Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha később tudtam meg, hogy a...

Ha később tudtam meg, hogy a webshopból rendelt termék árát elírták, de már kifizettem, akkor mi a teendő?

Figyelt kérdés
~ 20 000 Ft-ért rendeltem egy monitort. Leírás nem volt róla, így nem tudtam, hogy milyen pontosan. Megrendeltem, el is utaltam az összeget. Utána láttam meg, hogy ez a termék, hirtelen ~ 200 000 Ft lett az oldalon. Ha már elutaltam az összeget, akkor kötelesek-e a megrendelt áron kiszállítani a terméket?
2017. szept. 16. 18:55
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
64%
Múltkoriban az egyik áruháznál volt egy hasonló hiba, egy csomó termékük (vagy minden) pár száz forintos lett. Nem adták annyiért, szerintem neked sem fogják. Vissza is lehet utalni azt a pénzt.
2017. szept. 16. 19:24
 2/17 anonim ***** válasza:
64%
Ja és nem, nincs ilyen törvény, hogy kötelesek volnának egy hiba miatt odaadni a cuccot.
2017. szept. 16. 19:25
 3/17 anonim ***** válasza:
73%

Valószínűleg kapsz egy emailt, hogy technikai hiba történt, s visszautalják a pénzedet.

"Leírás nem volt róla, így nem tudtam, hogy milyen pontosan."

Azért bocs, de Te sem vagy semmi... :D - nem tudsz semmit a monitorról, csak leírás nélkül megveszed? Hát nem vagy egy tudatos vásárló... :-)

2017. szept. 16. 19:28
 4/17 A kérdező kommentje:
A vásárlási feltételek szerint viszont csak a fogyasztónak van elállási joga. Igen, végigolvastam az oldalon. :)
2017. szept. 16. 19:28
 5/17 anonim ***** válasza:
28%

"A vásárlási feltételek szerint viszont csak a fogyasztónak van elállási joga."

No igen... Csak valahogy minden tájékoztatóból lemarad, hogy ha visszaküldi a vásárló, akkor azt saját költségén kell megtennie, s mindezt úgy, hogy az eladó valóban meg is kapja - ellenkező esetben az eladó nem köteles visszatéríteni a termék árát.

Csak példa, nem kell kiakadni:D

Veszek egy vékony pólót, de a színe nem olyan, mint a képen vagy a leírásban. Elállhatok, visszaküldhetem. Mivel vékony, ezért feladhatnám a postán sima levélként (olcsóbb), de ha így elkeveri a posta, akkor az eladó jogosan nem utalja vissza az árát.

Ezzel szemben ha drágábban, ajánlottam adom fel, akkor be tudom bizonyítani, hogy feladtam, az illető meg átvette.

Jó, tudom, hogy ez a monitorra kevésbé áll, csak gondoltam itt leírom, mert ez szinte soha sehol nem hangzik el - hátha segít valakinek....

2017. szept. 16. 19:37
 6/17 anonim ***** válasza:
82%
Csakhogy a hiba miatt ez nem is vásárlás.
2017. szept. 16. 19:39
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk ahoz képest, hogy neked egy ismeretlen húszezres monitor is megfelel, eléggé ragaszkodsz ahhoz, hogy megkapd ezt...
2017. szept. 16. 19:40
 8/17 A kérdező kommentje:
Ebben a webshopban mondjuk pont állja, ha ugyan azzal a céggel küldöm vissza, de nem ez a kérdés :D A rendelésnél az is szerepelt, hogy kézbesítésre kerül azonnal a termék, amint az összeg átutalása megtörtént. Kíváncsi vagyok mi lesz. :D
2017. szept. 16. 19:40
 9/17 anonim ***** válasza:
90%

Na kérem, akkor most már csak az a kérdés: hogy fogod bebizonyítani, hogy a vásárlás pillanatában 20 ezer ft volt a monitor?

Kaptál értesítést, visszaigazoló emailt a vásárlásról?

Mert fennállhat egy olyan helyzet is, hogy azt mondják (ha nem kaptál) - hogy ez a monitor 200 ezer ft, utalj még 180-at.

2017. szept. 16. 19:45
 10/17 A kérdező kommentje:
Természetesen kaptam e-mailt a vásárlással kapcsolatban. Termék ára, ÁFA, Nettó, bruttó ár, házhosszállítási díj. Számlázási cím, szállítási cím, termék megnevezése, kódja, rendelési azonosító. Minden benne van, ami szokott.
2017. szept. 16. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!