Ha egyesek szerint rossz a progresszív adórendszer, hogy
lehet hogy az összes nyugati, jóléti országban is olyan
van?
Figyelt kérdés
Még a nagyon kapitalista USÁban és Svájcban is.
Olyan jóléti országokról nem is beszélve mint pl Németország vagy Ausztria.
Ezzel szemben nálunk ugyanannyi % ot szívnak le az éhbérestől mint a bruttó 800 ezret keresőtől.
Még tovább növelve az amúgyis elég brutális jövedelmi egyenlőtlenségeket...
2017. dec. 25. 09:47
1/5 anonim válasza:
nem igazán értem miről beszélsz... én többet keresek mint sogorom pl, ugyanott dolgozunk, megis tole tobbet vonnak adot, mint tolem, hala a nemet adobesorolasoknak...en 3-asban vagyok, o 1-esben. jo-jo, amit nem tolem vonnak, azt leszedik a nejemtol, aki 5-osben van. viszont meg igy is jobban jovunk ki ado szempontjabol, mint sogorom, aki kevesebbet kap, megis tobb adot fizet.
2017. dec. 25. 10:35
2/5 anonim válasza:
Ja értem, mert ha valaki szegény, akkor legyen más is az? :D Amúgy nem ugyan annyit vonnak le. Gondolj bele abba, hogy ha te keresel 200 forintot bruttóban, és egy gazdag ember 2 milliót havonta, nem ugyanannyit vonnak le tőle. Jóval többet adózik pénzösszegben nézve, még ha százalékos arányban ugyan annyi is a levonás. Értem én, hogy irigy vagy, de nem lesz több pénzed, meg jobb anyagi helyzeted attól, hogy esetlegesen a gazdagoktól magasabb arányban vonnak.
2017. dec. 25. 11:02
3/5 anonim válasza:
Mert a hőbörgő csőcselék kikényszerítette, azért. Még így is háborognak, hogy más csak húszszor annyit fizet a közösbe mint ők.
Progresszív adórendszerek között is van nagy különbség. A Svájcival semmi bajom, a német viszont vérlázító.
2017. dec. 25. 11:18
4/5 anonim válasza:
Kelet Európában azért érdemes fenntartani az egyklucsos rendszert jelenleg, mert a jól kereső rétegek tudnak nyelveket és mobilisabbak is (például egyetemre már költöztek), így náluk a legnagyobb a rizikó, hogy külföldre mennek. Jelenlegi egy kulcsos adó mellett a német megkereséseket kiröhögöm, hogy nem fizettek eleget. Ha bejönne még néhány magasabb kulcs nem röhögnék, hanem csomagolnék. Az szja 80%-át a felső 20% fizeti, akik jó része lelépne, így nem több, hanem kevesebb adóbevétel lenne, plusz a továbbgyűrűző hatások miatt megszűnő "éhbéres" munkahelyek.
2017. dec. 25. 11:23
5/5 anonim válasza:
Igazad van, én kb 280 ezer járulékot fizetek, a munkáltató is kb 180-at utánam, te meg fizetsz 42ezret max, a munkáltatód 27ezret és én élősködök az állam nyakán, tehát önként fogok többet fizetni a kedvedért ezentúl...
Aztán, ha felébredtél, akkor vedd ki a biliből a kezed és nyald le!
Én meg húzok külföldre egy hónapon belül, ahogy valami fa sz megszavazza a több adót!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!