Melyiket választjam: autó, ház vagy traktor?
Az a helyzet hogy földműveléssel foglalkozó család vagyunk.
Én most fejezem a szakközépiskolát, 18 vagyok.
A tanulmányaim befejeztével (hónapokon belül) a szüleim meg akarnak ajándékozni.
Igen tudom jól megy a sorsunk és elvagyok kényeztetve-dumát.
De akkor is, nagyjából rendelkezésre áll 7 millió forint.
1. Vehetnénk egy másik traktort, evvel elősegítve a munka hatékonyságát, a meglévő már rossz állapotban van.
2. Vehetnénk egy rossz állapotban lévő házat nekem, amit évek múlva lerombolunk és egy újat húzunk fel.
3. Vehetnénk egy saját autót nekem. Persze a jövőre nézve ez a legrosszabb döntés. De fiatalság-bolondság. Ha belegondolok hogy milyen jó érzés volna egy hétmilliós autóval megjelenni, mindennel felér.
Szerintetek mit választjak?
-traktor: Munka könnyebb lesz, több kedv a munkához, gördülékeny munkavégzés.
-ház: Sokat nem ér, de hosszabb távon ez a fontos. Ugyanis nem tudni hogy ilyen jó környéken meg e lesz a kívánt telek.
-autó: Évek múlva sokat veszít az értékéből, de az mégiscsak egy új autó.
Egyértelmű, hogy a traktor.
A trakival többet tudsz dolgozni, jön a pénz, amiből megdolgozol a saját házadért és autódért. Jobban fogod becsülni magad és mások sem mondják majd, hogy na a szülei alátolták az életet.
Hát valóban nehéz.
A traktor a jövő, mivel az biztosítja a munka sikerét.
De kitudja hogy az a kívánt ház-telek meg e lesz pár év múlva.
Az autó pedig inkább csak egy nagyszerű állom.
Traktor, azzal lehet munkát végezni a munkából nyereség lesz abból meg vehetsz autót meg házat.
Az autón onnantól, hogy átírattad csak buksz.
A ház tök jó,de az jó esetben is csak tartja az értékét,további befektetés nélkül plusz értéket előállítani nem tudsz vele.
Az autó csak viszi a pénzt, a másik kettőben pedig benne van a növekedési potenciál.
Az autóra akkor is több mint százezret kell költeni évente, ha nem is használod. Biztosítás, súlyadó, éves szerviz, etc.
-traktor: 7m-ból max. használtat veszel, remélhetőleg jobb lesz a mostaninál
-ház: lebontásra házat venni csak a telekért, hát kevés butább dolog van... Miért nem telket veszel?
-autó: Miből tartod fenn? Szép és jó, ha van 1 nagy csajozós kocsid, amit nem tudsz elindítani sem üzemanyag híján, csak nem látom sok értelmét!
Hát ez jó kérdés. Kocsi az tuti azonnal kiesik, nem éri meg. A traktor azért lehet jó döntés, mert dolgozol és jön belőle a pénz. A ház viszont azért, mert csak úgymond fedél kerül a fejed fölé.
Itt inkább azt nézném, hogy oké, hogy most van ennyi pénzetek venni valamit, de mi garantálja, hogyha most a traktort választod 5 év múlva összeszedtek egy házra valót? Szóval szerintem a traktorral is lehet bukni. Az Alföldön meg azért 7-8 misiért kapsz olyan lakást, amit nem kell ledózerolni.
Ami bónuszként bejöhet, hogy a földeteken mennyire van szükség egy új traktorra. Mert az bekavarhat, és - bár ez kicsit túlzás - ezen múlik az előrelépés, lehet csak a traktort kéne választani.
Na mind1, szerinte, ha nem ez az utolsó eset áll fent, akkor lehet a lakást választani jobb.
Traktor, annak van értelme, egy 7 milliós kocsinak nincs.
Ribizni kocsi nélkül is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!