Ha lenne 10 millió forintod, mit kezdenél vele?
Befektetési alap, részvény, pesten lakás a VIII. kerületben, bár lutri a lakóközösség miatt, de kiadni havi 50-ért talán kilehet. Nem tudom mennyi az adózás utána, de ha csak 15% szem.jöv.adó akkor 600-90e 500eFt/év hozam, ami nettó 5%. Ilyet nem sűrűn találsz minimális kockázattal.
Szerintem pár évig sajnos nem fognak lemenni a lakásárak, szóval ki kell fogni egyet és beletolni a kp-t, mert a kormány és a bankok kéz a kézben most jól kiszúrtak mindenkivel.
X verzió, vállalkozás. Mihez értesz?
1. válaszolónak:
Befektetési alappal ahogy nézem nem sokat érek, a részvényekkel meg szerintem csak buknék, mivel nincsenek kellő ismereteim, de ezeknek utánanézek jobban.
Nyolckeres lakás: mondasz valamit, hetek óta nézem a hirdetéseket. Az a bajom, hogy abban a kerületben is 12-13 millánál kezdődnek az olyanok, amit meg is vennék, akkor is, ha csak kiadásra. Vannak ennél valamivel olcsóbbak, de vagy full fel kell újitani és akkor már ugyanott vagyok, vagy a lakóközösség/elhelyezkedés lenne nagyon rossz. De összességében ezt az utat járhatónak találom.
Vállalkozás: kereskedelemhez és vendéglátáshoz értek (vagyis ezekben van tapasztalatom), de beinditani egy vállalkozást iszonyú nagy pénz. Működő vállalkozást sem adnak ennyiért, ha jövedelmező.
2. válaszoló: igen sajnos úgy tűnik úgy van, ahogy mondod.. Bár én 10 évre biztos nem kötném le, ki tudja mi lesz akkor, inkább élvezem a hasznát, igy, vagy úgy...
Miért a hirdeteseket nezed a vegrehajtasok helyett?
Emellett marad nemi onerod akar egy vallalkozasinditasi palyazatra is, amihez le tudnál hivni még 3 milliót + 6 havi bertamogatast mellé. De kérdés a kompetencia. Fenntartasi ido uzan meg akar foallasban mashol is dolgozhatsz es marad a lakas felujitva kiadva a fuzetesed mellé, ha nem pörög fel a vállalkozás addig.
mbvk.hu arveresek
adozas és társai meg itt:
Egyébként én egyetemvárosban lehet jobban gondolkodnek két ilyen ingatlannal és egy kis telken, kis házzal szabad vállalkozási zónában ( pl. Szilvásvárad környékén ) , ha nem mindent egy lapra akarnék feltenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!