Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Albérletről van szó, mit...

Albérletről van szó, mit tudok most tenni?

Figyelt kérdés

Szóval az történt meg velem, hogy bérbe vettem egy minigarzont Budapesten.

Mikor felhívtam a meghirdetőt azt mondta, hogy jókor hívom, mert szeretné végre lezárni a dologt, szóval kb. másfél óra múlva jó lenne, ha oda tudnék érni. Taxiba ültem, mert a BKK szolgáltatásaival több időt vett volna igénybe a dolog, előtte pedig még telefonálnom kellett, szóval kiadtam erre 5000ft-ot...

Amikor ott voltam, rendkívül szimpatikus volt a tulaj, mondta, hogy ez viszont is így van, szóval szeretné, ha akkor én költöznék oda. Határozatlan idejű szerződést írtunk, kifizettem a 2 havi kauciót és az első hónapot is. Kp-be oda adtam... Ő külföldre utazott volna hétfőn, ezt mobdta is, hogy ezért is szeretné ő ezt minél hamarabb letudni, de majd csak akkor tudja ide adni a kulcsokat, meg minden. Ez számomra tök érthető volt...mert hát addig is aludnia kell valahol. Még sose csináltam ilyet és senki nem mondta még el, hogy ezt a dolgot miként kéne lebonyolítani...

Ma hajnalba felébredtem és alig bírtam elaludni, olyan rosszul kezdtem el érezni magam. Aztán reggel (vasárnap) írt nekem egy sms-t, hogy az élete váratlan fordulatot vett és nem tudott megvárni, szóval ő már úton van, de ezért tárgytalanná vált a dolog, írjam meg a számlaszámom és ő majd átutalja a külföldi számlájáról a pénzemet, vagy ír egy csekket...

Hát szóval nem tudom, szerintem ha valaki kiad egy lakást az egy felelősség teljes dolog és szerintem ilyet nem lehet csinálni, főleg, hogy aláírtuk azt, hogy 23-án elfoglalhatom a helyet.

Segítsetek kérlek, hogy mik ilyenkor a jogaim, követelhetek-e legalább honoráriumot, ha már így átb*szott?

...hát elég szörnyű csapás ez most nekem, kérlek segítsetek!!!

2017. okt. 22. 10:07
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
56%
Kicsit sánta a sztori. Tehát már le volt papírozva, pénz befizetve, csak a kulcsokat vártad? Jól értem? Mert ebben az esetben könnyebb lenne a kulcsokat eljuttatni hozzád, mint felmondani az egész szerződést. Szerintem meggondolhatta magát veled kapcsolatban, csak nem meri megmondani. A szerződésben mi áll ilyen helyzetre? Ő felmondhatja egyoldalúan? Mi a következménye?
2017. okt. 22. 10:32
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk, tegyél feljelentést, mert átbacott, sose látod a pénzed, a csávónak nagy eséllyel semmi köze a lakáshoz!
2017. okt. 22. 10:36
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Ja, igen, ha semmi köze nincs a lakáshoz, nem ő a tulaj, akkor a szerződés nem is érvényes, akkor pápá a pénzednek.
2017. okt. 22. 10:39
 4/20 A kérdező kommentje:
Ez egy 45 éves nő. Mondjuk ha soha nem hallok felőle, akkor nagyobb valószínűsége lenne annak, hogy átvert...meg ugye felajánlotta azt, hogy visszafizeti.
2017. okt. 22. 10:52
 5/20 A kérdező kommentje:
Kedves első válaszoló, igen, már csak a kulcsokat vártam.
2017. okt. 22. 10:53
 6/20 A kérdező kommentje:
A szerződésben az áll, hogy bármely fél írásban intézett nyilatkozatban azonnali hatállyal felmondhatja.
2017. okt. 22. 10:55
 7/20 anonim ***** válasza:
56%
Ha aláírtad, hogy bármelyik fél bármikor azonnali hatállyal felmondhatja a szerződést, akkor nem jár semmilyen "honorárium", mivel pont ezt beszéltétek meg. Én általában jóhiszemű vagyok, ha azt írta, visszautalja a pénzedet, akkor adj neki pár napot. Ha nem történik semmi, gondolom, a szerződésen rajta vannak a - remélhetőleg valós - adatai.
2017. okt. 22. 11:05
 8/20 A kérdező kommentje:
Rendben, akkor azt hiszem ezt fogom tenni. Elég nyomatékosan leírta többször us, hogy visszautalja...szóval én is bízok ebben.
2017. okt. 22. 11:11
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Mindenesetre remélem jó lecke volt így is, úgy is. Legközelebb pénzt csak akkor adsz, ha egyúttal a kulcsokat is kapod és ott ki is próbálod.

Azzal se vagy tuti biztonságban zárcsere meg hasonló nyalánkságok ellen, mindenesetre többre mész vele, mint azzal a hülye papírral.

2017. okt. 22. 12:00
 10/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Hát igen, ez egy életre szóló lecke volt...kár, hogy a suliba ilyeneket nem tanítanak. 19évesen lehet kissé átverhető vagyok, ezért is lehettem neki szimpatikus...
2017. okt. 22. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!