Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Igazságosnak lenni? Hogyan?

Igazságosnak lenni? Hogyan?

Figyelt kérdés

Van 2 gyermekem, már felnőttek, párkapcsolatban élnek.

Az egyik gyermekem külföldön él és a feleségével együtt több mint kétszeresét keresik, mint az itthon levő gyermekem és a felesége.

Ti egyformán osztanátok el a kb.félmillió forintot?

Ez az összeg a külföldön élő gyermekemnek 1 havi fizetése, amiért kb. 180 órát dolgozik, míg az itthon élő gyermekem 240 órát dolgozik ennek a feléért.

Szerintetek, ez hogy igazságos?

2017. márc. 3. 14:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
86%
Fele-fele úgy igazságos, aztán ha a külföldön élő gyereked úgy gondolja, akkor azt mondja köszi, add a tesómnak. Esetleg előre megbeszélni vele, hogy ha nincs rá szüksége odaadnád az egészet a tesójának, de előre. Kommunikáció, hogy ne legyen sértődés, nyilván megérti, ha beszélsz vele.
2017. márc. 3. 14:27
 2/12 anonim ***** válasza:
74%
Fele-fele, aztán ő majd megmondja mit szeretne tenni a pénzzel. Attól hogy jól keres, még nekik is kellhet, gyűjthetnek valamire.
2017. márc. 3. 14:48
 3/12 anonim ***** válasza:
57%

Miért akarsz "csak úgy" pénzt adni a gyerekeidnek?

Kérték? Rá vannak utalva?

Mert ha valamelyik megszorul, megbetegszik, stb., azon segítesz az rendben van, de akkor csak annak, aki kérte.

Legközelebb meg a másiknak, ha ő szorul rá.

Van komoly tartalékod, amire az öregséged alapozod?

Mert fejenként 250ezerFt az szinte semmi, de neked félmillió sokat jelenthet adott esetben.

2017. márc. 3. 14:52
 4/12 anonim ***** válasza:
58%
Én nem adnék egyiknek sem, hanem félretenném magamnak tartalékba. Ha netán megbetegszem, akkor erre nekem lesz szükségem, és nem kell a gyerekeimtöl kérni.
2017. márc. 3. 14:58
 5/12 A kérdező kommentje:

Ez a pénz nekem örökség és nekik szántam.

Én addig szeretnék adni, amíg élek.

Én is fele-fele gondoltam, attól függetlenül, hogy kinek mennyit ér ez a pénz.

2017. márc. 3. 15:24
 6/12 anonim ***** válasza:
71%
Ha mindenképpen szét akarod osztani a pénzt valamilyen okból kifolyólag, akkor úgy igazságos, hogy fele-fele arányban oszd meg. Ha nem így tennél, gyakorlatilag büntetnéd a jobban keresőt azért, mert ő talpra esetben ügyesebb, élelmesebb, hogy kiment szerencsét próbálni, vagy éppen csak a kényszer vitte ki. És legyünk őszinték: a félmillió forintos havi fizetés külföldön sem olyan magas, inkább átlagos, ráadásul kint jóval drágább az élet.
2017. márc. 3. 15:26
 7/12 anonim ***** válasza:
21%

Annak adnám, akinek jobban szüksége van rá, vagy, aki jobbra használná aszerint, akitől örököltem.

Pl. Ha az egyik gyerekemnek mondjuk meddőségi vizsgálatokra kellene, akkor annak.

Vagy, ha akitől örököltem, nagy állatbarát volt, és az egyik gyerekem is az lenne, inkább annak.

De adhatod annak is, aki jobban szeretsz.( Valószínűleg azt, aki nem kellett, hogy külföldre menjen.)

2017. márc. 3. 18:04
 8/12 anonim ***** válasza:
39%
Utolsó, és gondolom akkor az se zavarna ha ezek után a mindenből kihagyott gyerek többé feléd se néz?
2017. márc. 3. 18:18
 9/12 anonim ***** válasza:
39%

18.18.

Hát, ha félmillió minden miatt nem néz felém, akkor csak félelemből legyek "igazságos"?

Addig minden úgy volt, hogy egyet az egyiknek, agyet a másiknak? Ha az egyik kinőtte a cipőjét, a másik is kapott? Az egyik kapott egy 5000 forintos könyvet, a másik is, vagy ha neki 3000 forintos tetszett, akkor az kapott 2000 forintot? Vagy hogy?

2017. márc. 3. 18:25
 10/12 anonim ***** válasza:
41%
Utolsó, nem a félelem miatt, hanem mert egyformán szereted őket. Normális szülő igyekszik mindenből egyenlően juttatni a gyerekeinek. Én biztosan nagyon megharagudnék ha így bánnának velem a szüleim. Ha én nem vagyok igazságos, akkor nincs jogom elvárni azt, hogy ők jól viszonyuljanak hozzám.
2017. márc. 3. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!