Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha lenne 10 millió forintod,...

Ha lenne 10 millió forintod, mit kezdenél vele?

Figyelt kérdés
Csak értelmes válaszokat várok, a kérdés komoly. Mit kezdjek 10 millió forinttal, hogy a legjobban járjak? Lakásvásárlás sajnos kizárt, csak a fővárosban vennék, de Pesten ennyiért 0 a kínálat, hitelt pedig nem tudok felvenni mellé. Gondolkodtam vállalkozásban is, de ott is az a helyzet, hogy ennyi pénzből nem jutok messzire. Ajánlották a tőzsdét, de nincs meg hozzá a kellő tudásom és amúgy se vagyok olyan beállítottságú, akinek ez menne, simán belebuknék. Bankba rakni kamatozni értelmetlen ilyen pici kamatok mellett. Ti mihez kezdenétek? Köszönök minden jóindulatú választ.

2017. márc. 3. 17:24
 1/8 anonim ***** válasza:
59%

Befektetési alap, részvény, pesten lakás a VIII. kerületben, bár lutri a lakóközösség miatt, de kiadni havi 50-ért talán kilehet. Nem tudom mennyi az adózás utána, de ha csak 15% szem.jöv.adó akkor 600-90e 500eFt/év hozam, ami nettó 5%. Ilyet nem sűrűn találsz minimális kockázattal.

Szerintem pár évig sajnos nem fognak lemenni a lakásárak, szóval ki kell fogni egyet és beletolni a kp-t, mert a kormány és a bankok kéz a kézben most jól kiszúrtak mindenkivel.

X verzió, vállalkozás. Mihez értesz?

2017. márc. 3. 17:30
 2/8 anonim ***** válasza:
55%
Semmit, lekötném 10 évre. Szép összeg de rendes jövedelem mellett erre nem lehet semmit alapozni csak szépen apránként elkölteni erre-arra.
2017. márc. 3. 17:48
 3/8 A kérdező kommentje:

1. válaszolónak:

Befektetési alappal ahogy nézem nem sokat érek, a részvényekkel meg szerintem csak buknék, mivel nincsenek kellő ismereteim, de ezeknek utánanézek jobban.

Nyolckeres lakás: mondasz valamit, hetek óta nézem a hirdetéseket. Az a bajom, hogy abban a kerületben is 12-13 millánál kezdődnek az olyanok, amit meg is vennék, akkor is, ha csak kiadásra. Vannak ennél valamivel olcsóbbak, de vagy full fel kell újitani és akkor már ugyanott vagyok, vagy a lakóközösség/elhelyezkedés lenne nagyon rossz. De összességében ezt az utat járhatónak találom.

Vállalkozás: kereskedelemhez és vendéglátáshoz értek (vagyis ezekben van tapasztalatom), de beinditani egy vállalkozást iszonyú nagy pénz. Működő vállalkozást sem adnak ennyiért, ha jövedelmező.

2. válaszoló: igen sajnos úgy tűnik úgy van, ahogy mondod.. Bár én 10 évre biztos nem kötném le, ki tudja mi lesz akkor, inkább élvezem a hasznát, igy, vagy úgy...

2017. márc. 3. 18:11
 4/8 anonim ***** válasza:
Sétálj be az önkormányzathoz (pl. Nyócker) ott kivannak függesztve az elárverezendő ingatlanok. Az eredeti árak töredékeiért hozzájuthatsz. Ismerősöm így vett most 3,5 milkáért egy kis lakást a 8.kerületben. Igen csak felújítandó volt, de nagyon megérte. Próba cseresznye. Én is ezt teszem majd, ha haza megyek.
2017. márc. 3. 18:29
 5/8 anonim ***** válasza:

Miért a hirdeteseket nezed a vegrehajtasok helyett?

Emellett marad nemi onerod akar egy vallalkozasinditasi palyazatra is, amihez le tudnál hivni még 3 milliót + 6 havi bertamogatast mellé. De kérdés a kompetencia. Fenntartasi ido uzan meg akar foallasban mashol is dolgozhatsz es marad a lakas felujitva kiadva a fuzetesed mellé, ha nem pörög fel a vállalkozás addig.

2017. márc. 3. 18:29
 6/8 A kérdező kommentje:
Hasznos válaszok, köszönöm szépen! Az árverésen való lakásvásárlás tűnik a legjobb ötletnek! Rá is állok a témára
2017. márc. 3. 19:48
 7/8 anonim ***** válasza:
53%
Az árveréses lakásvásárlással kapcsolatban tudtok hasznos linkeket mutatni? Ahol picit részletesebben le van írva ez a téma. Nem akarok senkit arra kérni, hogy oldalakat pötyögjön le ide, de engem is érdekelne a dolog picit tüzetesebben.
2017. márc. 3. 20:33
 8/8 anonim ***** válasza:
53%

mbvk.hu arveresek

adozas és társai meg itt:

[link]

Egyébként én egyetemvárosban lehet jobban gondolkodnek két ilyen ingatlannal és egy kis telken, kis házzal szabad vállalkozási zónában ( pl. Szilvásvárad környékén ) , ha nem mindent egy lapra akarnék feltenni.

2017. márc. 3. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!