Hogyan tudnék spórolni?
Februárra össze kéne gyűjtenem 150.000 forintot, és nem tudom hogyan álljak hozzá. A zsebpénzem havi 12.000 forint, ezt általában akkor költöm el ha suliból későn érek haza és nem elég az ebéd amit csomagoltam magamnak, vagy épp megkívánok egy kis édességet, na meg a vásárlás a barátnőkkel...azt hiszem itt van a legtöbb probléma. Nagyon szeretek vásárolni járni, és egy alkalommal 10-15.000 forintot simán elköltök sajnos. Azt hiszem ezt le kéne nullázni.
Jövőhéttől megyek diákmunkára (900 ft/óra tehát 7200 ft/nap). Alkalmi munka, tehát ha rendezvény van akkor mehetek csak dolgozni. Ha a nyáron 10x elmegyek (ha lesz lehetőség többször is megyek) akkor keresek 72.000 forintot, ezt az összeget egyből félre tenném és nem költenék belőle.
És akkor maradt még 78.000 forint amit meg kéne spórolnom. Szüleimmel lakom, tehát nincs rezsi meg ilyesmi amit fizetni kéne. Tudnátok tanácsokat adni hogy milyen módszerrel spóroljak?
18/l
1. Egy havi normál diákmunkával simán megkereshetsz minimum nettó 100 ezer ft-ot (nem alkalomszerűen, hanem rendesen minden nap dolgozni járni), de ha jó helyre mész, akár a teljes nettó 150 ezret is (a diákoktól csak 15 % szja-t vonnak, a felnőttektől 33%-ot).
2. mondjuk azért az sem túl jó, ha a barátnőkkel ennyit költesz a vásárláskor, mert később ez a "shoppingolás" káros szenvedéllyé is válhat - megveszel egy csomó olyan dolgot, amire esetleg nincs is szükséged.
Nyilván a szüleid megveszik Neked a ruhákat, nem arról van szó, hogy nincs mit felhúznod... :-)
Köszönöm a válaszokat :)
Igen tudom hogy a vásárlás nem jó, erről most megpróbálok leszokni.
Még csak végzős leszek a gimiben, sajnos minden nap nem tudok menni dolgozni mert mellett zeneiskolába járok ami azért fontos ezzel szeretnék foglalkozni. Ősszel érettségizek emelt szinten angolból, decemberben versenyre megyek, januárban felvételizek szóval nagyon oda kéne koncentrálnom erre a félévre. Tehát max hétvégenként tudnék dolgozni menni.
Van még most esélyem augusztusra egy fix diákmunkára?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!