Nem tudom tovabb fizetni lakashitelem. Mik a kovetkezmenyek?
Tulajdonomban van egy 15 milliot ero lakas. 12 milliot mar visszafizettem, de tovabbi 10 millios tartozasom van a bank fele, de nem tudom tovabb fizetni a reszleteket.
Kerdes 1: Hitellel terhelt ingatlanom, hogyan tudnam eladni?
Kerdes 2: Van valami mod ra, hogy a befizetett 12 milliot visszakapjam?
Kerdes 3: Kaphatok 5 milliot a lakasert, s igy a 10 millios hiteltartozast a vevo atvallalna?
Kerdes 4: Van barmi mod ra, hogy penzt kapjak ezert a lakasert, s ne vesszen karba egy elet munkaja?
Tanacstalan vagyok. Kerem, segitsenek!
Itt elek a fovarosban. Torlesztom 83 ezer.
Megromlott egeszsegem, ezert is vagyok nagyon megijedve.
Kiadni, azt nem. Nem kerulgetem itt mas mocskat.
Eladni akarom es egy kisebb lakasba koltozni. Bank megvenne szerinted?
Ja, én csak segíteni akartam...
Ha kiadnád mondjuk 120-130-ért, kivennél egy szobát mondjuk 50-ért, akkor máris tudnád fizetni a törlesztőt, és még pénzed is maradna ebből.
Nyilván szarért-húgyért megveszi valaki/bank... nem tudom.
Ha el akarod adni, azt csak a bank egyetértésével teheted, hiszen a bank jelzálogga van rajta.
A 12 milliót nyilván nem kapod vissza, bocsáss meg, de már a kérdés is vicc.
Ha sikerül 15 millióért eladni, akkor 5 millióval kiszállhatsz. A hitelt nem tudod egy vevőre áthárítani, de az esetleges vevőtől kapott pénzből végtörlesztve lezárhatod a hiteled, de ennek is lehet vmi díja.
A bank nem fogja megvenni. Minek tenné, nem kell neki a lakásod.
Mint már többen is írtàk, lehet akkor jársz legjobban, ha kiadod bérbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!