Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyire szokott működni az...

Mennyire szokott működni az eBay vásárlói védelem átverés esetén?

Figyelt kérdés

2011 óta eBayezek, több száz tranzakció van a hátam mögött mint vevő, mint eladóként, de ilyen még nem történt velem. Vásároltam egy műszaki cikket egy 100%-os német eladótól (kb. 35.000 Ft értékben, ezért érint ilyen rosszul), és nem kaptam mást a csomagban csak egy BÖGRÉT.

Egy későbbi unboxing videó elkészítésének okából felvettem a kibontást, ahol látszik, hogy csak egy bögre van a dobozban. Az eladó engem ócsárol, hogy még én akarom átverni, egyből értesítettem az eBayt.

Szerintetek van rá esély, hogy ezek után nem kapom vissza pénzt?

Kérem az "így jár aki eBayen akar spórolni tízezreket" kommentektől kíméljetek, ugyanis egy ritka itthon nem kapható termékről van szó, csak azért itt vettem mert nem volt más opcióm.

2018. márc. 8. 21:18
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha Paypallal fizettél, akkor szerintem visszakapod. Amúgy mi volt az a cucc?
2018. márc. 8. 21:23
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekem kevés tapasztalatom van, csak vásároltam. Egyetlen egyszer volt, hogy nem kaptam meg a tárgyat, az eladó (jól menő augsburgi régiség kereskedő) magyarázkodott írásban, hogy nem ajánlott küldeményként adta fel és majd valahogy kárpótol, amire persze nem került sor.
2018. márc. 8. 21:26
 3/5 anonim ***** válasza:

Az a gond, hogy mostanában sok olyan átverés történt, hogy visszaéltek a fogyasztók a pénzvisszafizetési garanciával.

Írj negatív feedback-et, illetve jelentsd Ebay-nek a történteket.

Egyébként, ha mind a kettőtök 100%-os, elég nehéz bizonyítanod, hogy átvert. Így meg aztán pláne, hogy videóra vetted, ez olyan mintha előre kitervelted volna, hogy átvered őt :D

2018. márc. 8. 21:51
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Igen PayPallal fizettem, csak megijesztett, hogy még nem válaszoltak az illetékesek. Egy Venom X4 PS4/X1 átalakító volt, amit csak azért nem Kínából vagy Hong-Kongból rendeltem, hogy ne kelljen 1 hónapot várni. Magyarországon sajnos nem lehet kapni.

Német eladó 100%-os visszajelzéssel, egész elképesztő. Igaz csak 75 értékelése volt és se előtte se utána nem látom, hogy árult volna valamit.

2018. márc. 8. 21:51
 5/5 anonim ***** válasza:

Én nem kockáztatnék az Ebay-jel, nekem nagyon rossz tapasztalataim vannak velük, lényegében mossák kezüket, ha esetleg meghackelik a fiókodat a vacak rendszerük miatt.

Én nemrég egy jó kis cifra Ebay-es csalás áldozata lettem, ezért szeretném veletek is megosztani a sztorimat és a tapasztalataimat az Ebay úgynevezett „Buyers protection” (vásárlót védő) metódusáról. Ezek után szerintem háromszor is meg fogjátok fontolni, hogy rendeltek-e bármit is erről a darkwebre hajazó e-vásártérről, mert telibe fogják ***-ni az esetleges jogos panaszaitokat.

A sztorim röviden: Valószínűleg egy tört program révén életemben először benyaltam (valszeg KMSpico) egy malware vírust, melynek fényében a támadók lényegében hozzáfértek a Google fiókomhoz, így kvázi minden lementett accountomhoz, jelszavamhoz.

A támadók a saját Ebay fiókomon keresztül vásárlásokat kezdeményeztek, lévén hozzá voltak rendelve az Ebayhez is a gyorsabb fizetés érdekében a kártyaadataim, a hackerek pedig ilyen gift cardokat (ajándékkártyákat) kezdtek el vásárolgatni a nevemben. Előtte persze beállítottak egy gmail-es szűrőt a fiókomban, hogy azonnal törölje az ebay/paypal/amazon-os leveleket, így rejtve maradt a tevékenységük, egészen addig, amíg a Revolut nem jelzett a telefonomon a terhelésekről. Az ajándékkártyák kódját pedig rögtön el is kérték üzenetben (ebay-en, az üzenetet pedig hide-olták), ergo teljesült is az adásvétel 1 percen belül, nincs több hetes szállítás, ergo időd sem fellebbezni.

Namármost már eleve az egy óriási biztonsági rés az Ebay-en, hogy nem küldtek a telefonomra kártyatranzakciós megerősítést a vásárláskor, de még egy nyamvadt telefonos megerősítést sem kértek mikor valszeg a világ túlsó feléről lépett be valaki a fiókomba egy full másik IP címről, mint amiről én szoktam. A 21. században ez már szörnyen gáz hiányosság, de ha a te pénzedről van szó, akkor inkább dühítően amatőr.

Na mindegy, öröm az ürömben, hogy a sokat támadott fintech észnél volt, és „csak” az első vásárlás ment végbe, 70 dollár értékben, a többi több 100 dollárnyi gift cardot már nem tudták kifizetni, mert addigra befagyasztotta a kártyámat a Revolut.

A nyilvánvaló baromságomon kívül, hogy le voltak mentve a kártyaadataim, az Ebay vásárlót védő bullshit szlogenjére hívnám fel a figyelmeteket! Sokat leveleztem velük a refundról, miután kinyomoztam, hogy az én fiókomból történt a tranzakció (el lehet rejteni tranzakciókat és üzeneteket az Ebayben, csodálatos feature csalóknak…). Mivel rogyásig van az Ebay ilyen ajándékkártyákkal, így lényegében ezek pénzmosodát jelentenek az ilyen ún. fraudulent tranzakciókhoz. Ezekre nem érvényes a refund, illetve most tudtam meg, hogy eleve az eladó válogatja, hogy biztosít-e egyáltalán refundot. A csalók pedig nyilván rendelkeznek több ilyen kamuaccount-tal is, ahol érdekes módon kb. 10-100-1000-10000 dolláros nagyságrendben vannak termékek, gondolom kitapogatva a kártyalimiteket és a fedezeteket.

Megpróbáltam nem teljesítésre hivatkozva refundot kérni, ezt az eladó és az Ebay is elutasította, az Ebay pedig telibe ***ja, hogy ki hogyan garázdálkodik a piacterén, a lényeg, hogy megtörténjen a tranzakció, amiből leszedi a sápját. Legyen az akár csalárd tranzakció, mint nálam. Semmifajta felelősséget nem vállalnak a piacterükön történt bűncselekményekért, ennek fényében legyetek tisztában azzal, hogy az Ebay-nek van egy jelentős darkweb-es pénzmosodája, ahol a barom/peches meghackelt vevőt semmi sem védi a csalásoktól, csak a jószerencse, mint esetemben a Revolut automatikus kártyabefagyasztása.

Megéri kockáztatni? Az Ebay-en semmiképp!

2020. dec. 4. 00:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!