Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi vesz rá magyar fiatalokat...

Mi vesz rá magyar fiatalokat arra hogy Budapestre költözzenek és nélkülözzenek?

Figyelt kérdés

a magyar álom : szegénységben élő falusi felköltözik a nagyvárosba, Budapestre.

Igen ám, csak szembejönnek az árak, külföldiekkel kell versenyezni az albérletért meg hasonló finomságok.

70-80 ezres szobaköltségek rezsivel, a fizu meg sokszor 90-100 nettó.

Nem mindenki a német topgyárakban operátor ugyanis.

Van akinek csak egyszerű takarítómeló jut, vagy valami konyhás meló, azok meg nem fizetnek nettó 150 ezret.

Gyakorlatilag számlától számláig élnek ezek az emberek, ha elromlik a mosógép vagy venni kéne egy télikabátot, azonnal csődbe mennek.

Mi a jó ebben?

Miért nem költöznek a dunántúlni kisebb városokba inkább?

Ott nem a némettel angollal meg informatikussal kell versenyezni hanem hasonló átlagemberekkel.

2017. ápr. 2. 13:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
42%
Balázska, tudjuk, hogy nehéz a párketesés, de csak van egy olyan igénytelen férfiprosti, aki egy nagyobb összegért elveszi végre a szüzességed....kickatarteren keress támogatókat, ha a szociális segélyből nem tudsz félretakni!
2017. ápr. 2. 14:02
 2/11 anonim ***** válasza:
56%
Ritka eset, de egyetértek. Gondolom, egy nem sokkal korábban kiírt kérdés ihlette. Ott is leírtam, Budapesten egy bruttó 120-150nel magasabb fizetés kell, és akkor még nem élsz jobban, csak kifizetted a magasabb albérletet. Minimálbérért teljesen felesleges Budapestre költözni, max akkor ha otthon még az sincs, és bár így hónapról hónapra élsz, mégis több, mint otthon maradsz vidéken és munkanélküliként a semmiből a tb-det is magad után kéne fizetned, de se kajára nincs pénzed, se fűteni. De csak azért Budapestre költözni, mert az milyen jó... egyszerűen csak szerintem nem látják át. Én is sokáig csak azt láttam, hogy ott bezzeg mennyivel magasabbak a fizuk, aztán mikor konkrét ajánlatot kaptam, és elkezdtem számolgatni, rájöttem, hogy még kevesebb pénzem marad, mintha vidéken maradok.
2017. ápr. 2. 15:03
 3/11 anonim ***** válasza:
60%
túl sok ÉNB-et nézel
2017. ápr. 2. 15:24
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

"Igen ám, csak szembejönnek az árak"---engem is ezzel riogattak a városlakok annak idején, aztán tényleg igazuk lett, de nem úgy, ahogy ők előadták.

Amivel én szembetaláltam magam, olcsóbb víz, fűtés, ruházkodás, kaja, stb.

2017. ápr. 2. 15:43
 5/11 anonim ***** válasza:
60%
A Tescoba Budapesten is ugyanannyi minden ahogy a nájki cipő is ugyanannyi. Az egyetlen ami drágább az a lakhatás de azt kompenzálja a magasabb fizu.
2017. ápr. 2. 15:47
 6/11 anonim ***** válasza:
Nem kötelező egyedül lakást bérelni. Létezik közös albérlet, költözhet az ember a párjával, vagy legrosszabb esetben ott a munkásszálló.
2017. ápr. 2. 18:51
 7/11 anonim ***** válasza:

Vidéken: sok helyen még normális bolt sincs, meg lehetne közmunkás.

Pest: olcsóbb a fűtés, télen nem a jéghideg házba megy haza.

2017. ápr. 2. 19:37
 8/11 A kérdező kommentje:

"Nem kötelező egyedül lakást bérelni."

te olvastad a leírást?

szobát se lehet már megfizetni ott nagyon alacsony bérből..

2017. ápr. 2. 19:55
 9/11 anonim ***** válasza:
A dunántúli városokban vagy nincsenek munkahelyek (pl. Pécs, Kaposvár), vagy ahol vannak (pl. Győr), ott pesti albérlet árak vannak, miközben a fizetések is magasabbak. Az emberek oda mennek, ahol munkalehetőségek akadnak, így az elsőszámú belföldi költözési szempont Budapest, és elég sokan keresnek jöval többet itt, mint amiket írsz.
2017. ápr. 2. 20:35
 10/11 anonim ***** válasza:
85%
Vidéken nem, vagy csak nehezen lenne munkám, Budapesten átlag 400 nettó körül hazaviszek, jövő hónapban 500 felett. Ezért. Ennyiből simán jobban élek, mintha Londonban keresnék 3000 font körül, amennyit nem is kapnék a jelenlegi CV-mel. Futja belőle szórakozásra, étteremre, kultúrára, utazásra, ruhára, satöbbi. Egyetlen barátom sem keres nettó 200 alatt, de van, aki millió felett, pedig 25-30 közötti korosztályról beszélünk, nem 20 év tapasztalattal rendelkező szoftver architektekről. Nagyvárosban nagy hozzáadott értékű, innovatív területen kell elhelyezkedni és kész. Beszélni nyelveket, folyamatosan fejleszteni magadat, kapcsolati tőkét építeni. A Budapestre költöző vidékiek jellemzően elsőgenerációs értelmiségiek, akik ki akarnak szakadni az otthoni közmunka / külföldi szerencsepróbálás nihilből, nem pedig a 70-es évek munkásszállós kubikusai.
2017. ápr. 2. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!