Mennyi informatikusra lenne szükség Magyarországon? 20 ezer,200 ezer,2 millió,20 millió?
Már megint nyomják a kormánypropagandát (22 ezer informatikus hiányzik)
és tolnak bele sok millió állami pénzt mindenféle programokba pl: a Digitális Munkaerő programban, közben meg valahogy nem érzem hogy olyan könnyen el lehet helyezkedni ezen a területen... vélemény?
Ez nem propaganda. Tényleg több mint 20.000 informatikus hiányzik a munkaerőpiacról. Ahogy az előttem lévő írja, az infosok hetente több allasajanlatatot kapnak. De elég, ha beirod a Googleba hogy, informatikus/ programozó állás. Rengeteget fogsz találni.
És azért nyomják, mert rengetek bevétel esik így ki az államkasszából. Ez informatika, egy komolyabb multinal rengeteg pénzt termel, ilyen szakmával ha profi az illető akár milliót is lehet keresni. Nem is beszélve arról, hogy ha kozvetettul a 20.000 infos állás betöltésére további 70.000 állást eredményezne más területeken.
Nem is tudom engem is rengeteg helyre behívtak, de utána semmi. Mindenhol azt mondták, hogy ígéretesnek tűnök, de nekik páréves tapasztalattal kéne ember. Nem tudom hol fogok gyakorlatot szerezni. Eddig főleg saját felhasználásra fejlesztettem meg futtattam szimulációkat.
Nekem úgy tűnt eddig, hogy pályakezdőket nem nagyon keresnek. Az is baj volt sok helyen, hogy féltek, hogy doktori képzésre mennék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!