Minimálbérrel hol kaphatok személyi kölcsönt ha már van lakáshitelem?
Első, ezzel mit akartál mondani?
Azt akar, személyi kölcsönt.
Szerintem semmi esély rá.
Azt sem tudom, lakáshitelt hogy kaphattálesetleg adóstárssal, vagy akkor még más béred volt. De ott ugye az ingatlan a fedezet, a személyi kölcsönnél pedig csak a béred.
A bank 51 ezer ft-tal tud számolni, az meg még a megélhetéshez sem elég.
A 4-500 ezret nem nyújtják el 10 évig, szóval olyan 10-20 ezer közötti törlesztővel kell számolni, ezt pedig nem bírja el a már amúgy is terhelt minimálbéred.
Sajnos erre egyetlen bank sem fog adni, ebben biztos vagyok. :(
"Párommal mindketten dolgozunk nem okoz gondot a törlesztés."
Most bocs, de akkor valami gond mégiscsak van a pénzügyeitekkel, ha jól kerestek és mégis hitel kellene. Vagy az igényeitek nagyobbak, mint a fizetésetek. nem akarok észt osztani, de ha így sem tudtok kijönni a pénzből, akkor hitelre még egy hitelt felvenni nagy merészség. Már nem olyan világot élünk, hogy bárkinek a munkahelye biztonságban lenne - bármelyikőtöknek, de akár mindkettőtöké megszűnhet egyik napról a másikra - akkor mihez kezdtek? Vagy ne adja Isten, tartósabban megbetegszik valaki... Ilyeneket is bele kell kalkulálni... Ráadásul a személyi kölcsönnek elég jelentős kamata is van...
Párod nem tud felvenni - ha már mindenképpen hitelt akartok?
Én írtam a hosszabb választ.
Ha már van félretett pénzetek, akkor tényleg az a legjobb, ha addig nyujtózkodtok.
600-800 ezertől már olyan jó és nem régi kocsikat lehet kapni, amikre nem igazán kell költeni.
Ha van 1 milliótok, ne akarjatok 1,5 milliós kocsit venni.
Tudom, hogy nagy a kísértés. Az én párom is ezt csinálja, le akarja cserélni a régi kocsit, nézegeti az újabbakat, és nézi hozzá neten a hitelt. Én nem akarok még egy hitelt, biztos jó lenne az új kocsi, de ez is megy, és már egy vagyont ráköltöttünk, hogy így menjen.
Szerintem amíg valami működik és ellátja a funkcióját, addig nagyzolás egy újabbra, nagyobbra cserélni, ha nincs meg rá a pénz.
Mert ha meglenne, az más kérdés, gazdagék bármit megtehetnek.
Egyébként visszatérve az összegekre, ha a dupláját kapod, az sem olyan sok, hogy hú de jól ki lehessn jönni belőle.
Én a minimálbér dupláját keresem, ahogy te, a párom 4x-esét, de ott a hitelek, a kocsi, és nem élünk nagy lábon, mégsem mondom, hogy hú de jól állunk.
Egy másik példa kocsi mellett a mosógépünk: elég régi, szerintem 20 éves is megvan már. Eleve használtan vettük. Kicsit elkezdett rozsdásodni. De az a helyzet, hogy pontosan ugyanúgy kimossa a ruhákat, mint egy új. Akkor meg minek dobjak ki 80 ezret feleslegesen, hogy elvigyenek a szeméttelepre egy működő gépet?
Akkor az jutott eszembe, hogy a nagyobb részét az autónak kifizetitek, és ha az ismerős belemegy, akkor a fennmaradó összeget havonta törlsztitek. Mondjuk 300 feletti összegből akár havi 50-et is lehet törleszteni, vagy kicsit kevesebbet, és 1 év alatt ki is van fizetve.
Ha neki nem megélhetésre kell a pénz, akkor simán belemehet, a szüleim annak idején így vettek házat, és így nem lett lakáshitelük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!