Jogos a követelésem?
Még augusztusban felvettek egy élelmiszeralapanyagokat Árusító üzletbe a helyi plázába. Akkor azt beszéltük meg, hogy szeptember 1-jén lesz a nyitás, így A munkaszerződésem (4 óra) is onnantól érvényes, a benne foglalt 90 nap próbaidővel együtt. Végül a különböző engedélyek hiánya miatt A nyitás átcsúszott szeptember 22-ére. A tulajdonosok így egy másik munka szerződést írtak, immáron szeptember huszonkettedikei dátummal, azonban itt a próbaidő rubrikát üresen hagyták. Aztán a nyitás dátuma ismét csúszott, ezúttal 29-ére. Arra hivatkoztak, hogy nem érkezett meg a teljes árukészlet, így addig nem akarnak kinyitni. Azt mondták majd hívnak, ha mehetek dolgozni. Ma reggel a tulajdonos azzal hívott fel, hogy találtak egy nálam alkalmasabb eladót, így mégsem tartanak igényt a munkámra.
Amellett, hogy így most munkanélküli lettem, számtalan állásajánlatot elutasítottam, mert azt hittem, hogy ha egy hónapja a nyitásra várok, egy kész szerződéssel, akkor az biztosnak tekinthető. A tulajdonos azt mondta, szerződésem sztornózva lett, le sem jelentettek a könyvelőnek.
Mik a lehetőségeim? Jogos-e A követelésem az egy havi béremet illetően?
1. nem emeletes házban lakom
2. nem anyámmal élek
3. nem jogos
Sajna nem jogos. A náluk lévő példányba beírnak pl 90 napot, és az idő alatt bármikor elküldhetnek indoklás nélkül.
Jogosan a 22-27 közti időre kérhetsz bért. És ha megmondod hogy különben bíröságra mész, szerintem ki is fizetik.
" számtalan állásajánlatot elutasítottam"
Mert ennyi eszed van.
- El kellet volna fogadni, ezt meg passzolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!