Ezt tényleg megteheti a Telekom?!
Van egy laptop előfizetésem náluk, minden honapban pontosan törlesztettem, azonban pénzügyi gondom akadt és a laptop havi tartozását az azt követő hónapban utaltam csak el, vagyis kb. huszonvalahány napot csúsztam, de törleszettem a lemaradásom.
Erre kaptam 18x 8500 Ft-os számlát, azt mondta a telefonos hölgy, hogy július 10-ig 196 876 forintot kell befizetnem, vagy végrehajtóhoz kerül az ügy! Felbontotta a Telekom a részletfizetési szerződést mert közel egy hónapot csúsztam anyagi gondok miatt, amit természetesen azonnal törlesztettem utána! Nem tudok ennyit összeszedni, 80 ezer forintos fizetésem van a férjemmel együtt, kérni sem tudok senkitől!
Ez valami beteg tréfa?! Valaki esetleg tudna segíteni, hogy erre tényleg van-e jogosultsága ennek a szolgaltatónak?
Hallottam már, hogy csak úgy csaltak ki pénzt a fizetőktől...ezt nem akarom elhinni, hogy megtörtént.
Köszönöm előre is a segítséget
Olvasd el a szerződést amit aláírtál!
Ha abban benne van, hogy X nap késedelem után felmondhatja a szerződést a T akkor ha ezen túl voltál, nincs mit tenni...
Esetleg menj be oda ahol kötöttétek a szerződést és személyesen próbálj velük beszélni. Kérj méltányosságot, és ha megadják, többé ne késs a részletekkel!
Szerintem alaposan nézd át a szerződésedet, abból fogod megtudni, jogos volt-e a szolgáltató lépése. Akár fordulhatsz ügyvédhez is, mert a szerződésbontás nem egészen egy hónap után számomra is durva lépésnek tűnik. Egy banki kölcsönnél általában 90 napja fennálló lejárt tartozás esetén szokott ilyen felmerülni.
Tény, hogy hibát követtél el, amikor a fizetési nehézségről nem tárgyaltál időben a szolgáltatóval. Ez lett volna a helyes eljárás:
Hát megteszi, mert megteheti, hiszen multi!
Én 8657Ft túlfizetésben voltam, mindig 1 hónappal előre fizetem a netem, tehát januárban kifizetem a februárt, februárban a márciust, stb.
Majd kaptam egy elb***-ott számlát 10e-el többről, mint a szokásos, felhívtam ügyfélszolgálatukat jeleztem, túlfizetésben vagyok + hibás összeg szerepel a számlán + előrefizetős vagyok + nem fogom ezt a számlát befizetni, hiszen még úgy is 3e Ft túlfizetésben maradnék
Azt mondta az ügyintéző, ha nem akarok, vagy nem tudok, akkor ne fizessek!
Erre a fizetési határidő lejárta után elszállt a netem, első pár napban nem is gondoltam arra, hogy kikapcsolták (volt egy értesítő, hogy 10 napos periódusban a felújítás miatt akadozni fog a működés), 2 hét után már televolt a t***öm, felhívtam őket, hogy mikor lesz már végre netem...
Az ügyintéző közölte, hogy nem fizettem és lekapcsolták, elbeszélgettem vele, közel 4,5 órám ráment, 8 alkalommal kapcsoltak át másik kollégához. Végül elnézést kértek, visszakapcsolták a netem, hiszen az adott hónapot már kifizettem előző hónapban, megértőek voltak bőszen elnézést kértek. Közölték küldik a korrigált számlát, súlyozva a jelenlegi számlaegyenlegemnek megfelelően, utalva itt a túlfizetésemre.
Majd a meglepi március elsején jött, ismét nincsen netem! Ismét kikötötték a vadbarmok! Lefutottam a köröket újra, közöltem megkaptam az új számlát, befizettem annak ellenére, hogy túlfizetésben vagyok, sőt a korábbi túlszámlázott összeget is befizettem már 4 napja!!! 23e túlfizetésben voltam!
Kérdeztem milyen kompenzációban részesülök a szolgáltatás kiesési idejére, nem tudott választ adni, visszakapcsolta a netem és elnézést kért!
Másnap ismét nincsen net, a szomszédnál sincs ismét egy felújítás, ismét eltelt 4 nap, de semmi előrelépés, újra futom a köröket hát megint lekapcsolták a vadbarmok! (23e Ft túlfizetésben vagyok és közel egy hónapig nem volt szolgáltatás sem!!!)
Visszakapcsolták, 2 napra megint nincsen netem, ne tudjátok meg mennyire gyűlölöm a telekomos vadbarmokat :)
Leszámláztak 5 db visszakapcsolást 5000Ft/db, közel 1 hónapig nem volt netem, a 23e túlfizetést szépen megették a ki és visszakapcsolgatások és még ráfizettem 2e-et!
Ha leírnám a véleményem erről a rabló bandáról, azért tuti börtön járna!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!