Tescoban vásároltunk barátnőmmel és vásárlás után észrevettük, hogy más volt egy termék ára, mint a kiíráson és a neve sem stimmelt a blokk szerint. Ilyenkor mi a teendő?
Én visszavittem AZONNAL a cuccot ( műszaki cikk 5000 ft-tal kevesebbre volt kiírva, mint amennyiért a kasszánál lehúzták) gyakorlatilag a parkolóból.
Ügyfélpult, aki nézte blokkot, hátraküldte az egyik diákmunkast, aki leelenőrizte mi van kiírva. Behozott mindent a pultról.
Megállapították, hogy ők cseszték el, az árkülönbözetet visszakaptam, plusz kaptam egy ajándékkupont bocsánatkérésként.
De ez a vasárlás után kb 10 perccel volt, így nem volt semmi vitás helyzet, hogy az ár a polcon ott volt- e stb.
Jaahogy, ti nyertetek az ügyön.
Vissza vihetitek, de minek?
Úgysem állít meg egy randomteszkós az utcán, hogy "hé, te! Azt a búvárszemüveget mennyiért is vetted?!"
Ha valamit veszel, mert pl látod, hogy 3000ft-ba kerül s megveszed, de kiderü hogy a blokkon több az ára azzal még visszamehetsz a vevőszolgálati pulthoz. Odahívnak egy kollégát aki végezte az adott munkakört kap egy ejnye bejnyét és az már az ottaniaktól függ:
1, visszakapod az árkülönbséget, mivel átvertek s vállalják ezt.
2. Nem kapsz semmit, max egy bocsit s közlik veled "sajnáljuk, de a terméket megvette és a rendes árát kifizette".
Bemehetsz jelezni nekik, hogy ne járjon még így más vevő is.
Aztán bepróbálkozni, vissza kapod-e az árkülönbséget...ha meg nem akkor nem, így jártál.
Ismim volt anno egy olyan szituban, sorba állt a kasszánál és konkrétan a vevő nem is figyelte mit üt be a pénztáros. Ismim szólt oda finoman a nőnek, hogy el tetszett ütni az árat... A kasszás pattogot, ne szóljon a vevő a munkájába...
Nah ismim határozottan fellépett, a másik vásárlóval oda mentek az őrhöz, hivatták a felettesét a kedves hölgynek.
"csak " 34ezerrel húzta be a vásárlót...
Sok féle hiba lehet, emberek vagyunk hibázhatunk. Nah meg vannak, akik csalnak.
Anno anyámék vettek egy varrógépet ajándékba, bontottam ki lelkesen... a varrógép sehol, csak a hozzá tartozó részei.
Hol cseszték el? Nem nézették meg a vevőszolgálatisokkal. Az ajándékot pedig 3 hónappal az átadás előtt vették meg.
Mondjuk tesco-val pl felénk sok gond volt. Kaján, nasin kívül nem is veszek ott mást.
Azt is önkiszolgálónál magam nézem.
De mit gondolsz mi fog történni? Rátok rúgja az ajtót a TEK, hogy biztos jó áron hoztátok a wc papírt? :D
Visszaviheted, de abból sem lesz bajotok, ha nem tesztek semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!