Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Visszavihetem az órát?

Visszavihetem az órát?

Figyelt kérdés
Fél éve vásároltam, és nem vagyok vele megelégedve. Casio efv-500d. Van garancia papír, számla, doboz, mindene megvan és makulátlan. Vissza kérhetem érte a pénzt, esetleg le lehet cserélni másikra? (Mammutban vettem)

2017. dec. 19. 20:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha mondjuk pár nap után akarnád akkor még a boltos jóindulatán múlhatna hogy vissza vegye vagy cserélje, bár akkor se lenne neki kötelező. De hogy egy fél éves használt terméket vissza vegyen, mert neked nem tetszik, vicc kategória. :D
2017. dec. 19. 21:00
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ugye nem gondolod komolyan, hogy visszaveszik félév hordás után?
2017. dec. 19. 21:00
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem az hogy nem tetszik, de pontatlanul mozog a másodperc mutató, és a stopper is szokott szórakozni, de az állapota makulátlan.
2017. dec. 19. 21:10
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha minőségi kifogásod van, akkor kérhetsz javítást, cserét, vagy pénzvisszafizetést, de alapvetően az üzlet dönti el, hogy mit ad. Tehát elsősorban javítást fognak felajánlani, és csak legvégső esetben kaphatod vissza a pénzed, már ha egyáltalán jogos a problémád.
2017. dec. 19. 21:44
 5/6 anonim ***** válasza:
71%

Simán visszavehetik.

Elektronikus dolgokra a törvény 1 éves kötelező jótállást ír elő. Szerintem ez a te órádra is vonatkozik, bár lehet, hogy azt fogják kérni, indokold meg (megfelelő indok nélkül nem kötelesek érvényesíteni a garanciát).

Fél évig még Tescós cipőt is visszaveszik, ha tönkremegy.

2017. dec. 19. 23:10
 6/6 anonim ***** válasza:

Ez nem egy különösebben drága óra. Így a működésének a szofisztikáltsága sem olyan mértékű mint egy ennél nagyságrendekkel drágább óránál.

Meg kellene nézned az órához kapott műszaki leírást, hogy ott mit vállalnak pontosságra, és egyéb paraméterek tekintetében.

Ha ezek után úgy érzed, nem működik jól az óra, akkor kérj garanciális javítást, vagy cserét!

Azonban könnyen lehet, hogy az óra hozza a gyár által vállalt paramétereket, akkor viszont nincs mit tenned.

esetleg add el, ha nem szereted

2017. dec. 20. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!