Felmondhatjuk kovetkezmenyek nelkul a szerzodest?
Az egyik szolgaltato hazalo embere rabeszelte a ket pici "fizetesbol" (rokkantsagi es egy normal fizetes) elo hiszekeny szuleim, hogy lepjenek at hozzajuk.
ELbeszelgettem veluk, tudjak, hogy hibaztak, felkeszitettem oket arra, hogy jonni fognak meg biztos masok is,nem kell senkit beengedni es semmit se naivan elhinni, azert mert ok joszivuek meg nem biztos,hogy mindenki az. Majd en valtok nekik a jovoben, ha szukseges. Megertettek. Kipipalva.
A gond csak az, hogy alairtak egy szerzodest, amiben meg a csomag neve sincs meg,igy a neten nem tudom leellenorizni, hogy mennyit is kell fizetniuk,hogy legalabb az helyes e. Szabadon osszevalasztott, internet,telefon, tv. Nos eleve nincs is vezetekes telefonuk es mindegyiknel 2 ev van kipipalva. A ferfinek elmondtak mennyit fizetnek ok, es persze o megigerte nekik,hogy igyis kevesebbre jon ki es ez mar csokkentett aru csomag, tehat lehet van valami kedvezmeny is ra, mivel mindent egybe kertek. Nem tudom, hogy a mar ennel a szolgaltatonal levo embereknek ez kedvezmenyes e, valoszinuleg igen, ha valakinek van telefonja,tv-je, nete, de mivel nekik eleve nincs telefonjuk, igy hiaba kaptak ra x % kedvezmenyt mar nem lehet olcsobb. A tini tesom is nevelik meg, elmondasa szerint a net se lett gyorsabb, pedig azt is igert. (Ez nem tudom igaz e, es hogy merhetnem le). Az elozo szolgaltatot is sokaltam,de annal majdnem 2x!!! tobbet fizetnek. Azt hittem leajulok a szekrol mikor meglattam.
Nyilvan irni fogok a szolgaltatonak,akik nyilvan reszben jogosan, mivel ala lett irva, kotni fogjak az ebet a karohoz, hogy 2 evet ala irtak. Nekunk mar az is nagy segitseg lenne, ha a telefont kivennek,bar logikusan gondolkodva,lehet emelkede ugy a csomagdij,mivel akkor mar nem kernenek mindent es ha valoban volt ra kedvezmeny,akkor vissza kellene fizetni az eddigi kulonbozeteket? Nyar elejen irtak ala, en meg tengap neztem meg a szerzodest. Lehet meg ezt se fogjak megengedni, csak szeretnek kepben lenni, hogy legalabb masodszor mar ne tudjanak minket atverni. Szerintetek van ra esely, hogy legalabb a telefont kiveszik,vagy valamire hivatkozva megtudjuk bontani a szerzodest ennel is nagyobb anyagi karok nelkul? Ha meg 1 ev lenne,de 2....ez mar netto pofatlansag. Es ahogy hallom az egesz hazat korbejarta. Esetleg fogyasztovedelem? Csak az a baj,hogy a szuleimnek ehhez nagyon nincs energiaja, szoval tul messzire nem szeretnem vinni az ugyet, mivel nekik szemelyesen nehezkes barhol is megjelenni, mert az egyik egesznap dolgozik, a masik meg nehezen mozog.
Koszonom elore is a segitseget!
Ha hűségnyilatkozattal kötöttek szerződést, akkor nem mondhatják fel következmények nélkül. Az ügyfél-szolgálaton meg tudják mondani, hogy mennyi a lelépési díj, ami nem lesz kevés. Nem biztos, hogy megéri a telefon kivenni, mert a szolgáltatók kedvezményt adnak, ha az összes szolgáltatás igénybe veszed. Attól, hogy fizeted nem kell használni.
Mindenképp azt javasolnám, hogy személyesen menj be egy ügyfél-szolgálatra, és ott érdeklődj, hogy milyen lehetőségeid vannak. Esetleg átállni egy kisebb csomagra, akkor ugyan lassabb lesz a net, de kevesebbet kell fizetni.
Az Internet sebességét a speedtes.net oldalon tudod megmérni, de ne feledd, hogy ez függ a ti számítógépetektől, és hogy hogyan kapcsolódtok a netre.
olcsóbbra se lehet váltani hűségidő alatt, csak drágább csomagra, tehát sajnos igazán semmit nem lehet tenni. mondjuk érdeklődésképpen lehet bemehetnél, ugyanis például a telekomnál elég "feledékenyek" az ügyintézők
mikor tavaly én kötöttem át az előfizetésem magenta 1-re, csak az iptv-re és a mobilelőfizetésre aktiválták be hivatalosan a 2 év hűségidőt, a vezetékes telefonon, az interneten nem, ezáltal pedig a beüzemelési költségeket kiszámlázzák, meg persze pár ezerrel a havidíj is több volt, mivel hivatalosan nekem nincs is 3 otthoni szolgáltatásom hűségidővel, csak 1 db...és ha nem nézem meg jobban a számlát, ki sem derül, mert az online felületük annyira összefüggéstelenül mutatja a csomagokat, hogy nem hittem el, tényleg nincs a hűségidő az adott szolgáltatáson.
persze jeleztem nekik, és akkor következő hónapban levonták a különbözetet, de szeptemberben meg például 3 set top box-ból az egyiket visszaadtam, ez ugye 780 Ft minusz havonta...nos, az októberi számlán ugyanúgy 3 db szerepelt...az ügyintéző ezt sem vette ki az előfizetésből, csak leregisztrálta, hogy én azt leadtam, aztán ennyi(milyen jól működik a rendszer ha nincs egy ilyen ok-okozati logika benne, hogyha beregisztrálják a leadást, akkor automatikusan ki is venné az előfizetésemből...hát nem :D)
na mind1, szóval az a lényeg, hogy lehet azért fizetnek így is dupla annyit, mert csak szóban él ez a 2 év hűség, és valójában valamire nem is kerül rá a kedvezmény...hát vagy tényleg az van, hogy addig-addig beszélte rá a házaló őket, hogy mennyivel jobb lesz a több tv csatorna meg a gyorsabb net, hogy belementek.
ez mondjuk szintén a telekomnál is így van, nekem jelenleg 30/5-ös internetem van családi plusz hd iptv csomaggal, elérhetővé vált az utcánkban már a 200 megás net, ezért megérdeklődtem, hogyha csak azt változtatom meg, akkor mennyivel kerülne többe(ugyanis listaáron az oldalon csak 1-2 ezer Ft volt a régi internetcsomag meg az új gyors között a különbség), és az ügyintéző közölte, hogy hát viszont azt csak úgy tudom igénybevenni, hogyha az iptv csomagot is átváltjuk az új csomagra, így viszont már vagy 5-6ezerrel nőtt volna a havidíj, szóval akár ez is lehet a szituáció...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!