Postán kibonthatom a csomagot mielőtt kifizetném?
Postán maradó dolgot rendeltem utánvéttel. Tudom hülyeség de félek, hogy más dolgot tett a csomagba a feladó, tehát átakar verni. Az lehetséges, hogy fizetés előtt kinyissam és megnézzem?Értelemszerűen nem fizetem ki ha nem a rendelt termék van benne.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Ne hallgass az utolsóra. A posta egy csomagSZÁLLÍTÓ cég. SEMMI KÖZE HOZZÁ, hogy mi van a te csomagodban. Minden postás és futár el fog küldeni a francba, lévén nekik az a dolguk, hogy kiszállítsanak neked egy csomagot, nem az, hogy azzal foglalkozzanak mi van benne.
Annyi igazságalapja van, hogy fizetés után a postán kibonthatod és tanuk előtt jegyzőkönyvezheted a csomag tartalmát. Aztán ha ez eltér attól, aminek benne kéne lennie akkor lehet polgári úton behajtani - de NEM A POSTÁN hanem az eladón!
Időpont ma 18:58
Semmiféle ilyen jog nincs...postás voltam majdnem 7 évig. Ha kifizeted megkapod, ha nem fizeted nem kapod. A postának addig semmi köze a tartalomhoz, amíg az megfelel a szállítási feltételeknek és nem tartalmaz a postai szállításban kizárt tárgyat. Amúgy pedig, kicsit a kezelésről: ahhoz, hogy a postás ki tudja kézbesíteni a csomagot azt a készletére kell venni. Egy utánvételesnél ez úgy néz ki, hogyha ő azt kikézbesíti, akkor az összeggel is el kell számoljon. Ergó fizetned kell érte, nem ő fogja helyetted kifizetni. Ő addig a kezedbe se adja a csomagot, mert ha pl elviharzol vele, neki pénztári hiánya lesz, fizethet. Nyilván nem akar. Ha gondod van a tartalommal, keresd a feladót, vagy jelentsd fel. A postának ehhez semmi köze.
Addig ne engedd el a postást még fel nem bontottad :D
Bírom amikor szidják a postát, hogy nem kézbesítik időben a csomagokat. Álljatok be sz@ré dolgozni, aztán időbe kint lesznek a küldemények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!