A magyar posta szándékosan nem meri elmondani az igazságot?
Pár napja feladtam egy elsőbbségi levelet, sajnos nem ajánlottan, mivel fogalmam sem volt eleve a levélfeladás módjáról, így nem tudtam, hogy csak akkor érkezik meg, hogy ha ajánlottan adom fel, anélkül nem is figyelnek rá.
A mai napon bementem a postára, és megkérdeztem, hogy mi a helyzet. Azt mondták, hogy még megérkezhet...
Na most... :-))))
Mindannyian tudjuk, hogy az a levél NEM FOG MEGÉRKEZNI a címzetthez.
Elsőbbségi levél esetén maximum 2 nap lenne a kézbesítési idő. Nem tisztességesebb lett volna megmondani, hogy
"nézze, annak a levélnek vége, küldjön egy másikat, valószínű, hogy nem figyeltek rá a munkatársak".
Miért nézik hülyének az embert?
Nem tudják, hogy mi van azzal a levéllel. Azt a levelet nem követik, mert nem ajánlott.
Ennyi.
Egyébként megérkezhet még valóban. Ha 1 hét után se érkezett meg, akkor valszeg nem is fog.
Három napja adtam fel... valószínűleg elszórták valahová. Tapasztalatból tudom, hogy az elsőbbségi leveleknek másnapra meg kellene érkezniük...
Nem hiszem, hogy megérkezik, ezért újat kell írnom, pedig nagyon fontos lett volna, hogy megkapják.
Ha kézbesítenék, az csoda lenne, nem tudom meddig várjak..............
Utolsó ez komoly?
Ha így van, akkor holnap kellene kézbesíteni...
Na, erre kíváncsi leszek. Ha megkapja a címzett - holnap, vagy kicsit később - visszavonom azt, amit a postáról mondtam!
Mit jelent, hogy a levél elsőbbségi?
Az elsőbbségi levél olyan külön jelzéssel ellátott postai küldemény, amelyre a felvételtől a kézbesítésig garantáltan elsőbbségi kezelést biztosítunk mind belföldi, mind pedig nemzetközi forgalomban. (Külföldre ún. nemzetközi elsőbbségi levelet küldhet.) Belföldi forgalomban a posta bármely felvevőpontján a postai járat indulása előtt elsőbbségi küldeményként feladott küldeményeket (megadott statisztikai garancia mellett) másnap kézbesítjük.
A statisztikai garancián belül tevékenységünket úgy szervezzük és működtetjük, hogy belföldi forgalomban, valamint a határt átlépő forgalom belföldi szakaszán a munkanapokon feladott küldemények 90%-át a feladást követő munkanapon, 97%-át a feladást követő harmadik munkanapon, míg nemzetközi forgalomban legalább 85%-át a feladást követő harmadik munkanap, 97%-át a feladást követő ötödik munkanap végéig kézbesíthessük, vagy ezt megkíséreljük.
forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!