Meg lehet tagadni egy vásárló kiszolgálását?
Bement az üzletbe egy nő, elmondta mit szeretne, a kolléganőm pedig megadta neki az árat, ami 1.550.000 Ft lett. Erre a nő azt válaszolta a kolléganőmnek, hogy akkor ad 1.000.000 Ft-ot érte. Persze ő azt mondta, hogy nem lehet, az ár 1.550.000 Ft. A nő erre azt válaszolta, hogy ő a főnökkel akar beszélni, mert neki ekkora összegnél JÁR a kedvezmény. Fel is hívott engem a kolléganő, nekem előadta a dumát a "kedves" vevő, hogy mivel ő előre elutalja a termék árát így neki jár a jelentős kedvezmény, úgyhogy engedjük el a szállítási díjat, és még további 25%-ot. Mondtam neki hogy 33%-ot akkor sem adnék neki ha az egész boltot megvenné, mivel az én haszonkulcsom 30%, magam ellen meg nem dolgozom. Erre azt válaszolta hogy jó, akkor adjak 30% kedvezményt. Ekkor elismételtem hogy nem fogok 30%-ot adni, mert nem vagyok a magam ellensége, és felajánlottam 10% kedvezményt, majd szépen elköszöntem tőle. Ő viszont hajthatatlan, zaklatja a kolléganőmet és engem is hogy márpedig milyen cég vagyunk hogy nem szolgáljuk őt ki, és neki kell a termék, és hogy fel fog minket jelenteni a fogyasztóvédelemnél meg minden fórumon megírja hogy milyen cég vagyunk, és hogy akkor átmegy a konkurenciához ha így állunk hozzá...
Mikor elegem lett akkor megmondtam neki hogy kap 13% kedvezményt, ha ennyiért kell akkor visszük, ha nem akkor köszönjünk el egymástól. Ő erre azt válaszolta, hogy akkor legyen 20% és ez az utolsó ajánlata.
Most már ott tartok hogy akkor sem adnék el neki ha a 13%-ot elfogadja, de még teljes áron se, mert tudom hogy csak a baj lenne belőle a vásárlás után is. Megtagadhatom a kiszolgálását?
Persze. Fel is jelentheted ha az interneten elkezd lejáratni ok nélkül.
A fogy védelem meg elhajtja. Ki kell dobni a boltból.
Miért ne szolgálnád ki?
Az ára a terméknek 1.5M, annyiért bármikor kiszolgálod.
Kedvezményt adni nem vagy köteles senkinek sem. Ahogy monodd akkor sem ha az egész üzletet felvásárolja. Ha nem tetszik az ár el lehet ballagni a konkurenciához egész nyugodtan.
Ha kifizeti a teljes vételárat, akkor nem tagadhatod meg.
Ha nem tetszik neki az ár, akkor lehet a konkurenciához menni. Valószinüleg ott se lesz kivánságműsor. Alkudni a piacon és a bazárban kell, nem egy üzletben.
Szintén zenész, nekem is volt dolgom ilyen buggyant agyúakkal de én 1%-ot se adtam volna neki. Megmondtam, hogy ennyi az ára, pont.
Engem is volt aki lejáratással fenyegetett, mire kedvesen közöltem vele, hogy a törvényben nincs olyan, hogy köteles vagyok neki kedvezményt adni, ellenben ha olyan dolgokat állítana bármilyen fórumon amik nem igazak, akkor nekem biztosít a törvény jogorvoslati és kártérítési lehetőséget, így háromszor is gondolja meg, hogy mi történt most itt és ezt hogyan kívánja előadni.
Puffogott egy ideig aztán elhúzott a francba. Nehogymár egy pénzes liba megmondja nekem, hogy mennyiért adom a termékeimet...
Ahogy fentebb írták, ha megfizeti a teljes vételárat NEM tagadhatod meg a kiszolgálást, még akkor sem ha a saját boltodról van szó.
Fogyasztóvédelmi törvény alapján:
"Áruk forgalma és szolgáltatások igénybevétele
30. § (1) Az egyenlő bánásmód követelményének megsértését jelenti különösen - a 8. §-ban meghatározott tulajdonság alapján az ügyfélforgalom számára nyitva álló helyiségben, így különösen a vendéglátó-ipari, kereskedelmi, valamint a művelődés és a szórakozás céljára létrehozott intézményekben -
a) megtagadni vagy mellőzni szolgáltatások nyújtását vagy áru forgalmazását,"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!