Miért félnek a Vaterás eladók attól hogy nem kapják meg a pénzüket?
Bár eladó vagyok, de sajnos én is azt tapasztaltam, hogy néha nagyon durván sürgetik a vevőt: pl. látok olyan kiírást, hogy 3 napon belül kapcsolatfelvétel (ez rendben van), 7 napon belül fizetés, utána negatív. Ez teljességgel szabálytalan, ugyanis értékelés nélkül legalább 3 hét van az adásvétel lebonyolítására - csak utána számolja fel a Vatera a jutalékot.
Nekem pl. egyik vevőm 10 napja licitált, de utána írta, hogy összejöttek a dolgok, csak ezen a héten tud jönni - nem sürgettem és saját maga jelentkezett - még nem is kellett ráírni :-)
Élni és élni hagyni a jelszavam - szóval nálam nem kell "rohanni" :-) Persze azért A 3 hetet én is betartom:-)
Én sem értem miért paráznak az eladók közül egyesek, de tényleg vannak ilyenek, akik szerint világvége, ha 3 napon belül nem kapják meg a pénzüket (ezt én kicsinyességnek érzem és szerintem annak a jele, hogy nem profik).
Amikor még árultam általában 8 napot adtam az utalásra, utána ha nem érkezett meg akkor is próbáltam többször is a kapcsolatfelvételt. Általában 2 hónap+ és 4+ sikertelen kapcsolatfelvétel után adtam csak negatívot.
Azért a 2 hónap durva - ugyanis, ha jól emlékszem rá, ha nincs értékelés, akkor a 30.-ik napon a Vatera leszámlázza a jutalékot.
Azért a veők is tudnak szép dolgokat... egyszer 6 hónap!! után jelentkezett a vevő (addig 1 emailt sem írt, se telefon), és csodálkozott, hogy nincs már meg a termék :D
Szerintem a profiknak nincs ideje ugyanannak a vevőnek 5 levelet is írni egy nap. Én is naponta csak egyre vagyok képes.
De voltak már kacagtató kifogások, amit a vevő még az értékelésben sem szégyellt leírni, hogy míg kiment pisilni, addig a 3 éves gyermeke nyomkodta a laptopját, és így rendelt meg 25 különféle tétel facsemetét, amit természetesen nem kér :-)
"Szerintem a profiknak nincs ideje ugyanannak a vevőnek 5 levelet is írni egy nap."
Igen, ez nagy igazság: talán inkább olyanokra jellemző, akiknek kevés eladása van (esetleg újak még), s ha véletlenül mégis beesik egy, akkor "lecsap" a vevőre :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!