Felmondás visszavonása?
" Itt ahol most dolgozom, terhesség alatt akár 3-4 hónapig is lehet maradni. "
Te jó Isten! Mi van?!?!?
Lehet maradni? Ha fennáll a jogviszonyod, addig vagy ott munkaviszonyban, ameddig fel nem mondasz, vagy Neked nem mondanak fel.
A felmondás egy egyoldalú jognyilatkozat. Érvényesen visszavonni nem lehet egyik fél részéről sem.
A gyakorlatban viszont úgy egyezel meg a céggel, ahogy akarsz, a lőtéri kutyát sem érdekli.
Viszont nem hiszem, hogy szívesen fedezné a gyermekvállalással kapcsolatos plusz kiadásokat a cég, ezért egyáltalán nem biztos, hogy "visszaállítja" az eredeti felállást azok után, hogy úgyis menni akartál.
Elmondanám, nem titkolnám el. Csak azzal kapcsolatban nem találtam semmit, ha a munkavállaló adta be a felmondását és visszalépne ettől.
Páran a környezetemben azt mondják, hogy visszavonhatom ilyen esetben. Most akkor ezt már végképp nem értem..... A 3-4 hónapig itt is lehet maradnin, azt értettem, hogy ha nincs semmi probléma a terhesség alatt, akár 8 hónapos terhesen is bejárhatsz dolgozni. De mindegy inkább hagyom a fenébe.....
Az egyoldalú jognyilatkozat a címzettel való közléssel válik hatályossá, és csak a címzett hozzájárulásával módosítható, vagy vonható vissza.
Ha nem járul hozzá, akkor csak olyan esetben vonható vissza, ha arról a törvény kifejezetten rendelkezik.
Csak jelzem, hogy én a terhességem alatt végig dolgoztam, 1 héttel a szülés előtt mentem szülési szabadságra.
Semmi nem tiltja, hogy alatta akár végig dolgozz, hacsak nem olyan a munkaköröd, amely kizárja azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!