Házassági szerződést szeretne módosítani a párom. Ti belemennétek?
10 éve vagyunk házasok és úgy kötöttük meg a szerződést, hogy minden különvagyonnak számít, semmit nem osztunk szét egy esetleges váláskor. Kb hasonló anyagi körülményeink voltak akkor mind a kettőnknek.
A helyzet azonban sokat változott 10 év alatt, ő nem futott be nagy karriert, nekem viszont lett egy viszonylag jól menő vállalkozásom és ebből jelentős megtakarításom is van. Ezen kívül a ház is az én nevemen van, hiszen én fizetem a hitelt.
Na most ő úgy érzi, hogy a szerződés így már méltánytalan, hiszen ha esetleg válásra kerül a sor (ami nem zárható ki teljesen, bár még nem tartunk ott), akkor ő nem kap semmit, csak amit ő takarított meg magának.
Felvetette, hogy tegyük méltányosabbá a szerződést, bár konkrétum még nem hangzott el. Ti mit tennétek?
"Én vagyok a férj. "
ez egyértelmű volt.
Neki van mondjuk 4 milliója meg egy kocsija, ami ér max 1 misit
Nekem van kb. 35 millió megtakarítás, egy kb. 40 milliós ház, egy értéktelen kocsi, plusz a vállalkozás, ami ugyan jól megy, de eladni nem nagyon tudnám, mert túlságosan hozzám kötődik. Viszont a vállalkozás most jól megy, tehát a megtakarításom várhatóan gyorsan fog gyarapodni.
bocs, kimaradt a hitel, ami a fenti vagyonomhoz "hozzátesz" még mínusz 6 millió forintot :(
jelenleg jobban megéri NEM visszafizetnem ezt a hitelt egyben
1.- "minden sikeres férfi háta mögött áll egy nő"
Mit akarok ezzel mondani?
"A helyzet azonban sokat változott 10 év alatt, ő nem futott be nagy karriert, nekem viszont lett egy viszonylag jól menő vállalkozásom"
Szóval ahhoz, hogy Neked egy jól menő vállalkozásod legyen, nyilván kellett egy biztonságos háttér is, mert aki minden nap zaklatott, az nem feltétleünl tud reálisan gondolkodni. Nagy valószínűséggel, amíg Te a vállalkozásod ügyeivel foglalkoztál, addig Ő mosott, főzött, takarított, stb - hogy tiszta lakásban várjon.
Azt írod, nem kerülne az utcára - de viszont 3-4 millió spórolt pénzzel lakást sem tudna venni. Mivel magad sem zárod ki a válás lehetőségét, szerintem ettől fél.
Üljetek le, beszéljétek meg, mit szeretne.
Az én javaslatom: ha Neked van 35 milliód, a lakáshitel meg 6 millió, akkor nyilván nem rázna meg, ha 5 millió ft-ot átutalnál neki: ekkor lenne 8 millióha, ami azért egy lakáshoz mégiscsak nagyobb biztonság, ha váltok - és akkor még talán módosítani sem akarja a szerződést.
Ne feledd, hogy auért az Ő háttérmunkája is benne van, hogy Neked jól megy :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!