Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Albérletről van szó, mit...

Albérletről van szó, mit tudok most tenni?

Figyelt kérdés

Szóval az történt meg velem, hogy bérbe vettem egy minigarzont Budapesten.

Mikor felhívtam a meghirdetőt azt mondta, hogy jókor hívom, mert szeretné végre lezárni a dologt, szóval kb. másfél óra múlva jó lenne, ha oda tudnék érni. Taxiba ültem, mert a BKK szolgáltatásaival több időt vett volna igénybe a dolog, előtte pedig még telefonálnom kellett, szóval kiadtam erre 5000ft-ot...

Amikor ott voltam, rendkívül szimpatikus volt a tulaj, mondta, hogy ez viszont is így van, szóval szeretné, ha akkor én költöznék oda. Határozatlan idejű szerződést írtunk, kifizettem a 2 havi kauciót és az első hónapot is. Kp-be oda adtam... Ő külföldre utazott volna hétfőn, ezt mobdta is, hogy ezért is szeretné ő ezt minél hamarabb letudni, de majd csak akkor tudja ide adni a kulcsokat, meg minden. Ez számomra tök érthető volt...mert hát addig is aludnia kell valahol. Még sose csináltam ilyet és senki nem mondta még el, hogy ezt a dolgot miként kéne lebonyolítani...

Ma hajnalba felébredtem és alig bírtam elaludni, olyan rosszul kezdtem el érezni magam. Aztán reggel (vasárnap) írt nekem egy sms-t, hogy az élete váratlan fordulatot vett és nem tudott megvárni, szóval ő már úton van, de ezért tárgytalanná vált a dolog, írjam meg a számlaszámom és ő majd átutalja a külföldi számlájáról a pénzemet, vagy ír egy csekket...

Hát szóval nem tudom, szerintem ha valaki kiad egy lakást az egy felelősség teljes dolog és szerintem ilyet nem lehet csinálni, főleg, hogy aláírtuk azt, hogy 23-án elfoglalhatom a helyet.

Segítsetek kérlek, hogy mik ilyenkor a jogaim, követelhetek-e legalább honoráriumot, ha már így átb*szott?

...hát elég szörnyű csapás ez most nekem, kérlek segítsetek!!!

2017. okt. 22. 10:07
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

1. addig nincs szerződés aláírás pláne nem pénz átadás amíg nincs kulcs, a kettőt csak egy időben

2. olyan szerződést nem írunk alá amiben azonnali hatályú felmondás van mindenféle indok nélkül

3. a pénzed valószínűleg elveszett,

4. általában szerződést csak írásban lehet felmondani, vagyis elvileg még él a szerződésed

5. jelentsd fel csalás miatt

6. remélem a szerződést tanúk is aláírták

2017. okt. 22. 16:57
 12/20 anonim ***** válasza:

Egyik korábbi válaszoló vagyok.

Azzal, hogy ne írja alá/ne adjon pénzt, amíg nem kap kulcsot, vitatkoznék. Hacsak nem azonnal költözik. Többször költöztem az elmúlt pár évben, mindig hetekkel a költözés előtt aláírtuk a szerződést és kifizettem a kauciót, kulcsot pedig csak közvetlen a költözés előtt kaptam. Most például november 1-jén megint költözök, egyelőre laknak a lakásban, nyilván nem kaptam még kulcsot, holott már van október elején lepapíroztunk mindent. A kérdező esetében is a tulaj még használta a lakást, megállapodtak, hogy hétfőtől bérli, szerintem teljesen rendben lett volna, ha csak aznap kapja meg a kulcsot.

2017. okt. 22. 18:36
 13/20 anonim ***** válasza:
44%

"mindenesetre többre mész vele, mint azzal a hülye papírral"

Ez baromság, már bocs. Azzal a darab papírral többet érsz, mint az összes kulccsal, mert azzal tudod bizonyítani, hogy neked jogod van ott lakni. Ha zárcsere miatt nem tudsz bemenni, akkor bemutatod a szerződést a rendőrségen, és már törik is fel neked. Ha meg csak kulcsod van és szélhámos a tulaj, akkor kihívja a rendőröket és kidobat, mert semmivel nem tudod bizonyítani, hogy te jogszerűen vagy a lakásban.

2017. okt. 22. 20:43
 14/20 anonim ***** válasza:
45%

"Ha meg csak kulcsod van és szélhámos a tulaj, akkor kihívja a rendőröket és kidobat, mert semmivel nem tudod bizonyítani, hogy te jogszerűen vagy a lakásban."

Ahogy te azt elképzeled a mesében...

Sajnos láttam, hogy mire képesek a "rend őrei". Azok nem fognak senkit kidobni sehonnan az biztos. Trafipaxos pénzbeszedésen kívül másra nem jók.

Nekem a másik oldalról vannak negatív tapasztalataim. Annyi suttyót én még nem láttam életemben, ahánnyal dolgom volt, mikor ismerősöm kiadta a lakását. Hiába mondtam neki, hogy kizárólag csak egyetemistáknak adja ki, csak felsőoktatási intézményekben hirdessen. De nem, mert sza.rul keresett meg hitelei voltak és kellett a pénz. Ráadásul olcsó is volt Pesthez képest, így minden tahó odaszabadult.

Az egyik nagyon gázos alak volt (szerintem lopott a munkahelyén és a szobáját használta raktárnak), többször mondtuk neki hogy húzzon el de csak a szemünkbe röhögött. Aztán nagyon meguntuk és lecseréltük a zárat, de a cuccait nem dobtuk ki a ház elé ahogy kellett volna, gondoltuk majd elviszi és vége a történetnek.

Persze nem így alakult, mikor megjött egyszerűen benyomult, kijelentette hogy ő nem megy sehova, és hívjuk nyugodtan a rendőrséget. Látszott, hogy már tapasztalt az ilyen ügyekben.

