Házassági szerződést szeretne módosítani a párom. Ti belemennétek?
10 éve vagyunk házasok és úgy kötöttük meg a szerződést, hogy minden különvagyonnak számít, semmit nem osztunk szét egy esetleges váláskor. Kb hasonló anyagi körülményeink voltak akkor mind a kettőnknek.
A helyzet azonban sokat változott 10 év alatt, ő nem futott be nagy karriert, nekem viszont lett egy viszonylag jól menő vállalkozásom és ebből jelentős megtakarításom is van. Ezen kívül a ház is az én nevemen van, hiszen én fizetem a hitelt.
Na most ő úgy érzi, hogy a szerződés így már méltánytalan, hiszen ha esetleg válásra kerül a sor (ami nem zárható ki teljesen, bár még nem tartunk ott), akkor ő nem kap semmit, csak amit ő takarított meg magának.
Felvetette, hogy tegyük méltányosabbá a szerződést, bár konkrétum még nem hangzott el. Ti mit tennétek?
Szándékosan úgy írtam ki a kérdést, hogy ne derüljön ki, de mégsem sikerült elkerülnöm a témát. :)
Én vagyok a férj.
Lehet, hogy sokszor ő végzett több házimunkát, de ennyi erővel én meg azt mondhatnám, hogy ő ingyen lakott abban a házban, ami az enyém. Közös költségekbe én adtam (sokkal) többet bele: kaja, nyaralás, stb.
Nem érzem jogosnak a módosítást, de nem akarok veszekedést ebből, inkább gyorsan le szeretném zárni.
7-es:
"És csak te kerestél a törlesztésre, villanyra, vízre, minden bútor és felszerelés a te vagy pénzedből van... Nyilván.
törlesztés: igen, ez csak az én pénzemből van
villany, víz: közös, de hát közösen használtuk
bútor és felszerelés: megint csak közös, de tudod mit, ezeket viheti, ha akarja :D
de amúgy meg minek ezt bolygatni most, hiszen nem válunk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!