Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jhon Deere 5090 M tipusu...

Jhon Deere 5090 M tipusu traktor elég egy normál mezőgazdasági munkákhoz?

Figyelt kérdés
Gondolok itt kaszálás bálázás rendsodròzás.Es hogy mennyit fogyaszt.

2016. jan. 27. 18:47
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem nem ér annyit mint amit kérnek, érte habár egy kezem meg tudnám számolni, hány John Deere-ben ültem eddig.

A fogyasztás az ugye attól függ milyen munkát végeznél, amiket te felsoroltál sajnos azokhoz pontos adatokkal nem tudok szolgálni.

Szerintem egy 82-es vagy 952-es (ha nagyobb teljesítmény is kell néha) Belarussal jobban járnál. Olcsóbbak is, könnyebb szerelni őket, lehet, hogy fogyasztásban is odavernek, viszont egy-két fokkal fapadosabbak, és a mostaniak már nem az igaziak.

Most vett a cég egy új 82-est hát egy fél napot rá kellett áldozni, hogy használható legyen(kerék csapágy problémák, ékszíjtárcsa-ékszíj problémák).

2016. jan. 27. 19:41
 2/5 anonim ***** válasza:
Elégnek elég, de többet fog ennyi egy mtz-től, vagy inkább úgy fogalmazok kevesebbet nem.
2016. jan. 27. 19:44
 3/5 anonim ***** válasza:

Dehogy jobb egy Belarus, ne viccelj már.

Ez egy kompakt traktor, bármire használható. Attól függ mennyi földet művelsz vele. 50 hektárra lehet már kevés egy kicsit, de nem azt akarom mondani, hogy nagyobbat vegyél, hanem inkább 2 traktor kell 50 hektárra. Ez ilyen második traktornak ideális, ha sok földed van, mindenre alkalmas, ha kell szántani is lehet vele.

De ha kevesebb, mint 50 hektárod van, akkor meg nem éri meg, mert soha nem hozza vissza az árát. Legalábbis ha újonnan veszed.

Fogyasztása nem a legkevesebb, a John Deere-k nem arról híresek, de nem is sok, mindegyiknek a teljesítményéhez illő a fogyasztása.

Strapabíró trakotorok ezek, de az a baj, ha bármilyen alkatrész elromlik, akkor nagyon drága. Viszont nagy előny, hogy a JD elég elterjedt, és van hozzá alkatrész dögivel 1 nnap alatt is ha kell, és értenek is hozzá a szerelők. Ez rengeteget számít, mert nem mindegy hogy full szezonban 1 napig, vagy 3 hétig áll a gép egy hiba esetén. Persze ez érvényes a Belarusra is, de nem említhető egy napon a kettő szerintem.

2016. jan. 27. 20:23
 4/5 anonim ***** válasza:
Van rengeteg márka még a JD-n és az MTZ-n kívül. Sajnos a magyar ember sokszor csak a 2 végletben tud gondolkodni, a legszarabb és a legdrágább között egyszerűen nincsenek gépek. Ja, de. A javítása nem mérhető egy MTZ árához, de legalább nem akkora szart kap az ember. Én nem igazán gondolkodnék JD-ben 60-70 hektár felett, mert ha valami elromlik akkor meg az lesz hogy mekkora szar traktor ez, pénzem sincsen rá javítani, és a munka is állni fog miatta. Nekem annyira nem nyerte el a tetszésemet az 5090M. Turbós a motor, de elképsztő nagy a turbólyuk. 1500 alatt gyengébb mint egy TZ4K. Füstöl is ráadásul eléggé, folyamatosan pörgetni kell. A kabin nem túl nagy, egy ember elfér benne. A kuplung (persze hogyha kézi váltós) valami hihetetlenül érzéketlen vacak. A váltóját tudom dicsérni. Amíg a szinkronok működnek, addig elég az egy kuplung, és ez igaz a szorzójára is. A felezője elvileg működik kuplung nélkül is, de jobban jársz ha kuplungolsz. Az irányváltó akkor jön főleg jól, hogyha van rajta még esetleg egy homlokrakodó. Szervó az király. Nagyjából ennyi.
2016. jan. 27. 22:30
 5/5 anonim ***** válasza:
MTZ-t felejtsd el, hulladék ahogy van. Viszont a JD túl van árazva. Kérdés, hogy mérné-e neked ennyit beruházni rá. szálastakarmányozáshoz gyakorlatilag elég lenne egy 50 lóerős valami. Feltéve ha nem nagybálázóban gondolkozol
2016. jan. 28. 07:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!