Magyarországon van olyan csoport-vállalat ahol anime-manga készítés folyik?
Manga készítés biztos nincs, max olyan, ahol pár mangát lefordítanak és kiadják magyarul(nem online, rendes manga).
Vannak magyar animék, amit itt készítettek mo-n, de mostanában nem látok magyar animéket, bár ettől függetlenül lehetségesnek tartom.
Nincs, mert az animék és mangák attól, azok amik, mert Japánban készítik őket. Ha definiálnom kéne azt mondanám rájuk, hogy japán rajzfilm és japán képregény. Egy példa, hogy érthetőbb legyen: Az Avatár-Aang legendája nem anime, mert amerkiaiak készítették, pedig a stílusa megjelenik rajta.
Ha jól tudom van Magyarországon rajzfilmstúdió, de mint tudjuk a magyar rajzfilmkészítés eléggé kihalt. Képregényt is adnak ki magyarok, itt van rá egy példa:
Az egyszerűség kedvéért hívtam így, azért mert ha azt mondom, hogy magyar rajzfilm akkor biztos, hogy a vukkra gondolnának.
Szerintem a nem japánban készült képregényeket és rajzfilmeket is lehetne mangának és animének hívni mert mára sokkal inkább jelent egy stílust mintsem egy "hovatartozást". Pont mint ahogy a japán is készíthet "normál" képregényt mi is készíthetünk mangát.
Szerintem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!