Ha később tudtam meg, hogy a webshopból rendelt termék árát elírták, de már kifizettem, akkor mi a teendő?
Valószínűleg kapsz egy emailt, hogy technikai hiba történt, s visszautalják a pénzedet.
"Leírás nem volt róla, így nem tudtam, hogy milyen pontosan."
Azért bocs, de Te sem vagy semmi... :D - nem tudsz semmit a monitorról, csak leírás nélkül megveszed? Hát nem vagy egy tudatos vásárló... :-)
"A vásárlási feltételek szerint viszont csak a fogyasztónak van elállási joga."
No igen... Csak valahogy minden tájékoztatóból lemarad, hogy ha visszaküldi a vásárló, akkor azt saját költségén kell megtennie, s mindezt úgy, hogy az eladó valóban meg is kapja - ellenkező esetben az eladó nem köteles visszatéríteni a termék árát.
Csak példa, nem kell kiakadni:D
Veszek egy vékony pólót, de a színe nem olyan, mint a képen vagy a leírásban. Elállhatok, visszaküldhetem. Mivel vékony, ezért feladhatnám a postán sima levélként (olcsóbb), de ha így elkeveri a posta, akkor az eladó jogosan nem utalja vissza az árát.
Ezzel szemben ha drágábban, ajánlottam adom fel, akkor be tudom bizonyítani, hogy feladtam, az illető meg átvette.
Jó, tudom, hogy ez a monitorra kevésbé áll, csak gondoltam itt leírom, mert ez szinte soha sehol nem hangzik el - hátha segít valakinek....
Na kérem, akkor most már csak az a kérdés: hogy fogod bebizonyítani, hogy a vásárlás pillanatában 20 ezer ft volt a monitor?
Kaptál értesítést, visszaigazoló emailt a vásárlásról?
Mert fennállhat egy olyan helyzet is, hogy azt mondják (ha nem kaptál) - hogy ez a monitor 200 ezer ft, utalj még 180-at.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!