Házassági szerződést szeretne módosítani a párom. Ti belemennétek?
10 éve vagyunk házasok és úgy kötöttük meg a szerződést, hogy minden különvagyonnak számít, semmit nem osztunk szét egy esetleges váláskor. Kb hasonló anyagi körülményeink voltak akkor mind a kettőnknek.
A helyzet azonban sokat változott 10 év alatt, ő nem futott be nagy karriert, nekem viszont lett egy viszonylag jól menő vállalkozásom és ebből jelentős megtakarításom is van. Ezen kívül a ház is az én nevemen van, hiszen én fizetem a hitelt.
Na most ő úgy érzi, hogy a szerződés így már méltánytalan, hiszen ha esetleg válásra kerül a sor (ami nem zárható ki teljesen, bár még nem tartunk ott), akkor ő nem kap semmit, csak amit ő takarított meg magának.
Felvetette, hogy tegyük méltányosabbá a szerződést, bár konkrétum még nem hangzott el. Ti mit tennétek?
"minden sikeres férfi háta mögött áll egy nő"
Az, és megvan ennek a simán fordítottja, amikor a férj nem tud megpattanni, mert olyan vehemens kis feleséggel jött össze(ami nem derült ki évek alatt se az elején) hogy agyilag morzsolódik szépen lefelé, meg a kis feleség ott tesz keresztbe neki, ahol tud.
Ismerjük ezt a verziót is.
Akkor meg a nőimádók feministák következő szösszenete: mert biztos nem szerette a feleségét...
Hát, van az a feleség, akit nem szeretni kell...
Már ne haragudjatok, de el vagytok ti tévedve az ilyen tanácsokkal, mint hogy utaljak át neki 5 milliót.
Ezt a pénzt én kerestem, én dolgoztam meg érte, én éjszakáztam a projektekkel.
"Minden sikeres férfi mögött áll egy nő"
Nem mögöttem áll, mellettem, és amint írtam, ő sem szegény. A fizetése sem rossz, csak ő többet költ élvezeti cikkekre és kevesebbet rak félre. A 4 milliós megtakarítása simán lehetne dupla akkora is, ha nem vesz évente új telefont meg egy vagon sminket. De ez az ő döntése.
Gyerek nincs amúgy, pont ez az egyik vitatéma közöttünk.
Te döntesz. Én csak elmondom a véleményem : valószínűleg már fejben megvan neki hogy dobbantani akar, ezért gondolkozik ilyesmiben. Ha mégsem ez a helyzet állna fent, akkor csak simán ki akar használni ha mégis úgy alakulna hogy szétmentek.
Én a te helyedben nem módosítanék semmin, hiszen ez volt megbeszélve annak idején. Ha emiatt hepciáskodik, puffog, mehet amerre lát, mert ebben az esetben nem engem akar, hanem csak a pénzem, ilyen nő pedig nekem nem kell!
Eszedbe se jusson módosítani semmit! Maradjon minden úgy, ahogy eddig. Addig jó, amíg nálad van az alkupozíció. Ha engedsz a feleséged nyüstölésének, akkor ki fog csinálni pár éven belül!
Ne módosíts semmit.
Ismétlem:
NE MÓDOSÍTS SEMMIT!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!