312 millió forint elég arra, hogy az embernek egész életébe ne keljen dolgoznia?
Kincstárjegybe tenném, a jelenlegi 160 órás melóm 4x-ét havi viszonylatban, most is simán megélek.
4X annyiból meg naponta kerülne jobbnál jobb prostikra is :)
Hát ez rengeteg mindentől függ. Mibe fekteted, mennyi hozamot hoz, mennyi a havi kiadásotok, stb.
300 millió ma nagyon jó összegnek tűnik. Csak sajnos az emberek hajlamosak elfelejtkezni az inflációról! Azt hiszik, ha most megélnek évi 3 millából, és kapnak 300 millát, az azt jelenti, hogy 100 évre biztosítva vannak előre, és nem kell már semmi miatt aggódniuk.
Hát ez baromira nem így működik.
Én 30 éves vagyok. Amikor én születtem, akkor 10 forint volt mindössze egy ebéd. Ma a legtöbb helyen ezt már 1.000 forintból sem úszod meg. Mindössze 30 év alatt 100-szorosára nőttek tehát élelmiszerárak és velük együtt persze minden más is. Ha ugyanilyen pénzromlással számolunk az elkövetkezendő 30 évre, akkor az a 300 millió 30 év múlva kb. annyit fog érni, mint most 3 millió forint. Tehát ha meg is tudnád őrizni az összes pénzed és csak a kamatjaiból élnél meg, 30 év múlva akkor is bajban lennél, vagyis igazából már jóval előbb, mert a kamatjai is egyre kevesebbet fognak érni minden évben.
Az inflációt meg amúgy is lehetetlen megjósolni előre, egyik évben magasabb, másik évben alacsonyabb. Aztán bármi váratlan is történhet, mondjuk kitör egy világháború vagy államcsőd lesz, akkor az állam ilyen esetben zárolja a bankszámlákat és ráteszi a kezét az összes pénzedre. Ilyen esetben egy csapásra nulla forintod lesz, akármennyi is volt előtte a bankban.
Szóval azért én a helyedben nem dőlnék hátra arra gondolva, hogy most már két fűszálat sem kell többé keresztbe tennem! Inkább keress fel egy pénzügyi tanácsadót és kérj tanácsot, hogy szerinte mibe lenne érdemes fektetni a pénzedet!
Köszi a válaszokat!
Kommentem utáni, megint felhozta a rózsadombi házat, pedig előtte lévőbe megírtam, hogy ezzel ne számoljunk :D
Utána lévő kommentje értelmetlen, a kérdésben nem hangzott el, hogy köss bele.
Azutáni válaszadó, nagyon rátapintott, valóban előfordulhat, hogy 20-30 év múlva nem számít akkora összegnek ez, mint most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!