Hogy lett mindenkiből hirtelen bitcoin szakértő?
Mióta felment az ára, mindenki úgy érzi, hogy neki hozzá kell szólnia a témához, mert tudja a tutit.
"ez is csak egy pilóta piramis játék, MLM"
"ki fogja váltani az összes pénzt és 1 millió dollárt fog érni"
"úgy hallottam, hogy a litcoin meg a rippl gyorsabb, azoké a jövő"
ehhez hasonló szélsőséges és ostoba hozzászólásokat olvashatunk azoktól, akik kb 3 perccel a hozzászólás megírása előtt hallottak először a bitcoinról.
Miért képzelik a magyarok mindig szakértőnek magukat pénzügyekben? A devizahitelekkel kapcsolatban is mindenki tolta a hülyeségeit... most meg ez.
Ez sajnos ilyen. Van esetleg egy jó forrásod, amiből részletesen lehet tanulni crypto valutákról?
Engem érdekel a téma, de nem akarok egy forintot se belefektetni, ameddig nem ismerem a támadhatóságát és a kockázatait.
úgy vettem észre a bitcoin árfolyamot nem igazán hatotta meg, hogy Kínából kitiltották, de még nem értem, hogy mitől nő egyfolytában az értéke, ha a bányászat csökkenti az értékét. A divat viszi, vagy lassan tényleg egyre több helyen használható termék/szolgáltatás vásárlásra? Mennyire használható termék és szolgáltatás vásárlásra?
Az első bitcoinom 2012ben vettem. Akkor még semmire nem volt jó befektetésen kívül, de ha át szeretted volna váltani FIAT-ba akkor szép kört kellett futnod vele. Meg értéke sem volt nagyon. Aztán szépen fokozatosan emelkedett az értéke és talán az első nagyobb pumpálás akkor kezdődött amikor Kínában a bankok nem éppen úgy működtek ahogy a dolgozó embernek jó lenne ezért sokan menekítették bitcoinba a pénzüket.
Az idei nagy emelkedésnek leginkább már a média az oka meg, hogy minden hozzánemértő ebből próbáld csilliárdokat keresni.
Különben egyre több helyen elfogadják, akár Teslát is tudsz belőle venni. Viszont a lényegét kezdi elveszteni hiszen a tranzakciós díjj már $7 és $20 között ugrál.
Mindenesetre ha komolyabban érdekel akkor javaslom ezt az oldalt: [link] vagy esetleg Nick Szabo-t.
A másik ami még viszi előre, hogy a kisember reményt lát benne, hogy elsöpri a bankrendszert. Az hogy ebből lesz e valami majd egyszer biztos kiderül, de jelen állás szerint a Market Cap nagyobb mint az American Express értéke.
"Engem érdekel a téma, de nem akarok egy forintot se belefektetni, ameddig nem ismerem a támadhatóságát és a kockázatait. "
Ez hiba. A bitcoin nem ott kezdődik amikor ezt azt tudsz róla vagy amikor vásárolsz vele.
A bitcoin akkor kezdődik amikor van bitcoinod és elkezdesz gondolkozni rajta mit tegyél, eladd vagy lép ellenkezőleg, még vásárolsz. Elméleteket alkotsz majd kiderül tévedtél. Rádöbbensz hogy teljesen más érzés a biztos nyerseséggel távozni vagy kockáztatni vagy ép újrakockáztatni a bizonytalanságba.
A bitcoinban a saját személyiséged erőd gyengeséged félelmeid felelősséged vagy ép felelőtlenséged fog visszaköszönni rád ez pedig egyik könyvben sincs leírva.
#2: "Mennyire használható termék és szolgáltatás vásárlásra?"
#5: "Viszont a lényegét kezdi elveszteni hiszen a tranzakciós díjj már $7 és $20 között ugrál. "
Meg a kártyás fizetésekhez képest amúgy is egy örökkévalóság, mire visszaigazolják a tranzakciókat. Szóval ez a decentralizált hippipénz igazából sokmindenre jó, csak mindennapos használatra nem. Főleg hogy közgazdasági értelemben nem is pénz.
Nem szakértőként szólok néha hozzá de legalább van tapasztalatom és sokat olvastam és sokat gondolkoztam a témáról. Az igazi szakértők úgyis azok akik üzemeltetik a kriptopénz rendszert (fejlesztők és kereskedő cégek stb.).
Jól megragadtad a lényeget mert kétféle ember szól hozzá és a kereskedői fórumokon is ezek az emberek találhatók meg:
Az egyik az optimista aki csak a jó oldalát látja. A másik a pesszimista aki csak a rossz oldalát.
Fontos hogy mind a két oldalnak igaza van bizonyos dolgokban de mégis ellenséget látnak egymásban pontosan az előbb említettek miatt mert az egyik a csak a jót a másik csak a rosszat látja.
Nekem is van egyfajta véleményem és mindkét nézőpontnak az eredője vagyis látom a jó és a rossz oldalát is az egésznek és ezért velem is konfliktusba kerül egyik vagy a másik oldal. Viszont már kialakult egy olyan véleményem amit mind a két oldal el szokott fogadni és mindig igyekszem eloszlatni a kétségeket. Bár mindegy mert az egész kriptopénz témával végeztem és se kereskedni se befektetni se tanácsokat osztogatni se semmit nem akarok a jövőben a kriptopénzekkel kapcsolatban.
Ha érdekelnek a meglátásaim leírhatom ide vagy privátba.
Amúgy sok minden mással is így vannak az emberek. Például mindenki football vagy autószakértő stb. Dehát ez a gyakorikérdések.hu ahová átlagemberek írnak és nem jellemzően tudományos szakértők. A válaszok az egyéni véleményeiket és tapasztalataikat tükrözik. A pártatlanság sincs mindig kizárva mert sokszor az emberek vagy szeretnék ha a másik is hasonlóan gondolkozna ugyanarról témáról vagy valamilyen érdeke fűződik ahhoz hogy erőltesse a véleményét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!