Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért félnek a Vaterás eladók...

Miért félnek a Vaterás eladók attól hogy nem kapják meg a pénzüket?

Figyelt kérdés
Én már nagyon régóta Vaterázom. Mindíg rendben lezajlott az adás-vétel. De amikor felveszem a kapcsolatot az eladóval, akkor mindig azt érzem, hogy attól fél, hogy nem utalom neki a pénzét. Már volt rá példa, hogy ötször le írta az eladó 1 nap alatt nekem hogy "Nos, akkor utalja vagy nem?" Még aznap utaltam neki az összeget.. Szóval, én tényleg nem értem hogy miért félnek ennyire a Vaterás eladók..

2017. nov. 20. 15:51
 1/8 anonim válasza:
73%
Ezt már én is tapasztaltam!
2017. nov. 20. 15:56
 2/8 anonim ***** válasza:
80%

Bár eladó vagyok, de sajnos én is azt tapasztaltam, hogy néha nagyon durván sürgetik a vevőt: pl. látok olyan kiírást, hogy 3 napon belül kapcsolatfelvétel (ez rendben van), 7 napon belül fizetés, utána negatív. Ez teljességgel szabálytalan, ugyanis értékelés nélkül legalább 3 hét van az adásvétel lebonyolítására - csak utána számolja fel a Vatera a jutalékot.

Nekem pl. egyik vevőm 10 napja licitált, de utána írta, hogy összejöttek a dolgok, csak ezen a héten tud jönni - nem sürgettem és saját maga jelentkezett - még nem is kellett ráírni :-)

Élni és élni hagyni a jelszavam - szóval nálam nem kell "rohanni" :-) Persze azért A 3 hetet én is betartom:-)

2017. nov. 20. 16:11
 3/8 anonim ***** válasza:
80%

Én sem értem miért paráznak az eladók közül egyesek, de tényleg vannak ilyenek, akik szerint világvége, ha 3 napon belül nem kapják meg a pénzüket (ezt én kicsinyességnek érzem és szerintem annak a jele, hogy nem profik).

Amikor még árultam általában 8 napot adtam az utalásra, utána ha nem érkezett meg akkor is próbáltam többször is a kapcsolatfelvételt. Általában 2 hónap+ és 4+ sikertelen kapcsolatfelvétel után adtam csak negatívot.

2017. nov. 20. 16:33
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Azért a 2 hónap durva - ugyanis, ha jól emlékszem rá, ha nincs értékelés, akkor a 30.-ik napon a Vatera leszámlázza a jutalékot.

Azért a veők is tudnak szép dolgokat... egyszer 6 hónap!! után jelentkezett a vevő (addig 1 emailt sem írt, se telefon), és csodálkozott, hogy nincs már meg a termék :D

2017. nov. 20. 16:52
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Előző: igazad van, azt a szabályt amit írsz később vezették be, azóta értékelni kell.
2017. nov. 20. 17:16
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a profiknak nincs ideje ugyanannak a vevőnek 5 levelet is írni egy nap. Én is naponta csak egyre vagyok képes.

De voltak már kacagtató kifogások, amit a vevő még az értékelésben sem szégyellt leírni, hogy míg kiment pisilni, addig a 3 éves gyermeke nyomkodta a laptopját, és így rendelt meg 25 különféle tétel facsemetét, amit természetesen nem kér :-)

2017. nov. 21. 10:42
 7/8 anonim ***** válasza:

"Szerintem a profiknak nincs ideje ugyanannak a vevőnek 5 levelet is írni egy nap."

Igen, ez nagy igazság: talán inkább olyanokra jellemző, akiknek kevés eladása van (esetleg újak még), s ha véletlenül mégis beesik egy, akkor "lecsap" a vevőre :D

2017. nov. 21. 12:23
 8/8 anc ***** válasza:
Én türelmes ember vagyok, de azt is megértem, ha valaki szeretné gyorsan letudni az adásvételt, hogy ne kelljen sokáig észben tartania a dolgokat. Amúgy vásárlóként szerencsére még nem éreztem, hogy sürgettek volna. Mondjuk rendelés után egyből szoktam utalni, tehát lehetőséget sem adok a nyaggatásra. :)
2017. nov. 29. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!