Magyarországon mikorra valósulhat meg az, hogy egyaltalán nincs már szükség készpénzre, mert mindenhol lehet kártyával fizetni?
Én pl nem akarok mindenhol kártyával fizetni.
Lehet lehúzni :D
Szeretem a pénzt számolgatni, szeretek "Mari néni"-vel a piacon beszélgetni és van, amikor nem akarom ország-világ számára közhírré tenni, hogy mikor, hova utazok (nincs semmi rejtegetni valóm, csak senkinek semmi köze hozzá).
És nem akarom, hogy az is tudják, hogy milyen dezodort, stb. vásárolok.
Na jó, azért nem vagyok annyira konzervatív, mint amennyire mutatom :D - kb fele-fele arányban használom a készpénzt és a kártyát.
Én a kártyát szeretem, de hö vége előtr le szoktam venni készpénzben ami marad, mert olyankor szokta a bank lezabálni a maradékor mindenféle hülye kamu költségre meg díjra hivatkozva.
Na, abból nem esznek, eszegessék csak a minuszos egyenlegemet, aztán majd jövő hónapban mikor megjön az új fizu, abból levonhatják. Addig meg én inkább elköltöm, amit amúgy elvettek volna :P
A probléma az, hogy a készpénz kézzelfogható, a bankkártya
pedig a bankon/kártyacégen múlik.
Sokkal nagyobb biztonságban érzem magam, ha van nálam kp,
ami az enyém, bármikor rendelkezésemre áll, nem vagyok
elfogadóhelyhez/automatához kötve, mintha egy bankkártyával
mászkálok.
Kb már most is így van.
Havi 400 ezer körül költök, ebből 150 átutalás (albérlet, rezsi), a maradék 90%-a kártya. Max 10-20 ezret költök kp-ban/hó, az is inkább az, ha valaki vesz valamit, és ki kell fizetnem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!