Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A magyarok nagyrésze miért...

A magyarok nagyrésze miért tartja igazságosnak az egykulcsos adórendszert?

Figyelt kérdés

A takarítónő egyáltalán nem tehet róla hogy ő nem az informatikai szektorban dolgozik, ahol sokkal több a tőke.

Teljesen igazságtalan hogy ugyanannyi % ot adózik 130 ezer forintból mint az informatikus 700 ezerből.

Miért tetszik a magyaroknak ez a rendszer mégis?

Pszichopata nép vagyunk, 0 szolidaritással?

2017. márc. 30. 09:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
87%

A takarítónő természetesen tehet róla. Igen kevés ember van, aki lehetőségei maximumát kihasználva minimálbérért dolgozik.

Az egykulcsos adó kell, ha szeretnénk, hogy előbb-utóbb megint legyen magyar középosztály. A munkabérem után így is kap állambá több, mint 300 ezer forintot, mindezt úgy, hogy nyugdíjam szinte biztosan nem lesz, az állami egészségügyet nem veszem igénybe, az ügyeimet a bürokrácia számára költséghatékony módon, elektronikus úton intézem. Azért ez legyen már elég, így is állom egy rakás májcirrózisos soha nem dolgozott alkoholista egészségügyi költségeit, meg kapnak tőlem szép kis pártállami nyugdíjat azok, akik miatt közvetetten elvesztette a családom a vagyonát.

Azért kéne progresszív adózás, hogy jobban keressen az, akinek a munkája nem bír semmi hozzáadott értékkel és csak azért nincs automatizálva, mert a magyar gazdaság még nem tart ott.

2017. márc. 30. 10:29
 12/15 anonim ***** válasza:
75%

Azért, mert így alapvetően mindenki fizetésének ugyanannyi %-a az adó. Mondhatni, hogy adózás tekintetében, ez a fair. Illetve mivel már az EU tagjai vagyunk -jó pár éve- így nem is lehet úgy alakítani az adókulcsokat, ahogy kedve tartja az országnak. Vannak korlátozások.

De egyébként én is a progresszív adózást választanám a fizetéseket illetően. Ha csak az SZJA-t nézzük, akkor lennének pl. 10, 15 és 20%-os mértékek, és pl. bruttó 300-ig 10%, 1 milláig 15%, afölött 20%.

2017. márc. 30. 18:15
 13/15 Estádio de Felchút ***** válasza:
81%
Balázska, nem unod még?
2017. márc. 30. 19:14
 14/15 anonim ***** válasza:

A matek nagyon egyszerű, ha én havi 1 millió forint után fizetek SZJA-t, az kétszer annyi, mintha valaki csak 500 ezer forint után fizetne. Én ebben valamiért látom az igazságosságot.

"A takarítónő egyáltalán nem tehet róla hogy ő nem az informatikai szektorban dolgozik"

Hát mégis ki tehet róla? Gondolom a felelősök sorában ő maga az utolsók közt van.

2017. márc. 30. 22:04
 15/15 anonim ***** válasza:
Hú bakker, mekkora igazad van, mindjárt szabadon engedem az összes takarítót, akit én köteleztem, hogy az legyen, és beíratom őket informatika szakra, amiben eddig én akadályoztam őket... Szegények, nem tehetnek semmiről.
2017. márc. 31. 01:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!