert ugye Hong Kongba innen visszaküldeni valamit, az vicc, sokszorosa a termék értékének.

Mi a tapasztalatotok vagy aki ebayról gyakran rendel, mondja el, hogy megy ez, mert nem értem.

(csak azt írja oda, hogy a másik termék küldésének szállítását már nekem kell állni, ha az eredeti hibás lenne)

"We will refund the purchase price if the replacement is not available or buyer prefers a refund and send the original item back at his/her own cost."

2018. aug. 9. 10:18
 1/6 A kérdező kommentje:

ja bocs, fáradt vagyok, most látom, h ott van h "own cost" :DDD

de nem tudom törölni a kérdést, szal bocs.

bár attól még a saját tapasztalatokra kíváncsi lennék !!!!

2018. aug. 9. 10:19
 2/6 A kérdező kommentje:
de minezzel együt nem akarom elhinni h ez működjön, hát rendelek most pl egy 7 ezres távirányítót, és ha pl törötten érkezik vagy nem működik, nehogy még fizessek megint 6-8 ezret a visszaküldésre, aztán majd csak ezután lesz végre egy jó darabom ... nekem érthetetlen kicsit.
2018. aug. 9. 10:24
 3/6 anonim ***** válasza:

Az eladó csúsztat egy méreteset...

A pénz visszaadásának feltételeit nem ő határozza meg, hanem az eBay/Paypal. Amennyiben jelented a terméket hibásként (nem az eladó felé) akkor visszakapod a pénzt az eladó akarata ellenére is. De ehhez végig kell járni a dispute/claim létrát. De időközben ha az eladó belátja a tévedését és magától ad refundot, akkor nem kell végigjárni az azt utat, aminek a végén a support fogja elbírálni az ügyet (többnyire a vásárló javára döntenek)

2018. aug. 9. 10:35
 4/6 anonim ***** válasza:
Amennyiben nem 200Ft-os termékről van szó, az Ebay az eladó mellé áll, szóval ha akarod vissza a pénzed, a szállítási díj téged fog terhelni.
2018. aug. 9. 12:56
 5/6 A kérdező kommentje:

olyan 6-7 ezer Ft-os dologról van szó.

de most akkor a két válasz közül melyik az igaz?

szal aztz mondod (utolsó) h a 7 ezer Ft-os terméket ami rossz, még küldjem is vissza újabb 7 ezerért , és akkor visszakapom az eredeti 7 ezremet? azlért ez durva így ...

2018. aug. 9. 14:00
 6/6 anonim válasza:

5 éve ebayezek, visszaküldenem még sose kellett. De a szabályzat szerint ha MEGGONDOLOD magad, akkor fizeted te a visszautat, ha HIBÁS/SÉRÜLT és ez fotóval, felvétellel bizonyítható, akkor ha a feladó ragaszkodik a visszaküldéshez, neki kell fizetnie. De a drága magyar posta miatt többnyire megegyeznek veled egy 30-100%-os visszatérítéssel, a hiba mértékének függvényében, és megtarthatod a terméket.

Ez akkor is így van, ha az alkatrészek működése egymástól függ, pl veszel nfc írót 20-30 kártyával, és az író hibás, akkor is csak az író árát kapod vissza, ha anélkül a kártyák számodra értéktelenek. azt old meg máshogy.

2021. ápr. 19. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!