Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha később tudtam meg, hogy a...

Ha később tudtam meg, hogy a webshopból rendelt termék árát elírták, de már kifizettem, akkor mi a teendő?

Figyelt kérdés
~ 20 000 Ft-ért rendeltem egy monitort. Leírás nem volt róla, így nem tudtam, hogy milyen pontosan. Megrendeltem, el is utaltam az összeget. Utána láttam meg, hogy ez a termék, hirtelen ~ 200 000 Ft lett az oldalon. Ha már elutaltam az összeget, akkor kötelesek-e a megrendelt áron kiszállítani a terméket?
2017. szept. 16. 18:55
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

"Tulajdonjog fenntartás

XY KFT fenntartja a leszállított termék tulajdonjogát, a termék a vételár teljes kifizetéséig a XY KFT tulajdonában marad."

Találtam egy ilyen részt is :)

2017. szept. 16. 19:50
 12/17 anonim ***** válasza:
63%

Csakhogy itt már létrejött az adásvétel. Amint kifizetted,

onnantól jogilag már a tied, az aktuális vételárat (még

ha hibás is) kifizetted. Az elírás innentől az ő saruk.

Pár éve volt, hogy az EMAG-on elírták, és lehetett venni

pl laptopot 1000 ft-ért (400 ezres kategória). Kiszállí-

tották mindenkinek. Bevallották, hogy több milliárdot

buktak (viszont reklám, illetve a biztosítás fedezte

(igen, lehet biztosítást kötni arra is, hogyha valaki

elírja a termék árát)).

2017. szept. 16. 20:01
 13/17 A kérdező kommentje:
Tökéletes, legyen igazad. :)
2017. szept. 16. 20:03
 14/17 anonim ***** válasza:
9%
Bukod az utalás díját.
2017. szept. 16. 20:11
 15/17 anonim ***** válasza:

"Leírás nem volt róla, így nem tudtam, hogy milyen pontosan."

Aha, és teljesen véletlenül vakon megvásároltál egy monitort amiről azt sem tudod milyen, és csodák csodájára kiderül hogy pont 200 ezres...

Amúgy még azzal sem teljesült az adás-vétel hogy elutaltad, mivel még azt is vissza kell igazolják és ki kell szállítsák. Ez esetben valószínű jelezni fogja a webshop hogy tévesen volt feltüntetve az ár. Ezzel a fogyasztóvédelem sem fog csinálni semmit, tekintve hogy neked mint fogyasztónak is tájékozódnod kell a vásárlás előtt és itt egyértelműen észlelhetted a hibát. (Másképp nem is vettél volna "vakon" monitort).

2017. szept. 17. 11:03
 16/17 A kérdező kommentje:
Érdekes, hogy mindenki azon akad fent, hogy nem értek hozzá. :) Szerintem lényegtelen, hogy értek-e vagy sem.
2017. szept. 17. 12:50
 17/17 anonim ***** válasza:
Minek teszed a hülyét a kérdésben mikor tök nyilvánvaló, hogy tudtad miről van szó, próbálsz nyerészkedni.
2017. szept. 17. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!