Na, ki is hívtam a rendőröket, akik közölték, hogy ők ugyan semmit nem csinálnak, mivel itt vannak a jómadárnak a személyes tárgyai, úgyhogy ha tetszik, menjek bíróságra, ami majd egyszer hoz egy végzést ami alapján ki lehet rakni. Sőt, még azt akarták, hogy adjunk neki az új kulcsokból... Közölzem velük, hogy szó se lehet arról hogy kulcsot kapjon, eddig se volt neki :P Talán mondanom se kell, hogy szerződés se volt.

Mindenesetre ennyit érr a ténykedésük, és közölték, hogy ha ezek után kirakjuk, még majd minket visznek be.

Ettől függetlenül nyilvánvaló volt, hogy úgy b..tuk volna ki az emeleti ablakon az összes cuccát hogy csak úgy puffan amint kiteszi a lábát, a nagykést, rovarirtót (gázspré helyett) meg egyéb verőeszközöket is bekészítettem magam mellé, ha esetleg élethalálharcra kerülne sor, mivel hát láttuk, hogy mennyit várhatunk a rendőrségtől.

A patthelyzetet az ürge oldotta fel, mert ő is érzékelte, hogy ez így neki se túl jó, hogy nincs kulcsa. Némi pénzért cserébe felajánlotta, hogy elhúz önként, amit örömmel elfogadtunk. Persze előtte biztos ami biztos még aláírattunk vele egy papírt hogy a végleges távozás szándékával elhagyta a lakást.

Mindenesetre nekem is jó lecke volt.

Az tuti, hogy ha én lakást kiadok egyszer, csak diáknak, szó se lehet se szerződésről se lakcímbejelentésről, ha meg valami gond van zárcsere, a cuccait meg majd megtalálja a ház előtt a kuka mellett.

Sajnálom, engem már ilyenre edzett a sok mocsadék :P

2017. okt. 22. 22:39
 15/20 anonim ***** válasza:
37%
14.-s te jó nagy paraszt vagy, mi már jó pár éve albérletben lakunk de jobban vigyázunk a lakásra mint ha a miénk lenne, soha nem volt elmaradásunk és nem vagyunk diákok, pont az ilyen hulladék tulajok miatt xar az albérletpiac Budapesten. Add csak ki diákoknak a lakást akik összehányják , egy hónap alatt lelakják és 20 laknak bent, ekkora barmot.
2017. okt. 23. 09:52
 16/20 anonim ***** válasza:
45%

Nem adom ki senkinek (én ismerősömmel ellentétben nem szorulok rá, a nyugalmam meg többet ér), de ha kiadnám, csak annak.

A te társalgási stílusodon is látszik, hogy nem véletlenül - én lakásom, de te már előírnád hogy mit csináljak vele. Verd a s.egged a földhöz ha nem tetszik, meg köszönd meg a munkásparaszt kollégáidnak meg a magyat jogrendszernek, ahol a tulajnak semmi joga nincs a saját lakásában, miután beenged oda valakit.

2017. okt. 23. 10:11
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Én a végtelenségig jóhiszemű pasas vagyok, és alapból mindenkiről a jót feltételezem. Itt viszont nekem valami nagyon büdös. Attól tartok, alaposa megfontolt csalás áldozata vagy.
2017. okt. 23. 11:20
 18/20 anonim ***** válasza:

Azért bűzlik, mert már megvan a szerződés, megtörtént a befizetés (kaució, első havi bérlet), és a tulaj visszamondja. Én elhiszem, hogy bárkinek kellhet hirtelen külföldre menni, de ez nem indok arra, hogy egy teljesen lepapírozott bérleti viszonyt felmondjak. Főleg hogy elmondása szerint amúgy is külföldre ment volna rövidesen, tehát ebből a szempontból nem történt rendkívüli, amúgy sem szándékozott az országban tartózkodni, akkor azzal sem magyarázható a dolog, hogy külföldről nem akarja bérbe adni a lakást. Ez volt a terve amúgy is, akkor most mi a baj? Elég lenne eljuttatni a kérdezőhöz a kulcsokat, postán vagy ismerős által. Semmit nem kellene felmondani, se visszafizetni. Tehát ez a hirtelen fordulat és a törekvés, hogy hirtelen csináljunk vissza mindent, nagyon gyanús.

Én nagyon félnék a kérdező helyében, hogy nem látom többé a pénzem, de kívánom, hogy ne legyen igazam.

2017. okt. 23. 12:08
 19/20 A kérdező kommentje:

Hát elég durva, hogy egy ilyen kérdés alatt is képes valaki ilyen rondán "vitatkozni". A bérbeadónak és a bérlőnek is van bőven mitől tattani...olyan kár, hogy emberek képesek ilyet tenni, hogy lelakják valaki más lakását, vagy valakit így átvágnak mint engem. Egyébként én is diák vagyok...de én nem tennék ilyet és nem vállalnék el annyiért albit, amit nem tudnék mindig időben kifizetni... mindegy, most én is csak okoskodok itt, szóval abba is hagyom.

Szerencsére van egy jó ügyvéd ismerős, aki segíteni tud a dologban. Elég bonyolult lenne most ezt az egészet leírni, meg gondolom nemigen érdekel ez bárkit is... Szóval csak megköszönni tudom a válaszokat! Úgy olvastam, elég sokan járnak így...én bízok abba, hogy nem marad lezáratlan az ügy.

2017. okt. 23. 22:14
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
De azért jelentkezz majd, kérdező, ha lezárult az ügy. Gondolom, mindenki kíváncsi rá, meg egyébként s talán lehet tanulni belőle.
2017. okt. 24. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!