Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 27 évesen mitek van es mennyi...

Muscleman666 kérdése:

27 évesen mitek van es mennyi pénzetek van félre rakva?

Figyelt kérdés
Öneröből hogy álltok anyagilag 27 évesen?

2018. márc. 13. 23:55
1 2 3
 11/25 Evele123 ***** válasza:
100%

33 évesen, a második komoly kapcsolatomban vagyok. 2 éve vagyunk együtt, a barátnőm apjának a lakásában lakunk (de fizetünk neki albi díjat, csak nem 100-150 ezret plusz rezsit havonta, hogy érezzük a dolog súlyát) egy budapesti panelben. Tavaly 1,2 millió forint saját pénzből sikerült felújítani a kecót, nekem személy szerint 125 ezer forintom van csak félretéve és próbálunk mindig félrerakni valamennyit. Az előző kapcsolatomból nem jól jöttem ki, kezdhettem mindent a nulláról.

Nem iszunk, nem dohányzunk, spórolunk, nincs hitelünk és ha rajtam múlik nem is lesz. Vidéken élő rokonomnak 5 év munka után van 2 millió forintja félretéve.

2018. márc. 14. 05:14
 12/25 anonim válasza:
100%
Saját lakás. :)
2018. márc. 14. 05:28
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Mit értesz fentebb zűrzavaros élet alatt?
2018. márc. 14. 06:05
 14/25 anonim ***** válasza:
51%

Nem önerőből se tartok sehol 35 évesen :D

Nincs autóm, lakásom, de van egy minimális nyugdíjmegtakarításom (kb. 400 ezer)

Lakást majd öröklök egyszer talán, a fizetésemből nem fog kijönni soha.

2018. márc. 14. 06:58
 15/25 anonim ***** válasza:
75%
Augusztusban leszek 27. Kertesházban élünk, saját, de egyelőre az otp-vel közösen. 😊 Autó a férjemé, nekem jogsim sincs - nem is szeretnék. 3 hónapos a kislányunk, én most itthon vagyok vele, a férjem dolgozik. Nyáron költöztünk, ami pénzünk nem az önerőbe ment, az a babaszobába, úgyhogy most a bankban csak egy nagyon pici vésztartalék van. Nyilván lehetne ideálisabb, ha mondjuk nem lenne hitel a házon, v több félretett pénz lenne, de nem panaszkodom. 😊
2018. márc. 14. 06:58
 16/25 anonim válasza:
16%
Emberek,bárcsak olyan olvasná ezt a kérdést a nagyok közül akinek van értékrendje,és bűntudata.Sajnálatos módon ez Magyarország,ahhoz is dolgoznod kell több évig hogy legyen önerőd egy hitel felvételéhez,aztán fizeted a hitelt több évig,de inkább 10 vagy több ha házra való kell,szégyenletes ez az egész.Persze lehetne beszélni arról hogy ki milyen luxust ad meg naponta magának vagy azt hogy mire költi,mert szükséges,közben meg felesleges,de az a bökkenő hogy szánalmas ez a része is mert már nem engedheted meg magadnak azt sem mert spórolni kéne,nem lehet az embernek egy kis öröme semmiben?Most jöhetnék azzal hogy hasonlítsuk magunkat az afrikai éhező gyerekekhez meg a többi emberi élethez ami van ezen a földön még,meg hogy legalább valamennyire ez az ország biztonságosabb mint máshol,de most valahogy tudni kéne élni míg ki nem pusztulunk hogy ne a híd vagy föld alá kerüljünk.Emberek vagyunk elértük azt a szintet hogy házban éljünk,társadalomban,de már ez is nehéz lesz.Más országban meg nevetnek rajtunk.Bár most azon is elgondolkoztam hogy mikor bejön egy pók a házadba agyon kell taposni mert fúj pók?Kinek van joga élni ezen a földön és hogyan?
2018. márc. 14. 07:55
 17/25 anonim válasza:
75%
Talán olyan 3 millió volt felreteve a parommal. Kint eltunk akkoriban angliaban. Senki nem segitett anyagilag. Parom szuleit is mi tamogattuk(szeretetből), az en szuleim nem elnek. Most vagyok 31. Megtakaritas nincs, de vettünk sajat lakast. Kocsink nincs. Es most van egy kisbabánk. Ha otthon élunk, akkor semmink sem lenne, max par szazezres megtakaritas es albi. Nem a legjobb szakmakat valasztottuk es kulonosebb tehetsegunk sincs semmihez :D
2018. márc. 14. 08:09
 18/25 anonim ***** válasza:
14%
#16-os, jaja, foldon fetrengve nevetnek rajtunk a hollandok, svedek, danok, ahol a fiatalok 2-3 evnyi munkaval hitel nelkul megveszik a hatalmas lakast. (Azt is jol latod, hogy tokeletes harmoniaban kene elni minden csuszomaszoval, aki beteved hajlekodba.)
2018. márc. 14. 08:43
 19/25 anonim ***** válasza:
47%

18-as akkor miért nem mész ki te is?

Miért nem szerzel egy piacképes szakmét és mész ki?

Ennyi a titok akkor.

Én most szedem fel a tapasztalatot,amikor majd vezetőként szépen kimenni.

2018. márc. 14. 09:44
 20/25 anonim ***** válasza:
76%

28 vagyok, a párom 33. Semmit nem tettek alánk, mindenért megdolgoztunk, a szüleink annyival segítettek, amennyivel tudtak. Pl. eltartottak minket az egyetem végéig, ami így is nagy segítség volt.

Összegyűjtöttünk ketten 4 milliót ösztöndíjból, diákmunkából, aztán rendes melóból, ami már jó volt egy önerőnek. Ezt beletettük a lakásunkba, aminek nagy része a banké, de kevesebbet fizetünk most arra, ami egyszer a sajátunk lesz, mint az albira anno. A költözésnél a szüleimtől kaptunk kölcsön fél milliót, hogy legyen pénzünk egy alap felújításra, amit szerettünk volna. Ezt már visszafizettük nekik.

Jelenleg összességében fél millió megtakarításunk van és nem várható, hogy a következő hónapokban ez növekedni fog, annyi kiadásunk van a lakással kapcsolatban.

Nyitottunk négy lakástakarékot, hogy mihamarabb megszabaduljunk a hitelünktől, az állami támogatásnak köszönhetően minél olcsóbban.

Mindezek mellett a kapcsolatunk kicsit megsínylette a rohamtempót, elmentünk egymás mellett a lakás felújítás alatt. Köszönhető ez a fáradtságnak és annak, hogy egymásra szinte egyáltalán nem fordítottunk időt, tehát ezen változtatnunk kellett és változtattunk is. Nem sajnálunk pénzt fordítani közös nyaralásra, vagy hétvégi kikapcsolódásra, mert ugyan jobban jönne másra az a pénz, de ez a kapcsolatunk jövőjének érdekeit szolgálja. Ennél többet pedig nem ér semmilyen bútor, vagy berendezés...

Autónk nincs és nem is lesz, amíg mindketten céges autóval járunk.

Összességében ennyi az össz vagyonunk és ennek is nagyon örülünk, pedig magyar viszonylatban egészen jól keresünk. Sajnos még így is fel kell állítani a prioritási sorrendet és választani, hogy mikor milyen "nagyobb beruházást" ejtünk meg. Ez van, de nem panaszkodom, így is sokkal könnyebb helyzetben vagyunk, mint más korunkbeli fiatalok.

2018. márc. 14. 09:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!