Hogy lehetne spórolni a karácsonyi dolgokon? Ki hogy oldja megy? Kaják piák programok ruhák egyebek. Osszuk meg az ötleteink tapasztalataink. Ha valaki tud ingyenes programokat azt is
Kaja: halászlé, mézeskalács, bejgli. Ezek nem drágák annyira.
Ruha: ezt nem egészen értem, én karácsonykor is ugyanazokat a ruhákat hordom, mint máskor.
Program: vacsora a családdal. Ár: útiköltség, semmi egyéb.
Ajándékok: nem porfogókat, hanem hasznos dolgokat adunk egymásnak, mindenki előre tudja, mikre vágyik a másik, és úgy ajándékozunk, hogy senki ne kapjon semmit feleslegesen.
Látszik hogy valami tizenéves vagy.
Egy ruhát fel lehet venni több évben is kétszer, nem kell mindig újat venni.
Az első azt írta ugyanazokat a ruhákat hordja mint máskor.
Egyébként én vissza szoktam vinni januárban a szilveszteri party ruhám és becserélem valami hasznosabbra. Tavaly pl. 2 farmer kijött belőle a stradivariusban. Idén is hasonlót tervezek.
Gyerekeknek szintén kell újra ruha folyamatosan nőnek nem jó már a tavalyi mindig újra van szükségük.
Én is családanya vagyok. Így tudom, hogy mindenkinek (apa, 2 gyerkőc) van itthon "puccosabb" ruhája, és nekem is van egy szoknyám, meg elegánsabb felsőm (több is). Így mi nem költünk ruhára, csak mert karácsony van. Program a család, kaja a rokonoknál (nagyszülők), sütit (többet is) mindig viszek, sose megyünk üresen.
Nekem csak szentestére kell főznöm, 4 főre, az nem olyan nagy cucc. Plussz a sütik. Egyébként akciósan szoktunk vásárolni (nem ész nélkül halomra halmozva, de azért igyekszünk odafigyelni). Húst pedig piacról veszünk.
"Egyébként én vissza szoktam vinni januárban a szilveszteri party ruhám és becserélem valami hasznosabbra. Tavaly pl. 2 farmer kijött belőle a stradivariusban. Idén is hasonlót tervezek. " Ez valami új trend? Megveszitek a ruhát felveszitek egyszer, aztán visszaviszitek ártatlan szemekkel a boltba, hogy nem lett jó? Aki meg új ruhát akar veheti meg újként a használt gönceiteket?
A pofám leszakadna komolyan...
Tudod, hogy lehet spórolni? Ha nincs pénzed új göncre ne vegyél vagy vegyél a turkálóban!
7 teljesen újnak néz ki az a pár óra viselése olyan mintha nem is lenne.
8időnként azért kell új ruha vagy a gyerekeid nem jövök ki félévente?
Én is csaláanya vagyok kérdező és félelmetesnek tartom, hogy te visszaviszed a használt dolgaidat az üzletbe és ezzel mutatsz a gyerekeidnek is példát!
Kicsit sem érzed ezt erkölcstelennek?
Egyébként pedig addig kell nyújtózkodni, amíg a takaró ér: ha nincs pénzed "particuccokra", akkor nem kell megvennim, még mindig gerincesebb dolog, mint ez a januári jellemtelenség.
Lesülne az arcomról a bőr és a gyermekemnek sem ezt a szemléletet kívánom átadni- sőt még ruházatra is telik, de ha nem így lenne, akkor sem így járnék el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!