Miért írják ki a cégek, hogy 100%-ban magyar tulajdonban
lévő vállalat az álláshirdetésben?
Még mindig hiszik, hogy ez mekkora fene nagy büszkeségre ad okot, hogy magyar. Pedig szégyen, hogy valóban a fizetés az ilyen helyeken a leggyalázatosabb. Dolgoztam olyan 100 %-ban magyar cégnél ahol a cafeteria sem létezett, 10 méterre mellettem meg a német tulajdonban levő LIDL két kézzel szórta a dolgozóinak az Erzsébet utalványt.
2017. ápr. 1. 00:19
Ez olyan mint amikor ráírják valamire, hogy magyar termék. A jobbikosok örülnek és megveszik.
2017. ápr. 1. 00:20
* a fizetésem is csak 50E volt, mivel csak pár órában voltak hajlandóak alkalmazni
2017. ápr. 1. 00:21
4/14 A kérdező kommentje:
Számomra az fontosabb, hogy mennyit tudok keresni, illetve mennyi lesz majd a nyugdíjam. Bármikor vagyok egy ilyen cégnél az van, hogy megállapodunk egy összegben de csak minimálbérre vagy max felette valamivel jelent be. Ott van az egyik barátom 4 órába van bejelentve egy pizzériában aztán napi 12 órát dolgozik. Aztán csodálkozik a tulaj, hogy 3 szoros lóvéért akar kimenni dolgozni külföldre mosogatni. De még ha meg is kapom amit szeretnék, és minimálbérre jelent be akkor milyen nyugdíjam lesz? Saját jövőbeli magamtól veszem el azt a pénzt. Én nekem ha cégem lenne inkább letagadnám azt az álláshirdetésekben, hogy 100%-ban magyar nem, hogy még reklámoznám. Beszélgetek az egyik német barátommal, és kérdezni, hogy hogy ment az interjú, és mondom neki, hogy a pénzt megkapom, amit kérek, de csak minimálbérre jelentenének be, az pedig nem érti, hogy az, hogy lehet mert náluk ilyen nincs :D
Esetemben szó nem volt arról mint a tiédben, hogy zsebbe több és csak papíron annyi amennyi. Mentem a hét minden napján, volt hogy 12 órában is, amiért kaptam 1 szabadnapot és csókolom, 50E, se több, se kevesebb.
2017. ápr. 1. 00:47
* Ja, azt meg kine felejtsük, hogy a főnökök persze nagy, dög kocsival érkeznek.
2017. ápr. 1. 00:52
Vannak olyan patrióták akik szívesebben tömik egy magyar ember zsebét mint egy külföldiét :D
2017. ápr. 1. 08:29
És a főnök baja hogy van olyan dilettáns ember, aki dolgozik havi 300 órát 50 ezerért?
Atya isten...
Hát felmondanèk ès elmennèk gyárba, 3 èvet melóztam gyárban havi 192 óra, nettó 150-170 plusz kafetèria megvolt. Vagy elmennék közmunkásnak, ott legalább töredèke munka lenne, lehet mellette tanulni, fejlödni. Vagy elmennèl egy Mekibe, az is tisztessègesebb sokkal.
Ez csak a te szegènysègi bizonyítványod.
2017. ápr. 1. 08:33
Mert megfogja a nacionalistákat, hogy ez full magyar cég, nincs senki gonosz külföldi tőkés mögöttük, valamint előre vetíti, hogy értelmes fizetésről, mint olyan, mondjon le a munkavállaló.
2017. ápr. 1. 10:38
8
És hova mennél egy olyan városba ahol nem teremtenek munkahelyeket, miféle gyárba, mekibe, hova, menjek föl Bp-re és lakjak egy sátorba ? Te is aztán csak előrefelé nézel beszűkülten se jobbra se balra, csezd meg.
A kérdésre nem válaszolsz csak fröcsögöd a blődséget, tessék válaszolj a kérdésre miért ilyen a magyar, miért ilyen egy 100 %-ban magyar munkahely, hogy kib..szik a saját fajtájával ?
2017. ápr. 1. 17:09
Kapcsolódó kérdések: